Не съм чувал дефрост, не стоя в тази стая и представа нямам какво представлява дефроста на този климатик.И май тази зима няма да го чуя.
Ето Ви извадка от техническата документация на модела SRK35ZM:
Това е извадка от сервизното, същия модел компресор се слага на 20, 25-цата. На същата извадка е дадено 0.75.
- - - - - - - - - -
Това е извадка от сервизното, същия модел компресор се слага на 20, 25-цата. На същата извадка е дадено 0.75.
Ако имаш дай данните на самия компресор. Аз не мога да ги открия.
Здравейте, вчера реших да измеря колко консумира моя MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S. На максимално натоварване... 1400W. Като максималното си мисля, че е стигнал защото в стаята беше 19 градуса, аз му зададох 30 и на макс вентилатор. Не знам колко ватов е компресора, ама явно е с турбо . Иначе после си поддържаше 250-300 вата. Като не съм го следил толкова, защото то сега си е и топло.
мерни го зимата като стане кокълче на вън
Да, като паднат температурите ще се вдигне консумацията. Има и други варианти за проверка, ама нека не ви светвам, че от много пипане ще си потрошите машините.
MHI е странно животно, като стане студено по добре се държи по комфортен е иначе казано. Моите наблюдения са, че студеното не го притеснява никак даже.
Здравейте, и аз преди няколко дена си закупих MHI SRK25ZM-S/SRC 25ZM-S. Много добре топли машинката с доста тихо вътрешно тяло. Прави ми впечатление че през 3-4 часа прави дефрост като външното тяло няма нито скреж нито външната температура е твърде ниска. Измерих около 8 градуса. Това нормално ли е?
Kакъв дефрост, при тези температури? сигурен ли си, че е дефрост, ане си работи просто on-off?
Какви дефрости по това време... Дори Електрик-а не дефроства при такива външни температури!
Може и да не е дефрост,но предишните дни под климатиците ми имаше мокри петна сутрин на земята под балконите.
Щом капе конденз на отопление какво ще да е?
Капе естествено, нали външното тяло образува конденз при отопление. И на мен не ми се вярва да прави дефрост, най вероятно работи в он/оф.