Ако се довериш на всички "мрънкащи", така ще излезне...
Ако се довериш на всички "мрънкащи", така ще излезне...
ОФФ/
Къде ги алгоритмите на другите марки, да знаем с какво да ги сменяме? Благодаря...
ОФФ/
----------
П.С. нищо кокретно няма на този линк. Ако можете споделете истинските алгоритми.
Например: (MUZ-GC·VAH, FD·VAH/VABH, GE·VAH, EF·VEH, FH·VEHZ)
---------
П.С.2
Четири дефроста за цялата зима? Брях...това ще е нов алгоритъм....?!
Този пост е редактиран от preparatos; 03-03-14 в 20:41.
Инфо има на тази стр. https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...D0%B3-160.html
p.s. Има такава тема, но за стари модели https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...%BB%D0%B8.html Иначе точните алгоритми ги има май в сервизните. Ама аз съм любител и там не се ровя. Интелигентния алгоритъм трябва да работи така: Да включи дефрост само когато е достатъчно заскрежено външното и се е нарушил топлообмена. Спрямо външните атмосферни условия, примерно през 40 мин.....4 часа.....4 дни..... или най-добрия вариант 4 пъти през зимата
Този пост е редактиран от ivostoqnov77; 03-03-14 в 14:56.
Май тук е редното да припомня и попитам - А джъмперите на ME-GE не бяха ли стъпка в правилната посока, където условията на дефрост да се определят в малка част и от потребностите на конкретното МЯСТО /проветрение, влажност/?!? Ако си спомням правилно, имат джъмпер за достигната температура на външния топлообменник, а може да се сложи и за продължителност на дефроста или разликата в околната температура и тази на топлообменника /например/.
Отделен е въпроса, кой и как има право и знания да ги "бута" тези работи
П.С. Абе кога някой ще може да "сготви някой РОМ" за климатизатор
Някой успя ли да си смени часа на FH-35 VE? Пробвах тази сутрин, но като натисна копчето за Clock (с тънък предмет) нищо не става. Не знам дали не иска ресет на цялото дистанционно, но ме е страх, че ще си загубя седмичния таймер.
Чак ресет - не. Първо се изключа таймера от дистанционното (weekly timer), после те пуска на "clock", но настройките на таймера се правят на ново - нулират се, след като се свери часовника. И без това таймера е настроен по старото време и ще трябва да се направи по новото....
Не знаех, че трябва да изключа седмичния таймер. Ще пробвам довечера. Благодаря за съвета.
Иначе няма какво да се променя. Примерно и по старото и по новото време искам сутринта в 7 часа климатикът да отиде на 27 градуса
Здравейте,
Някой може ли да каже защо цената на FD25VA e по-висока от FH25VE, при условие че FH e по-нов и се води негов наследник. Разгледах параметрите на двете машини, като FH25VE е с по-тежки, по-големи вътрешни и външни тела и с по-ниска минимална мощност за отопление (което пак е един вид плюс за него, в случай че климатика се използва основно за отопление).
купи си го и ще видиш защо
Тока за предния месец ми е 68 лв, за 100кв. м. апартамент, Мицубишито е нон стоп на 21-22 градуса ауто режим(FH35 в 35 кв. м хол, в стаята е винаги около 23 градуса), в детската един Дайкин е нон стоп на 20 градуса на quiet режим. Бойлер, хладилник, пералня, малко готвене и т.н. Зимата най-голямата ми сметка беше 110 лв.
А на Алекси са му монтирали реплика , и затова е недоволен
Аз имам познат, който е с FD и е доволен. И понеже мислех да си взимам FH 25VE за 20 м2 (трапезария и кухня) като по-нов модел (и заради по-ниската мин. мощност на отопление) ми стана странно защо по-новият модел е по-евтин и дали има обективна причина !? Затова и зададох така въпроса - ако може някой да направи сравнение между двата модела като се изтъкнат предимства и недостатъци.
а аз предлагам да прочетеш темите за 2та модела и сам да си направиш сравнение ..