Това вече е интересно. Постоянно ли работи или он/офф?
Това вече е интересно. Постоянно ли работи или он/офф?
Росен, провери ли наистина дали са съвсем „сухи“ дефростите, защото първо заскрежават тръбите, после ламелите, отдолу нищо ли не изтича, малки висулки няма ли.Тръбите са малко по-навътре от ламелите и не се виждат на пръв поглед.Според мен е нормално да са кратки, ако само тръбите са заскрежени.Нормално е температурата да се поддържа вече, защото външната е спаднала двойно, от-19 на -8.
Не,на сегашните студове не влезе в off до преди няколко минути.В момента му зададох 25 на ДУ,че аз съм постоянно по къси панталони и ръкави и нещо ми стана хладно.
Вероятно при тези климатични условия, това са възможностите на климатика.
Относно препоръчаната девятка,да така беше,но аз тогава бях посочил около 18 кв.м.за отопление,но докато поръчам машината направих един ремонт и помещението се увеличи до 30 кв.м.Тогава техникът ми препоръча 12-ка и още повече мястото,където ще се монтира.
- - - - - - - - - -
Това,което аз видях си беше абсолютна чиста пита,отдолу нищо не течеше,беше сухо навсякъде.
Честно казано, ми се струва нередно нещо. Моделът не е нормално да прави дефрост на суха пита, без да е работил он/офф.
Казах в един преден пост,че като застудя времето затворих вратата към коридора и отоплявам само 18 квадрата.Като дам на трета степен и усещам как ми духа ,и не ми е комфортно.Но съм го държал и на трета степен.
Росен, в предни постове, в избор на климатик, както и в предния пост казваш, че помещението е около18-20 + коридор 10кв.В пост 678 казваш, че след ремонт, от 18, помещението е станало на 30 квадрата.Последно, какво е положението, че и аз вече се обърках, в колко квадрата е поставен климатика и още колко квадрата коридор топли
Като е топло е 28-30м2 като е студено 18-20м2. Аз така го разбрах
Потвържавам, 20 zs-w при температура под -6 градуса последните две нощи контролни дефрости на около 40 мин. работа. Кратки но много по шумни от на 20 zm-s в съседната стая. Оправили са минимума при новия модел, но за сметка на това.
Не, не мога да им видя тръбите ламелите сухи. zs-w 2.3m. zm-s 2.8m. при zm-s съм спал миналата зима не повече от пет дефроста съм забелязвал за сезона, но при заскрежаване.
Този пост е редактиран от ftt; 19-01-21 в 16:09.
Дефрост алгоритмите и на 2-та са еднакви по същество, с малки разлики, на ZS-W е намалено времето между дефростите от 45 на 35 минути, по-късият с 50 см тръбен път на zs-w (в сравнение с zm-s) едва ли е причина за чак толкова шумни дефрости...
Вероятно не съм обяснил добре.Като цяло помещението след ремонта се увеличи на 30 кв.м.Двете помещения ги разделя една врата,срещу която е поставен климатикът.Когато не са големи студовете, оставям врата отворена и топля цялото помещение,когато е студено ,както сега, вратата е затворена и топля само 18 кв.м
При нас паднаха температурите до -13 и няма контролни дефрости нито при 20 zs-w, нито при 35 zs-w. Никога досега не са правили дефрости през 30-40 минути, но и под -15 не е падала температурата тук.
При нас трябваше да падне под -5 за да спре 35-цата да работи он-офф, но и аз я преоразмерих доста - 16кв.м 43 куб.м с 10см външна изолация и вата на таваните.
За тези няколко дни застудяване го хванах само веднъж да дефроства, но пак беше минал в он-офф режим и предполагам, че е правил контролен.
Иначе влажността е ниска и не съм видял заскрежаване по телата. 50-ката в хола още не съм я хващал да прави дефрост откакто е пуснат на отопление. Това им е първа зима.