На високия клас машини, чара не е ли в това да работи незабележимо с ниска консумация?
На високия клас машини, чара не е ли в това да работи незабележимо с ниска консумация?
Мимоджев, чара на скъпите машини е в по добър КОП, по добър комфорт, под добра сглобка от което има голяма възможност да избута 2 пъти повече време от някое си ТРЕО, защо на базовите машини не слагат двойно роторни компресори +2 ТО + ЕЕВ+ големи вътрешни тела с повече топлообменници и големи турбини и по 2 клапи за 800-1000 с монтаж. Имам не голям опит на машини които са слагани преди 2-4 години, еми излитания колко щеш, шумна работа, КОП-а го нема никъде, както са казали за толкоз пари толкоз, сметни един евтин за 1000 с монтаж и един ЗСХ, примерно кайсай флай 12-ка с един ЗСХ-7-ца, до 5-тата година флай-а ще е леж, като сложиш 2 климатика -2 монтажа, по висок разход,нерви, кофорт никакъв, и ЗСХ излиза с 20-30% по ефтин+ всичките екстри. Тази зима може да е мека. На моя комшия ще наблюдавам работата на кайсайчето като паднат температурите на минус 5, питах го на колко го държи, вика ми ами на 28 градуса, ама като застуди ще го вдигна на 30, е па да го вдигне на 40 тогава ще стопли.
И аз така си взех първия климатик - харчи 200W, КОП=5 и ми топли с 1000W. Да, ама НЕ.
То при тебе играта е повече, еми вземи си някой базовак за 1000 с монтаж и ще видиш как ще се радваш и на 400 вата= 2000 вата. Ако вземаш климатиците с 20-30% процента отстъпка и сам си правиш монтажите и знаеш от кои модели дори евтин да вземеш ще си избие парите е друга работа, но повечето хора не знаят, най голямата печалба е в евтините климатици. После стават ПАЦИЕНТИ.
6 години едвам се удържам да не почна да монтирам...
Еми почвай, аз малко да се освободя и ще си накупя някои неща за монтаж и почвам, ама за мене си
Остави го Миланов кви ги плещи. Нали имам Тошиба почти същата като неговата. Ами вади си COP, колкото си му дават. Той много добре знае как да си го сметне грубо. Доста ефективна е и студа и е като детска игра. Аз много пъти съм му намеквал, че на студено не е оставал и на истински цепеници не е попадал. Ако беше случил на такива, да ги е целувал неговите.
Моля, да се придържаме към темата!
По темата Трифоне, по темата.
Аз днес нямам забележки към работата на климатика, работи си аз както искам. Външна +4°...+6°, облачно.
Screenshot_20211230-204840_e-Control.jpg
- - - - - - - - - -
Даже го спрях, пуснах. Ето такива графики искам да ми чертае винаги.
Screenshot_20211230-205227_e-Control.jpg
Винаги са си такива през деня.
Screenshot_20211230-220310_Gallery.jpg
Нощем на ауто фана, а ако работи on/off и е топло навън на 2-ра.
Въх, влязъл съм в Премиум!!!
Заблудила ме е сходната работа. Възможностите не са предмет на раздумка, нали?!
Бе, тия МХИта перфектни сушилни. Вчера, на 4та, за 4 маса ми изсушиха планинските обуща.
За спане, Аутото събаря "Фана" на 1. В това време няма Офф. Дано и Премиумите работят така добре!
Някога един клима-спец ми рече- купуваш си климатик от 500 или от 2500. Средното положение води до .....тук.
Сори, връщам са в Даймънд!
Не, ..с яке съм си.