Страница 38 от 54 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 807
Like Tree340Одобрявам

Появи се заместника на FD серията, серията FH

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Отговор: Появи се заместника на FD серията, серията FH

aLamer , добро ревю, но кажи ми моля те от къде са тези големи топлозагуби, които имаш при солидната изолация която си цитирал? От пода, или от отворения прозорец визираш? Като цяло големи разлики в температурата стават в неизолирани помещения. Не говоря за нормалните под - таван от 2-3 градуса, които както си открил се минимизират с по-силен вентилатор.
    Този пост е редактиран от Mega; 24-01-14 в 14:06.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Sep 2013

Топлозагубите идват от това че помещението е северно ориентирано и е на първи етаж. Освен цялата северна стена която е по-дъгата (приблизително 6м) също и цялата и западната стена е външна (4м). Освен това източната къса стрена е към спалня която за момента не ползвам и не отоплявам, също и част от южната стена контактува с баня която също не е топла тъй като пък една от нейните стени е външна(макар и изолирана). Така че общо взето две напълно външни стени които слънце зимно време никога не огрява (западната понеже е в сянка от друга част от блока), плюс условно казано две почти полувъншни стени Като прибавя и факта че от северната и западната страна пода надстърча с близо метър от основата на блока и не само че няма кой да ме топли отдолу ами напрактика вися във въздуха, мисля че е илюзия да не очаквам интензивно топлоотдаване, дори при добра изолация.

Прилагам картинка която нарисувах за илюстрация на положението с топлозагубите за да можете да си представите с какви сурови условия му се налага да се справя на този климатик.
    С червен контур са отопляемите помещения, със светло синьо защриховано е надстърчащата част от плочата, с тъмно синьо са отбелязани външните стени на апартамента.
    При тази ситуация мисля че даже много добре се справя.
    heating_spaces.jpg
    estqwerty и Mega харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Както се оплакваше и друг собственик на ФХ, че не си достига заданието в неизолирано помещение, си правя извод, че макар и много добре изолирани стени имаш проблем с топлозагуби през ТАВАНА и също в надстърчащата част от пода. Съвета ми е да направиш и там изолация - на тавана със залепен и дюбелиран фибран+шпакловка или декоративни пана или с вата и гипсокартон, а на надстърчащата част - отвън/отдолу със стиропор/фибран+циментова дърпана мазилка.
    Ако пък някой е решил да си продава ФХ-то, то аз съм навит да си дам 9GHR-то за 25ФХ /поради това че си работи спокойно, макар и да не достига температурата при големи топлозагуби, каквито аз нямам/. Моето помещение е с много малко топлозагуби и дори и сега при -8 градуса 9GHR си продължава да е он-оф.
    П.С. Тея съскания май говорят за някакво запушване по тръбния път, най-вероятно при заварките /ако са правени такива/. Я ги викай гаранционното обслужване!

5. Тук е от
    Feb 2013

Здравейте, да се включа и аз, за да кажа, че и при мен два от климатиците, модели FH и SF, имат това "съскане" на моменти в режим на отопление и не мисля, че става дума за пречупени тръби, съдейки и по съседната тема в раздела пусната преди време. За "успиването" при вентилатор на auto също може да се кажат няколко негативни думи или дори нещо повече . Климатиците се ползват в много добре изолирани помещения и топлят, поне за това нямам какво да кажа, както и за тихите външни тела, както и вътрешни, когато разбира се не издават тези звуци . А ако трябва да добавя и движенията от "окото" и .... Просто никога не съм смятал, че климатик за 2000 лв, че работи така, другият (визирам модела SF) поне е далеч по-евтин. . Имам и други два климатика - Дайкин - единият е подов 25-ца, другият FTXS 35 и въпреки, че като технически характеристики са далеч не толкова добри, както FH модела, мода да кажа, че ги предпочитам пред него, като начин на работа - лично мнение. Просто за тези пари не бих препоръчал моделите FH и SF.
    Alexi, ttanev и mirandi харесват това.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Благодаря ти за мнението, ти май ще ме откажеш да бартеросвам GHR за FH . Не че някой се е засилил де
    babati одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Абе на тези климатици май само името им остана-като чета какви оплаквания има от ниския до високия им клас. Аз съм с GE35 и съм с идентични оплаквания.

