Страница 6 от 28 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 412
Like Tree164Одобрявам

Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    София

Отговор: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

Тази нощ не съм забелязал дефрост, въпреки че тази сутрин температурата навън беше около 1градус. Питата вече се заскрежава леко докато работи. Вода не е текла през ноща, абсолютно сухо е под климатика. Вътрешното е в 20кв.м. топла стая, външното на завет в ъгъла на терасата. Започва да си работи по-нормално машината. При зададени 19гр. тази нощ работеше on/off като паузите са доста големи, може би около 30-40 мин. Вътре турбината е на auto. Явно влажноста на въздуха има голямо значение за дефростите.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от chachoto Виж публикацията
    MHI вдига клапите когато прави дефрост, при теб така ли прави когато усещаш, че размразява. Аз вдигах градусите и спираше да прави безумни дефрости.
    Да, вдига клапите.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Тези дни не съм забелязвал да прави дефрост. Според мен много зависи в какво помещение работи климатика и колко топлозагуби има и колко отдаден мощност му е нужна за да достигне желаната темп вътре. Моя климатик нощно време явно си тече. Сутрин си личи под климатика, но с не съм виждал да мига диода. Моят работи в 12-13 кв.м. стая, вътрешна и с добра дограма. До сега само на он/офф работил. Ще видим като стане по-хладно.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Здравейте,
    Интересувам се от разликите между вътрешните тела SRK 20 ZM-S и SRK 20 ZMX-S. Навсякъде ги описват с едно и също оборудване, видна разлика има само във формата им. Едното от тези две вътрешни вероятно ще се свърже със SCM 45 ZJ-S в двоен сплит, заедно с вътрешно подово SRF 25 ZMX-S, така че топлинните им характеристики не са от особено значение, а и ще са неясни. Въпросът ми е дали има някаква разлика във функционалността им (таймери, шум и т.н.).
    Благодаря.

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

ZMX-S e с идея по-тихо, има и 24 йонизатор (поне така дават, турбинта е обработена с Турмалин). Ако искаш мулти, заложи на Toshiba, по-добри са отзивите там. Особено ако още можеш да намериш японче външно. Вътрешните са Suzumi+. И двете марки топлят, но MHI лапа доста повечко.

Mitsubishi Heavy SCM45ZJ-S
    Този пост е редактиран от Mega; 13-12-15 в 00:07.
    dodo_pv одобрява това.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Тошибите идват много големи за стайчетата, а и реална разлика в разход на ток няма как да се усети, заради изолацията и локацията. Йонизаторите на двете вътрешни ги дават еднакви, пунтамара. Това, за турмалина, е важно. Благодаря.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Има съфорумник, който има и двете машини, и SCM 45 ZJ-S, и RAS-M18UAV. Тези дни, ако е на кеф ще сподели доста неща. Разликата в машините има. Нищо голямо не идва, вътрешните са си Сузуми 10-ки.

ZJ-S няма йонизатор, не знам къде четеш? Имат само хиперинверторите от 63-ка нагоре.

8.  

9. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

M18 e може би най-доброто двойно мулти на пазара!
    Mega одобрява това.

10. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

ZMX-S пише че всичките имат 24 йонизация:
    condex.bg - Продукти - детайл

И цените са им смъкнали тези дни.

Това е техническото упътване на ZMX-S серията на английски:
    https://drive.google.com/file/d/0Bzx...ew?usp=sharing
    Този пост е редактиран от kokovox; 13-12-15 в 05:37.

11. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Всички (ZMX) имат но пасивен, което за мен означава че нямат нищо.
    dodo_pv, Mega и Jack Krauser харесват това.

12. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Има съфорумник, който има и двете машини, и SCM 45 ZJ-S, и RAS-M18UAV. Тези дни, ако е на кеф ще сподели доста неща. Разликата в машините има. Нищо голямо не идва, вътрешните са си Сузуми 10-ки.

ZJ-S няма йонизатор, не знам къде четеш? Имат само хиперинверторите от 63-ка нагоре.
    Mega би ли споделил в какви помещения сложи тошибата?

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Аз имам доста сложени от този модел. Последното е в две почти еднакви спални по 12-13 квадрата по спомен. Във Враца е, машината работи общо под 280 вата в това време.
    JOKVN одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2008

dodo_pv, Нищо подобно..вътрешните на МХИ са по дундести. Сузумитата са минимал, дизайн прибрани и се вписват във всеки интериор. Разлика в разхода ще усетиш и още как.МХИ то дори при 17 градуса навън бичи 400 + вата. Тошиба мултито кара при тези градуси на 140-160 В момента навън е 6.3 и прави 240 вата.

16. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

А в дефростите различава ли се от Дайсейкаите от подписа ти?
    Тези 240 вата са с 2 работещи вътрешни настроени на _ ? Какъв минимум има това чудо на техниката?

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Symptom Виж публикацията
    dodo_pv, Нищо подобно..вътрешните на МХИ са по дундести. Сузумитата са минимал, дизайн прибрани и се вписват във всеки интериор. Разлика в разхода ще усетиш и още как.МХИ то дори при 17 градуса навън бичи 400 + вата. Тошиба мултито кара при тези градуси на 140-160 В момента навън е 6.3 и прави 240 вата.
    Колега, стайчетата са много малки за мощността на тошибата. Изложението е южно и приоритет е охлаждането. Строителството е чисто ново и ми е необходима едва половината топлинна мощност на тошибата. Освен това, едното вътрешно тяло, вероятно ще е подово. Всичко е обзаведено и готово за даване под наем, така че не ми е оправдана значително по-високата цена на Тошиба. Много грешиш, ако си мислиш, че ще има някаква реална разлика в изразходваната електроенергия от двата модела, при едни и същи условия. Отдавна съм измервал. Локацията не предлага някакви екстремни температури, които да предполагат някаква разлика в комфорта между двата модела. По-ниският минимум на тошибата би предложил малко по-добър комфорт при работа само на едно от телата, но тази категория наематели едва ли ще се възползва от това. Ясно ми е, че е по-добра тошибата.
    P.s: При 17 градуса навън, която и да е от машините ще кара на 0 W, гарантирано.

18. Тук е от
    Oct 2014
    Живее в
    Шумен

Да върнем малко темата към темата. Моето MHI почва втора зима.В момента е -10, а аз още не съм го чувал как дефроства.Просто е в стаята на детето, както съм споменавал.И пак казвам, че топли много добре.Единственото,което ме дразни е, че през нощта като се застуди и вътрешното тяло почва да пука когато влиза в режим на покой.Това е за сега.Весело посрещане на новата година и по-малко проблеми с климите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 28 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MHI серия SRK_ZGX - начин на работа
    От deian във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 17-11-17, 15:45
  2. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  3. Има ли начин да се влиза
    От zaks във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 13-12-11, 03:39
  4. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43
  5. Има ли начин?
    От Hola във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 20-11-05, 06:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе