Хубава машина е ZJP-S , ако беше взел Панасоник от съшия клас също щеше да останеш доволен . МХИ-то духа по слаба струя , но по топла . А до седмица от миризмата няма да остане и спомен . Незнам защо тези МХИ-та от началото миришат гадно .
Хубава машина е ZJP-S , ако беше взел Панасоник от съшия клас също щеше да останеш доволен . МХИ-то духа по слаба струя , но по топла . А до седмица от миризмата няма да остане и спомен . Незнам защо тези МХИ-та от началото миришат гадно .
Ахааа, това е добра новина въпрек и че не ме притеснява много, тъй като за сега съм супер доволен и ми е кеф.Все още си правя разни опити и оставам учуден сравнявайки ги двата климатика.Относно Панасоник по-висок клас съм съгласен.Не казвам че цялата гама са боза.Със сигурност имат и добри машини, но просто аз взех най-бъгавата.
Искам само да споделя едно впечатление - при зададени 22 гр . горе при вътрешното тяло на входния въздух меря 26 и климатика продължава да духа топло(и това говоря с отворени врати навсякъде).Точно както преди си мислех и някои потребители ме нахраниха че не трябва да е така.Трябва да има толеранс и тогава да изключи.Поне така излиза.А не както някои казваха че при 25 зададени примерно горе става 25 и климатика почва да охлажда струята.
Ако някой има нещо да каже нека да ме опровергае. Аз поне това сега го виждам с очите си
Изключително зависи и от топлозагубите на помещението! Аз точно това ми е трън в очите на моя Шарп 9ГХР - изолирана и топла стая, и подминава заданието си. Обаче е змей горянин ,т.е. бълва жега, ама не мога да преценя много, колко икономичен идва, понеже ми работи изключително он-оф.
Та като позахладнее, ще си още по-доволен!
Така е със сигурност ще съм по доволен като стане студено.Значи консумацията на ел.енергия мисля че доста прилична.Специално за МХИ-то. Взел съм си такъв уред за мерене на консумация.За 24 часа при зададени 22- 23 е изхарчил 7 Kw което е около 1.40 лв. Следях го периодично и през повечето време консумираше по 320 - 350 W. Мисля че е повече от добре.
Интересно ми е само къде се загуби колегата "dodo_pv" да видя какво ще каже по въпроса с МХИ-то . Тъй като даваше мощни съвети как нищо нямало да се оправи с друг климатик и с великите си предложения за подови машини )
Danchoman, oт информацията, която беше дал относно твоя проблем, изводите на dodo_pv бяха логични и не виждам причина да му се присмиваш.Той реално е един от хората, които са се опитали да ти помогнат със съвет.На фона на инфорамцията от теб, подовия климатик изглеждаше разумен вариант.
Ти всъщност защо писа/пита за проблема ти във Форума, а не отиде директно във фирмата да питаш майсторите/монтажниците?Не пусна ли темата точно за да чуеш различни и необременени от финансова гледна точка мнения?
Сега ти се вижда широко около врата, ама докато студуваше с тоя клим за 1000 лева май се държеше по друг начин...
климатиците се БРОЯТ на пролет.............
Не се държах по друг начин.по същия начин си се държах. Не че го виня човека нещо.Той ,както и други потребители наистина се опитаха да ми помогнат и аз не го отричам. Но немога да не отчета че мнението му беше крайно погрешно и .....добре че не го послушах защото щях да си изям ноктите .щях да се чудя къде да го сложа този подов климатик.Както и да е . Ти няма нужда да го защитаваш.Аз не го нападам.Просто констатирам, разбираш ли.
danchoman, 7kwh на денонощие прекалено много за малкото ти помещение.
Много ли ? Еми незнам , на мен ми се струва добре .Това при отворена врата говорим.Знам ли - аз ми се струва добре на фона примерно една духалка 24 *2 KW = 50 KW
Възможно е и да е много .На мен за сега ми изглежда прилично
Е чакай сега духалка 2KW има термостат и не работи през всичките 24 часа нали се сещаш. Ако духалката ти харчи 48kwh в твоето помещение, то проблема ти е сериозен.
Моите климатици всичките са включени към уреди за измерване на консумацията, при сегашните метеорологични условия подовия ми е изхарчил 3kwh за последните 24 часа в 21м2 / 53м3 при настроени 24 градуса постоянно.
7kwh на денонощие ми харчи когато е -2 -5 градуса навън.
Малко над 40 кв ~ 100 кубика Hitachi S28T ( на 24 градуса настроен ) под 5 KW на ден София първи етаж външен апартамент и без съседи . Много ми се виждат за това помещение 7KW явно топлозагубите са ти много ...
Данчо-ман кажи едно на далите правилния съвет и те да останат удовлетворени ...
П.П. Консумацията е нормална за този клас климатик и в помещение което тепърва темперира.Всички топлещи климатици имат миризма на изгорял прах, поне при начално тръгване.Моите фуджица също, доколкото знам и при тошиба е така.Като прегори праха миризмата изчезва (или просто свиквате с нея), но и в двата случая, когато навън сняг забръска, у дома е топло зимъска...
Хайде сега, му вкарайте още бръмбари в главата на човека да смени и тази машина, че му харчела много. Харчи, толкова, колкото има нужда. Пък и това не е висок клас машина все пак.
@danchoman, на боб не гледам, а и малко позает бях. Какво точно се очаква от мен да коментирам? Че стените ти са акумулирали топлина или че панасониците не ставали за нищо? Дай ми жокер.
Пожелавам ти комфортно и евтино отопление през следващите зими