И пак да те питам, само се правиш на интересен или действително имаш проблеми?
Бат Вес, ако действително RE9QKE ти идва прекалено скъп погледни UE12RKE, базов, бюджетен модел, но в 15м2 в Бургас няма да има никакви проблеми.
И пак да те питам, само се правиш на интересен или действително имаш проблеми?
Бат Вес, ако действително RE9QKE ти идва прекалено скъп погледни UE12RKE, базов, бюджетен модел, но в 15м2 в Бургас няма да има никакви проблеми.
Благодаря Ви за коментарите ! Утре ще разгледам цените на фирмите в Бургас. Има ли реномирани фирми в Бургас или да търся най-добрата цена и да се кръстя за качествен монтаж?
Погледни как е във Фрескор, познати са много доволни от колегите.
Здравейте. Моля, за вашето мнение и помощ. Трябва да направя избор за климатик за майка ми /пенсионер/ за помещение 30-35 кв.м /около 70-75 куб.м/ хол с дневна заедно. Предлагат ми няколко модела 18-ки японски рециклирани машини, но не знам кой точно да избера, а и за тея японските чичо Гошо не казва много. Моделите са Toshiba 2846 AD /дават го СОР 5.11 и отопление 0,4-5,5 /3,6/ и консумация 0,82-1,410 квч, Mitsubishi DX40JS /дават го СОР 4,02 и отопление 0,3-7,1 /5,0/ и консумация 1,25-1,63 квч,Hitachi 3610LX /дават го СОР 4,25 и отопление 0,9-7,0 /4,8/ и консумация 0,75-1,98 квч, Fujitsu AS361 PENK / дават го СОР 4,31 и отопление 0,5-6,6 /5,0/ и консумация 0,39-2,4 квч. Данните са от магазина, където ми ги предлагат тези модели 18-ки. Ще се изполва в апартамент тухла.
Този пост е редактиран от zdravkich; 13-10-15 в 00:34.
По японските машини не съм експерт, но нито една от тези не е "18-ка".
търси нещо с 40 в името и с повечко топлоотдаване ,по високия клас отиват на 10кВ максимални което няма да е излишно за 35 квадрата
Важното е един път да се покаже от къде се вкл./изкл. и променят градусите. Важно е да е икономичен и да топли добре. Бюджет до 1300 лв.
- - - - - - - - - -
До към 1300 лв. Тази фирма даже има програма изкупуване на стария климатик и крайната им цена пада още.
На друго място ми предлагат National CS-VB362A2. COP мисля, че беше 4,33.
Този пост е редактиран от zdravkich; 13-10-15 в 09:52.
КОП не топли имай го в предвид и гледай топлоотдаването .. вероятно говориш за Варнаклима ,те продават само 14ки и 18ки и нагоре![]()
Ако КОПа не се гледаше всички щяха да ползват радиатори за отопление. Тук климатика се разглежда, като техно фешън аксесоар и се забравя, че хората се опитват да спестят някой лев от сметката за ток.