Абе не знам дали ме топлят или аз ги топля, щото при тавана ми е 28..29°. Подово на аванта съм предоставил.
За 6часа изключен климатик при +12° външна, стайната кой знае колко няма да падне.
Абе не знам дали ме топлят или аз ги топля, щото при тавана ми е 28..29°. Подово на аванта съм предоставил.
За 6часа изключен климатик при +12° външна, стайната кой знае колко няма да падне.
Не знам колко е КОП- а при 200W и външна +3°..+4°..+5° , нощните толкова бяха, но така да работи напълно си ме устройва. ОБАЧЕ изключи ли веднъж става мазальок. При външна под +8° държи около 6..7мин на 700..800W и под 320..330 не може да падне. Дори съм давал най високата степен на вентилатора, не ще и не ще.
- - - - - - - - - -
Ето до 10:30 кротко на малко над 200W, изключва веднъж и край на комфорта.
Screenshot_20211229-141810_e-Control.jpg
При мен държи 240-260 вата при достигнато задание,Външна 1-4С.НО и аз не смея да го изключа даже и сутрин като проветрявам.Под 24 няма шанс,почва он-оф при всякакви магарии.
23-24 , през ноща го оставям на 22 но врати не затваряме вкъщи. Минимума на 22 задание е 170 вата и крета около него.
Миланов като ти влезе в он/офф му пусни 4та степен да раздуха за няколко минути и като падне на 200 вата го пускаш пак на ауто ... не те знам затваряш ли врати.Минаване през 4та трябва да ти го закрепи , незнам на R32 дали работи номера.
При мен спира често тока зимно време. На една от машините нямах Соно, но си изкара без проблем 5 години и още бачка при тъщата.
При мен се случва минимум по два три пъти на ден, почти всеки ден, ама каквото такова.
п.п. Гледам, че се кахърите нещо покрай режима он-оф. Малко по нагоре в темата, пуснах пост за едно меню от дистанционното, което го няма май при всички ZS-W. ОТ няколко дни правя тестове с моите клими, и за момента ми се струва, че чрез настройките в това меню климатиците се кротват и заработват като инвертори, но все още ги "изследвам"
Да попитам нещо ама да не се смеете много. Как без да съм закачил климатика на измервателно устройство да разбера кога работи он офф? Навярно не всяко намаляне на вентилатора и сваляне на клапите се счита за офф или бъркам?
И втори въпрос имам. Ел инсталацията ми е скрита (зад гипсокартона). Какви варианти имам за оборудването на климатика с някакъв вид (какъв) измервателен уред - да мери тотал и моментна консумация?
т.е. като намали вентилатора и свали клапата да видя външното тяло - ако вентилатора е спрял е сигурен офф, ако се върти бавно не е.
А за втория въпрос, да, ватметър искам да монтирам, но този мисля няма как стане. С тези скритите кабели си мислех по-скоро не мога ли да свържа нещо в кутията на вътрешното тяло и евентуално някакво екранче да бъде изнесено на вън. Не знам дали има такива модели (да не са тип контакт).
По първия въпрос, нещо такова но имай в предвид, че понякога вентилатора на външното тяло не работи но компресора работи, особенно при дефростите.
По втория въпрос има и такива ватметри за каквито питаш, но търси ел.техник да ти го свърже. Поне така аз бих постъпил.
И за какво ти е да знаеш кога е on, кога е off. За да почнеш да се филмираш. Щом не можеш да разбереш кога е спрял хич не гледай перки и ватметри.
Ще изкукаш като мене.
Само заради едно нещо ме интересува тази информация
От четенето ми на форума разбирам, че надписа inverter не го прави задъжително такъв, което се отразява и на комфорта и на икономията, за която уж е закупен. Идеята е да видя къде му границата и как да го държа, защото от написаното във форума излиза, че примерно ако го държа на 26 градуса вместо на 21 е възможно да е в по-оптимален режим на работа. Нещо което в момента не мога да установя със сигурност.
Ха-хо, от четене на глупости по форумите, наистина има опасност да станеш хахо. Минималното им топлоотдаване е около киловат, така че при топло време и добра изолация, няма как да не работи в повторно-кратковременен режим. Този му начин на работа не го прави НЕинверторен, нито увеличава кой знае колко много преразхода на еленергия. Когато спре компресора, ТРВ е почти затворено и от топлината на кондензатора се губи много малко.