Този пост е редактиран от Mega; 31-12-13 в 15:59.
Вдига се отначало консумацията, като го намалявате и увеличавате го вкарвате в омагьосан кръг, докато затопли стени и мебели. Оставете го на колкото ви е комфортно и ще видите, че консумацията ще се нормализира.
Иво не се ядосва - просто от известно време във форума има хора които не знаят какво искат, тоест искат да хранят маймуни с трици...Надявам се, че ме разбирате?!
Те не са виновни хората, просто са чели като мен, преди да купят Тошиба, как с тях е много по-топло и сега се чувстват малко излъгани. Нормално е.
popov , не не се сърдя, не съм на 13 години. Просто се мъча да обяснявам, че няма как да си доволен от разхода на ток при отопление с кликматик ако отопляваш зимник... Климатика е добра инвестиция само когато се ползва в добре изолирани помещения.
Относно твоя въпрос, как може да сравняваш конвенционален и инверторен климатик? Първия духа по един и същи начин и спира, най-просто казано. Втория си регулира мощността, от там и температурата. Тоест духа с толкова, колкото е нужно за да си поддържа заданието. Което означава, че ако докараш Мидеата ти и Тошибата ти да работят с един и същ разход, струята на втория няма да е по-студена.
А защо не сравнявате конвенционалния когато спре колко е "топло" под него а го гледате когато работи?
Имам FH-35VE и след около месец работа започна да припуква плазмата . Когато застана фронтално на струята ,на около метър от вътрешното тяло усещам миризмата на озон и незнам това нормално ли е за модела,но се съмнявам че да припуква е нормално. Филтрите и "плазмената касета" са чисти .
Въпроса е дали съм за техник или мога и аз да направя необходимото под ръководството на форумните специалисти?
Благодаря предварително.
То припукването е точно от нечистотии по плазмата...
Как го чистихте плазма филтъра?
justify, благодаря за отговора. И аз така реших и затова написах че съм ги чистил , а как ами засега само му "духах" , ама в понеделник ще се постарая повече и дано се справя.