Страница 14 от 54 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 807
Like Tree340Одобрявам

Появи се заместника на FD серията, серията FH

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

Е, повече ще е от 20лв., но пак няма избиване, ако икономията е целта. И според мен няма смисъл от смяна.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2013

Искате да кажете, че смяна на климатик с COP 3,8 с такъв с 5,0 ще доведе до разлика от 100kWh на зима (около 5 месеца)?
    Извинявайте, но аз не говоря за смяна на 10-12 обикновени крушки с енергоспестяващи.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

според мен би трябвало да икономисаш поне 250 кВч за сезона

5. Member Аватара на zhelko
    Тук е от
    Apr 2006

Според мен ако

Цитат Първоначално публикувано от whitewizzard Виж публикацията
    ...

MUZ-GA35VA, въпреки по-малкият си COP досега ми консумира средномесечно през зимният сезон между 400 и 425 kWh, ...
    ,

то излиза че с новия ще консумира между 304 и 323 kWh средномесечно, т.е. 20 лв. икономия на месец (не забелязах "средномесечно" в предния пост.)

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

колко ще консумира е божа работа и зависи доста какви са средномесечните температури и какви топлозагуби имаш .. като гледам в тая мека зима GE доста точец ти е изразходвал вероятно имаш доста загуби .. мога да те ориентирам приблизително колко харчи FH25 в средно добре изолирана северна стая 17 квадрата ,за месец март ( тогава го сложих ) средната му консумация беше 240 вата за час ,поддържани 23° но месеца беше топъл все пак .. още нещо .. спокойно можеш да смениш GE35 с FH25 ,ще бъде достатъчен

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Разликата в сметките ще е по-голяма при по-ниски външни температури зимата.По-ниски външни температури= по-голяма разлика в сметките.Лятото разликата ще е в стотинки на месец.За да се прецени този критерии трябва да се направи справка: http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8 За средномесечната температура всеки зимен месец, както и за най-ниските месечни температури зимата.
    Mega одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Повече от 10 лв. на месец едва ли ще спестиш, зимата. Този Коп, дето го гледаш е при определени условия на номинал. Според мен си намали топлозагубите и ще ти падне сметката.
    Този пост е редактиран от pilot; 01-05-13 в 00:52.

10. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    колко ще консумира е божа работа и зависи доста какви са средномесечните температури и какви топлозагуби имаш .. като гледам в тая мека зима GE доста точец ти е изразходвал вероятно имаш доста загуби .. мога да те ориентирам приблизително колко харчи FH25 в средно добре изолирана северна стая 17 квадрата ,за месец март ( тогава го сложих ) средната му консумация беше 240 вата за час ,поддържани 23° но месеца беше топъл все пак .. още нещо .. спокойно можеш да смениш GE35 с FH25 ,ще бъде достатъчен
    Да се поправя малко. Цитираните kWh-си бяха за предната зима. Тази зима наистина беше топла и консумацията - по-малка.
    Мен по-скоро ме вълнува следният въпрос: Дали да бъде MUZ-FH35VE или MUZ-FH35VEHZ Zubadan? Тъй като не съм наясно дали нагревателя на външното тяло е постоянно включен или се включва само в определени моменти (като дефрост-а при климатиците без такъв нагреател), както и откъде идва разликата в COP-a между двата модела при охлаждане. На VE е клас А+++, на VEHZ е А++.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    Повече от 10 лв. на месец едва ли ще спестиш зимата. Този Коп, дето го гледаш е при определени условия на номинал. Според мен си намали топлозагубите и ще ти падне сметката.
    Разбрах ти позицията и ще те помоля да не отговаряш повече на мое питане в тази тема. Имам отлична външна и вътрешна изолация, както и много добра дограма с отлични стъклопакети. Ще си позволя да ти припомня, че зимата не се състои от един месец, а е цял сезон. И само технически крайно неграмотен човек би се изказал като теб, а именно че при разлика в COP от почти 35% ще се спестят 10 лева на сезон, при средна консумация за сезона 4x425=1700 кWh.
    Да не говорим, че в къщи климатика не работи 2-3 месеца. През другото време или топли или охлажда.
    Моята по-важна дилема е: MUZ-FH35VE или MUZ-FH35VEHZ.

Нарушение на точка 4 от Правилата на форума https://forum.setcombg.com/%D0%B7%D0...%BC%D0%B0.html -използване на груб език по отношение, на други участници във форума.Не сте тук за да "раздавате" оценки, а за да получите помощ.Темата/форума не е ваша собственост за определяте кой да пише и кой не в тях- темите и отговорите в тях са за да бъдат в помощ на всички посещаващи форума, дори и нерегистрираните гости!Въздържайте се занапред от подобни оценъчни квалификации.
    Този пост е редактиран от justify; 01-05-13 в 06:31.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

2те машини са почти идентични , на VEHZ са завишени максималните обороти на компресора ,а нагревателя работи винаги под нулата и е 110 вата ако не се лъжа ( едно от нещата които не ми допадат ) .. ако смяташ ,че тия разлики си заслужават разликата в парите вземи VEHZ и пак ти казвам щом GE35 се справя с помещението FH25 спокойно ще се справи също ,той е с по високо топлоотдаване и много по мощен хардуер ,изобщо е в друг клас - няма смисъл да вземаш 35ца

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Зубадана харчи необосновано много ток зимата заради нагревателя. Аз съм за стандартната версия. Ако има опасение за заледяване + умна антилед система.

