За да стартира дефрост външен тръбен датчик трябва да отчита -5 гр
http://www.prohlada.info/docs/srk-zm...cal_manual.pdf
За да стартира дефрост външен тръбен датчик трябва да отчита -5 гр
http://www.prohlada.info/docs/srk-zm...cal_manual.pdf
Изтича при работа, или само при дефроста? Ако е второто означава, че скреж все пак има, но е малко и не го забелязваш.
Недей да пипаш температурния датчик, няма да има ефект. Дефростите зависят от тръбния датчик, не от въздушния. Термисторът на мицубишито сигурно е по-чувствителен.
Като гледам графиката в сервизното предполагам, че този интервал на дефрост ще се запази общо взето същия и при минусови температури, което не е зле. По един дефрост на 3-4 часа си е доста добре. Лошото е, че са го направили да се включва по-рано, отколкото трябва.
А под -15 дефростите вече стават задължително по време, но не знам на какъв интервал са(май са на 45 минути).
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 25-10-15 в 12:17.
Дефростите зависят и от въздушния и от тръбния датчик.
Не е проблем с климатиците,спрете да се филмирате. Това е нормално физично явление.... В София времето е мъгливо и тази влага се лепи по питата,какво странно има да дефростне. При -15 няма да е толкова важна влагата,защото няма да е толкова голяма,проблемите ще са други.
Просто външното тяло е в постоянна борба ние вътре да сме добре. Мойте климатици винаги са правили локви под терасите по това време на годината и след това независимо от студовете си работят перфектно.Затова се радвайте на живота,а като се скапе климатика му мислете тогава.
А като наистина се скапе ще се усети.....TEST
Пример:
Когато стане студено защо съклата вкъщи стават мокри?
Когато една повърхност стане студена влагата се лепва там като магнит и няма "гъзарски" начин това да се предотврати. Навън е 5 градуса с мъгла и адски влажно,температурата на питата е под 5?градуса,къде според вас ще отиде влагата?
Еми на вашия "японски" климатик и на моя "китайски" също,никой няма да бъде пропуснат със сигурност.
Този пост е редактиран от avenger; 25-10-15 в 17:09.
с тази особеност,че за да се залепи по питата тя трябва да е под нулата .. което няма как да стане ако е +10 и климатика е наред
Ако компресора спре 4 пъти за един час и на вън е под 8 градуса влиза в дефрост .Така бяха преди години когато ползвал за малко тази марка. Много добра хладилна част и безумен софтуер.MHI само в големи помещения работят адекватно.
Не съм съгласен с теб.
Защо тогава в една стая,която не се отоплява,нито стъклопакета,нито температурата на въздуха са равни на нула и влагата в помещението се лепи на повърхността на стъклото?
Колкото по висока е влажността на въздуха ,толкова по висока би била температурата при която ще има конденз!
Няма условие да е нула...!!!
Условието е да има температурна РАЗЛИКА!
Под лепене Алекси има в предвид кондензът да замръзва върху топлообменника, за което действително е нужно неговата температура да е много ниска.
Под лепене ти имаш в предвид процесът, при който влагата във въздуха кондензира по околните предмети, чиято температура е под точката на оросяване. Условието е предметът да е с температура под точката на оросяване, а не някаква си неопределена разлика.
Ок може би си прав,но има локви под балконите ми и лично съм виждал преди седмица как мига лампата,което значи дефрост.
А и в София температурата пада до 5 градуса сутрин,любопитно ми е колко градуса би била повърхността на питата,ако навън в 5,а климатика е настроен на 23 градуса?
Питам от любопитство,въпроса ми не е заяждане държа да отбележа
Добре де, тази машина в какво помещение е монтирана? Външното тяло къде е сложено? Има ли силни ветрове там?
За да има ефективен топлообмен трябва питата да е минимум с 6-8 градуса(в някои случаи и с повече) по-студена от от околната среда. Тия мицубишита са направени с двойно дроселиране, за да могат да топлят ефективно и при -15, така че питата ще изстива повече. Ако дефростите започват при около 5 градуса значи разликата с околната среда е към 10 градуса, което е нормално.Датчиците не са особено точни и зависи къде са ги сложили..
При 5-6 градуса външна температура е нормално да започнат дефростите.
Някой друг да е хващал машината си да размразява по това време?
MHI вдига клапите когато прави дефрост, при теб така ли прави когато усещаш, че размразява. Аз вдигах градусите и спираше да прави безумни дефрости.