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov Виж публикацията
    Благодаря ти за мнението, ти май ще ме откажеш да бартеросвам GHR за FH

Малко тривиално, но... "силата е нищо без контрол" Топли се и си пий винцето
    Този пост е редактиран от babati; 27-01-14 в 00:11.
    V_Simeonov одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Русе

Мисля си ,че е крайно време някой да посъветва МЕ да спрат да произвеждат климатици.
    То бива плюене ,че няма накъде повече.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

за спиране не знам ама тоя дето пише софта за дефроста трябва да му се възложи съдебна забрана да се занимава с това .. поне да го беше изкопирал от някоя марка с читав алгоритъм ..

12. Novice
    Тук е от
    Sep 2013

Симеонов, изолиран съм отвсякъде но не помага, включително надстърчащата част от пода също е с десятка стиропор + естествено мазилка, тавана дебееела вата + картон, отвътре на пода е 2см масив от дъб.
    Интересното е че не работи постоянно, все пак достига до он/оф режим, но спира много преди зададената температура. Освен да заключа че горе при него е толкова.
    И все пак, една бърза сметка показва че на моя апартамент му трябват 1kWh общо за отопление, което при сегашните цени излиза средно 0.16лв/kWh, ако не се изключват денонощно. Това прави 3.84лв на ден. И на въглища да се топлих пак щяха да ми трябват 10кг на денонощие х .036лв/кг = все тая. Верно щеше да е по-топличко, но пък с пикове от непоносима жега и спадове от хладни периоди. Като прибавим мръсотията миризмите и труда необходим да се топлиш на въглища = не си е работа
    Купих си джаджа за мерене от любопитство, от 600W консумация нагоре и ръчен вентилатор поне на 2, почва много добре да топли FH-а При начално пускане и студена стая, зададена температура 23 отвън 5 градуса, на Auto работи около 20мин на 1400W консумация .. ебахти ламята!
    Но ако го сравнявам с духалка прилично си топли
    V_Simeonov одобрява това.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Ама ти си го спираш и пускаш ли?

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от vlado1976 Виж публикацията
    Мисля си ,че е крайно време някой да посъветва МЕ да спрат да произвеждат климатици.
    Късно е вече - корейците стъпиха на слънцето....

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

И при няколко дни минусови температури от -2 -3 до -11 , FH-35 си ми топли хола, който е 35 кв. м., с отлична изолация, но 6 кв. м. френски прозорци.
    Зададен си е на 23 градуса, и в стаята сутрин е 22 градуса, вечер 23-24. Окото когато няма присъствие намаля работата и исканата температура.
    За икономичността му пък.... няма спорове.
    Алекси само дето го продаде, а не го премести в хола
    Mega одобрява това.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

колега в хола имам истински климатик когато ги правеха на 220 волта както трябва .. ще го сменя само когато дефектира и то избора на заместник ще е много труден ..а ако знаеш колко голяма разлика има между куция FH и машината с която го смених ,и като разход и като комфорт - в момента навън е -12 ,кротнал се е на 270-280 вата .. в тоя студ -8-12 ми прави по 2-3 незабележими дефроста на денонощие .. с FH ще са поне 10 пуфкания пъшкания форсаж на компресора пукане а пласмаси свистене на фреон .. мерси не искам да си спомням ..
    mirandi одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Току що размрази при -10, като размразява наистина и аз вече чувам пуфтене малко, но много малко, и сега леко е шумен, но леко. Но пък фреон не чувам. Идея си нямам защо, при мен вътрешното тяло е на около 2 метра над външното.
    Алекси, да не са ти сложили реплика . Шегувам се, разбира се.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 54 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Шум при работа на минимум Toshiba .DR серията
    От Madj0 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 54
    Последно: 28-01-14, 10:05
  2. GE серията на ME - мощности 25 и 35
    От d_imige във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 29-09-11, 10:59
  3. Dell добавя 3 нови модела в серията си XPS
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 18-10-10, 20:56
  4. Явно серията нещо...
    От dindo във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 18
    Последно: 29-11-09, 13:12
  5. Sony Ericsson и има ли бъдеще серията P9хх
    От RAMBO1000 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 11-02-06, 16:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе