За много години!
- - - - - - - - - -
Май леко съжалявам за избора си.Това пукане при он -оф ме побърква,абе направо си ме буди понякога,Дано поне в студа да компенсира.Май по-добре да бях взел FTXS20K-PROFESSIONAL
За много години!
- - - - - - - - - -
Май леко съжалявам за избора си.Това пукане при он -оф ме побърква,абе направо си ме буди понякога,Дано поне в студа да компенсира.Май по-добре да бях взел FTXS20K-PROFESSIONAL
Още преди да го монтират на моят му намазах повечето контактни повърхности по сглобката/панела където се опират пластмасите една в друга. С тампон дето жените си махат грима и някаква смазка за пластмаса като грес беше , мисля че силиконова.
Така процедирам и с другите клими и нямам пукане.
каква е тая антика FTXS20K ,това е модел на 10г .. трябва да ти го дават на половин цена
Как си го представяте да дойдат да ви монтират чисто нов климатик и да им заявите- ми аз искам да ми го гресирате целия.
И за много години.
Като изтрезнееш прочети пак поста ми , не съм карал никого да гресира нищо . За много години и на теб , по малко датчици и повече мръвки в бурканите през новата 2022
Представям си го повече от розово- направо ми развинти фантазията.
Иначе, ако имам съмнения в сглобката, бих постъпил като колегата. Може и след монтажа. Поне бих погледнал тук-там, ако толкова ме дразни. Моят не пука.
Извинявам се, че пак се набърквам в Премиум! Позволявам си го, понеже разбрах, че вътрешните тела са еднакви.
Моят ZS-S не е пукал , сега му е трети отоплителен сезон и даже клапите вече не се чуват , доволен съм . FTXC то на всички контактни повърхности при сглобките на вътрешното тяло има залепена много тънка лента подобна на велур , може затова да не пука.
Този пост е редактиран от gerhar; 01-01-22 в 14:10.
Горното, макар начален клас, е с много високо ниво на сглобка- ползвана е текстилна лента, вместо разни PVCта. Останалото, за да е евтино, си е като за този клас. Поне комфортът е на ниво, а това е важно. Възможностите- за каквото и колкото си платил. Дано е съобразено с очаквания и необходимост!
Ех, ех, ех, аз да съм писал, че си карал някого нещо да маже.
Купуваш, монтират го и като потребител трябва да си мие редовно филтрите. Всяко ръчкане, сваляне на пластмасови капаци и прочие си е малко отговорност на ползвателя.
Хора разни, един си купува телевизор и му прави калибрация, друг си купува телефон и го префлашва...някои пък искат като си купят климатик да не им пука/пращи през 3/10 мин.
П.П.
За датчиците в буркани, не е моя идеята, аз само я ползвам щото върши работа. Нещо като сервизпак на софтуера е.
В крайна сметка всеки си намира решения според възможностите му.
Честита Нова Година на всички!
Понеже всички теми за MHI - ZM-S са заключени, искам да попитам тук, колко им е фактора на мошност при 50% натоварване и на минимума? Ако някой с хубав електромер / ватметър сподели, ще съм му благодарен.
Къде го споменах и аз, пустият фактор?!!!
Всичко, което съм видял тук, е старият модел на Емос. Не зная дали мери и показва сosф, а и едва ли "специалистите" са знаели какво е туй нящо. Е....вече да.
Ако не се получи информация, по инфото за компресора на твоят модел, наложено върху инфото за компресора на Даймънд, може да съпоставиш поне.
Успокоителното е, че плащаш само активната енергия- по ниският фактор не те набутва пряко.
Не те набутва много и като цяло.
Едно от "светилата" скоро оспори чара на високият клас машини Хеви, леко язвително, без да си дава сметка, в момента, че той е в малките брънки по цялото изделие. Тук малко, там малко.......и накрая получаваш качество.
Общо взето, дори да ти каже някой, някакви стойности, те не биха ти "казали" нищо.
Ето
Дайкин 7ца начален- - 0.58, при 188 вата.
МХИ 7ца, висок- 0.71, при 210 вата.
Сравнявай, анализирай, смятай!
Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 01-01-22 в 16:50.