13. Тук е от
    Apr 2013

Благодаря ти Alexi, но има една дребна подробност. Хола е 31кв.м, но понякога се отоплява и кухнята, която е 10кв.м и 25-ца, мисля че няма да се справи. Затова съм се насочил към 35-ца. Мощността на нагревателя, доколкото си спомням след разговор с Климаком е 150W, което не е никак малко за 24 часова непрекъсната работа..., затова и попитах в какъв режим работи. За съжаление не се занимавам с климатични системи и нямам необходимите познания в тази област. От Климаком също не можаха да ми отговорят на въпроса.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Зубадана харчи необосновано много ток зимата заради нагревателя. Аз съм за стандартната версия. Ако има опасение за заледяване + умна антилед система.
    Първоначално и аз така си помислих, но от Климаком ме опровергаха, като казаха че COP-a e еднакъв за двете версии и мощността на нагревателя участва при неговото изчисление.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

25ца ,35ца .. погледни пак топлоотдаванията на 2те машини при +7 .. а под -10° FH25 просто ще размаже GE35 който е сравнително "олекотен" и посредствен модел ..
    това дето са ти го казали климаком е глупост и не им прави чест .. КОП се смята при +7 когато нагревателя не работи ..

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от whitewizzard Виж публикацията
    - - - - - - - - - -

Разбрах ти позицията и ще те помоля да не отговаряш повече на мое питане в тази тема. Имам отлична външна и вътрешна изолация, както и много добра дограма с отлични стъклопакети. Ще си позволя да ти припомня, че зимата не се състои от един месец, а е цял сезон. И само технически крайно неграмотен човек би се изказал като теб, а именно че при разлика в COP от почти 35% ще се спестят 10 лева на сезон, при средна консумация за сезона 4x425=1700 кWh.
    Да не говорим, че в къщи климатика не работи 2-3 месеца. През другото време или топли или охлажда.
    Моята по-важна дилема е: MUZ-FH35VE или MUZ-FH35VEHZ.
    Ами, те парите са си твои, като си толкова технически грамотен и важен, смятай си го по твоите формули и си мисли, че ще избиеш парите на климатика.

П.С. Да съм писал някъде, че зимата е 1 месец? Това че съм изпуснал "запетая" или "през" пред думата зима, не ти позволява да ми "припомняш" небивалици.
    Този пост е редактиран от pilot; 01-05-13 в 00:09.
    zhelko и mitak-tv1 харесват това.

17. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    25ца ,35ца .. погледни пак топлоотдаванията на 2те машини при +7 .. а под -10° FH25 просто ще размаже GE35 който е сравнително "олекотен" и посредствен модел ..
    това дето са ти го казали климаком е глупост и не им прави чест .. КОП се смята при +7 когато нагревателя не работи ..
    Модела ми е GA35VA, а не GE35. Иначе не знам при какви условия се смята COP, само казвам какво ми беше отговорено от инженера на офиса в който звънях. Проблема не са 300 лева разлика в цената а дали има смисъл да се похарчат. А климатика искам да го сменя защото ще ползвам енергийна помощ и ще си върна 20% от сумата. Отгоре на всичко си договорих и още 5% отстъпка. Доколкото знам енергийната помощ е до края на тази година и затова сега трябва да направя смяната. Все пак 25% си е цифра при тази цена.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

отделих време да разгледам сервизното на твоя климатик .. при -10 запазва почти 50% от номинала си и топлоотдава 1.9кВ с КОП 3.6 ; FH25 топлоотдава при -10 номинално 2.02 кВ запазвайки почти 60% ( с КОП 4.8 при -10 ,отличен показател ) .. от -10 надолу преимуществото на FH25 ще е още по голямо тъй като той има и по висока максимална мощност от 5.5 кВ срещу 5 кВ на GA35
    .. и аз ползвах кредит енергийна ,заслужава си има отделна тема за това ако искаш да се информираш допълнително

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 54 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Шум при работа на минимум Toshiba .DR серията
    От Madj0 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 54
    Последно: 28-01-14, 10:05
  2. GE серията на ME - мощности 25 и 35
    От d_imige във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 29-09-11, 10:59
  3. Dell добавя 3 нови модела в серията си XPS
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 18-10-10, 20:56
  4. Явно серията нещо...
    От dindo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 18
    Последно: 29-11-09, 13:12
  5. Sony Ericsson и има ли бъдеще серията P9хх
    От RAMBO1000 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 11-02-06, 16:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе