Страница 113 от 200 ПърваПърва ... 63103111112113114115123163 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,681 до 1,695 от общо 2995
Like Tree1890Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане

Абе не знам дали ме топлят или аз ги топля, щото при тавана ми е 28..29°. Подово на аванта съм предоставил.

За 6часа изключен климатик при +12° външна, стайната кой знае колко няма да падне.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2021

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Аз го гася само за 30-40 мин. докато проветрявам. През другото време е тихо и топло няма он/офф , харчи по 5-5.5кв.ч. на денонощие.

Миланов , теб те топлят комшиите щом гасиш при 12 ° външна.
    Колко градуса поддържа?

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Не знам колко е КОП- а при 200W и външна +3°..+4°..+5° , нощните толкова бяха, но така да работи напълно си ме устройва. ОБАЧЕ изключи ли веднъж става мазальок. При външна под +8° държи около 6..7мин на 700..800W и под 320..330 не може да падне. Дори съм давал най високата степен на вентилатора, не ще и не ще.

- - - - - - - - - -

Ето до 10:30 кротко на малко над 200W, изключва веднъж и край на комфорта.
    Screenshot_20211229-141810_e-Control.jpg

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2021

При мен държи 240-260 вата при достигнато задание,Външна 1-4С.НО и аз не смея да го изключа даже и сутрин като проветрявам.Под 24 няма шанс,почва он-оф при всякакви магарии.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от sharkiz Виж публикацията
    Колко градуса поддържа?
    23-24 , през ноща го оставям на 22 но врати не затваряме вкъщи. Минимума на 22 задание е 170 вата и крета около него.

Миланов като ти влезе в он/офф му пусни 4та степен да раздуха за няколко минути и като падне на 200 вата го пускаш пак на ауто ... не те знам затваряш ли врати.Минаване през 4та трябва да ти го закрепи , незнам на R32 дали работи номера.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020
    Живее в
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Защити ги със СОНО за бяла техника, те пускат тока 3 мин след токовия удар (ако напрежението е ОК). Около 30лв е бройката, не знам ти какви си сложил.
    Точно с такива съм ги защитил, но притесненията са ми от силното пуфтене на климите при спирането на тока, докато те работят. Чудя се дали това може да ги повреди, понеже се случва доста често?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

При мен спира често тока зимно време. На една от машините нямах Соно, но си изкара без проблем 5 години и още бачка при тъщата.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020
    Живее в
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    При мен спира често тока зимно време. На една от машините нямах Соно, но си изкара без проблем 5 години и още бачка при тъщата.
    При мен се случва минимум по два три пъти на ден, почти всеки ден, ама каквото такова.
    п.п. Гледам, че се кахърите нещо покрай режима он-оф. Малко по нагоре в темата, пуснах пост за едно меню от дистанционното, което го няма май при всички ZS-W. ОТ няколко дни правя тестове с моите клими, и за момента ми се струва, че чрез настройките в това меню климатиците се кротват и заработват като инвертори, но все още ги "изследвам"
    sharkiz одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004

Да попитам нещо ама да не се смеете много. Как без да съм закачил климатика на измервателно устройство да разбера кога работи он офф? Навярно не всяко намаляне на вентилатора и сваляне на клапите се счита за офф или бъркам?

И втори въпрос имам. Ел инсталацията ми е скрита (зад гипсокартона). Какви варианти имам за оборудването на климатика с някакъв вид (какъв) измервателен уред - да мери тотал и моментна консумация?

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020
    Живее в
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от _XaXo_ Виж публикацията
    Да попитам нещо ама да не се смеете много. Как без да съм закачил климатика на измервателно устройство да разбера кога работи он офф? Навярно не всяко намаляне на вентилатора и сваляне на клапите се счита за офф или бъркам?

И втори въпрос имам. Ел инсталацията ми е скрита (зад гипсокартона). Какви варианти имам за оборудването на климатика с някакъв вид (какъв) измервателен уред - да мери тотал и моментна консумация?
    Он-оф значи, когато работи с включен компресор-и когато е с изключен компресор. Ватметър се наричат уредите за измерване.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004

т.е. като намали вентилатора и свали клапата да видя външното тяло - ако вентилатора е спрял е сигурен офф, ако се върти бавно не е.
    А за втория въпрос, да, ватметър искам да монтирам, но този мисля няма как стане. С тези скритите кабели си мислех по-скоро не мога ли да свържа нещо в кутията на вътрешното тяло и евентуално някакво екранче да бъде изнесено на вън. Не знам дали има такива модели (да не са тип контакт).

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020
    Живее в
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от _XaXo_ Виж публикацията
    т.е. като намали вентилатора и свали клапата да видя външното тяло - ако вентилатора е спрял е сигурен офф, ако се върти бавно не е.
    А за втория въпрос, да, ватметър искам да монтирам, но този мисля няма как стане. С тези скритите кабели си мислех по-скоро не мога ли да свържа нещо в кутията на вътрешното тяло и евентуално някакво екранче да бъде изнесено на вън. Не знам дали има такива модели (да не са тип контакт).
    По първия въпрос, нещо такова но имай в предвид, че понякога вентилатора на външното тяло не работи но компресора работи, особенно при дефростите.
    По втория въпрос има и такива ватметри за каквито питаш, но търси ел.техник да ти го свърже. Поне така аз бих постъпил.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

И за какво ти е да знаеш кога е on, кога е off. За да почнеш да се филмираш. Щом не можеш да разбереш кога е спрял хич не гледай перки и ватметри.
    Ще изкукаш като мене.
    zdravko, rosswen, Palev и 1 други харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004

Само заради едно нещо ме интересува тази информация
    От четенето ми на форума разбирам, че надписа inverter не го прави задъжително такъв, което се отразява и на комфорта и на икономията, за която уж е закупен. Идеята е да видя къде му границата и как да го държа, защото от написаното във форума излиза, че примерно ако го държа на 26 градуса вместо на 21 е възможно да е в по-оптимален режим на работа. Нещо което в момента не мога да установя със сигурност.

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Ха-хо, от четене на глупости по форумите, наистина има опасност да станеш хахо. Минималното им топлоотдаване е около киловат, така че при топло време и добра изолация, няма как да не работи в повторно-кратковременен режим. Този му начин на работа не го прави НЕинверторен, нито увеличава кой знае колко много преразхода на еленергия. Когато спре компресора, ТРВ е почти затворено и от топлината на кондензатора се губи много малко.
    zdravko, jtj, rosswen и 2 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
    От rosswen във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1855
    Последно: 05-01-25, 21:48
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 15:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе