и като мине в офф - так так так так
и като мине в офф - так так так так
Потвърждавам за Electric LN!
При мен го имаТук не съм видял друг да се е оплакал, но може би да не се харчи много този модел (или просто наще сънародници да не висят по форумите). Като пуснах сърч в Google, на запад има и други със същите оплаквания. А ZSX как е, и там ли го има проблема? За сравнение имам един Daiseikai 8, при който го няма това (там си има други кусури
).
Според мен LN не е чак толкова популярен у нас. Може и да бъркам, но ми се струва, че Хеви държат по-голям дял.
Относно ZSX, и той не е problem-free. На отопление голямата клапа създава неприятен звук понякога. С всичко останало обаче му свикнах с времето. На охлаждаме е топ. Регулирането на оборотите на компресор и вентилатор е много добро.
За Дайсейкай ми е интересно, тъй като съм хвърлил око на новата 10ка с дървения панел
Heavy Industries със сигурност са по-популярни у нас. Особено въпросният ZS, който вече не знам колко години го има на пазара. Преди беше ZS-S, после минаха на ZS-W. Ако не беше този скапан дефект, това щеше да е топ климатик. Лично съм го препоръчал на няколко човека и досега никой от тях не се е оплакал. Относно LN, според мен си е достатъчно популярен последните няколко години, но сред новобогаташите с повечко пари, които няма да седнат да си губят времето по форуми. А за Daiseikai не знам. Аз след 8-ма серия сякаш повече не бих повторил. Ела па на сегашните им цени![]()
имам в хола един Дайкин / не знам какъв модел е - на 4 години е/ , дразни ме много за 4 години 2 пъти чистене от фирма, духа рехаво, уморен е някак си, в спалнята има Хитачи / на 10 г/ - направо трепач за 5 мин прави баня или Аляска. Искам да го сменя / Дайкина/ с Митсубиши , но не знам кой модел да купя, моля за съвет. Последен етаж, панел, изложение юг-запад, 45 кубика, външна изолация 10 см и вътрешна 2 см, краен вход, пвс нова дограма - хубава. Ударете едно рамо, моля ...
Този пост си е за темата за избор на клима. От Daikin до Daikin и от Hitachi до Hitachi разлика колкото от Лом до Лондон.
Днес ми се обадиха от сервиза, описах им проблема по телефона и директно ми казаха, че ще поръчат нова турбина без дори да са идвали на оглед :Д Явно монтажниците си знаят къде са прецакали монтажа.
П.С. Последното изречение отново е сарказъм, да не вземе някой го вземе насериозно.
Опитах се да снимам турбината, не знам дали се вижда, но ще пробвам да го кача.https://1drv.ms/v/c/4c2482795b26aa63...gsxpg?e=fg5aVQ
Този пост е редактиран от gurcayy; 14-08-25 в 11:53.
При мен изобщо не е кофти, защото реалната работа на 3-та степен е минимална и веднага си сваля на по-ниска но премахва ефективно въпросното потракване, радвам се че е проработило и при вас.