Страница 114 от 200 ПърваПърва ... 64104112113114115116124164 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,696 до 1,710 от общо 2995
Like Tree1890Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020
    Живее в
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от _XaXo_ Виж публикацията
    Само заради едно нещо ме интересува тази информация
    От четенето ми на форума разбирам, че надписа inverter не го прави задъжително такъв, което се отразява и на комфорта и на икономията, за която уж е закупен. Идеята е да видя къде му границата и как да го държа, защото от написаното във форума излиза, че примерно ако го държа на 26 градуса вместо на 21 е възможно да е в по-оптимален режим на работа. Нещо което в момента не мога да установя със сигурност.
    Е чак на 26гр. да е по оптимален режим от 21гр. няма как да стане. Но вместо на 21гр. да го държиш примерно на 23-24гр.можеби е вариант по оптимален...особенно относно комфорта. Това си е мое лично мнение. А и наистина, внимавай да не се задълбочиш много в мерене, изчисляване и тем подобни, щото човек се вчаниачава, както се случи е с мен.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    И за какво ти е да знаеш кога е on, кога е off. За да почнеш да се филмираш. Щом не можеш да разбереш кога е спрял хич не гледай перки и ватметри.
    Ще изкукаш като мене.
    Мили, ти и Мими, като доайени, в разпространението на тая зараза, да вземете да пуснете ваксина, че гледам и невръстни тушанчета ги прихваща!
    Хахото, вместо да се поддава и той, стига му да се довери на указанията от производителят за квадратура и кубатура, за която е предназначено изделието.
    Една 12ка може да стопли (охлаждането е лесно) 50 квадрата, евентуално, но за сметка на комфорта. Ще духа на ишлеме. Петърчо е пример, донякъде, като си настройва 7ца с максимален вентилатор, в 12 квадрата, щото искал да топли през вратата още амнайсе и то така, че почти да няма разлика в температурата.
    jtj и Mig82 харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Миланов , виж разлика между отворена и затворена врата. Егати конвенционалката а :

Sent from my SM-M215F using Tapatalk
    GLARYS и rosswen харесват това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Просто си в къща и имаш по голями топлозагуби. При многоетажното строителство (блок) разходите за отопление на единица обем са по ниски.
    UW и GLARYS харесват това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020
    Живее в
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Трифон Панайотов Трифонов Виж публикацията
    Мили, ти и Мими, като доайени, в разпространението на тая зараза, да вземете да пуснете ваксина, че гледам и невръстни тушанчета ги прихваща!
    Хахото, вместо да се поддава и той, стига му да се довери на указанията от производителят за квадратура и кубатура, за която е предназначено изделието.
    Една 12ка може да стопли (охлаждането е лесно) 50 квадрата, евентуално, но за сметка на комфорта. Ще духа на ишлеме. Петърчо е пример, донякъде, като си настройва 7ца с максимален вентилатор, в 12 квадрата, щото искал да топли през вратата още амнайсе и то така, че почти да няма разлика в температурата.
    ТрифУнчо, от 2006г. ползвавм климатици а за отопление изцяло на къща 120кв.няколко години. Тъй че не съм, чак толкова "невръстен".
    Този пост е редактиран от ivotu6ana; 29-12-21 в 21:47.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Цитат Първоначално публикувано от ivotu6ana Виж публикацията
    ТрифУнчо, от 2006г. ползвавм климатици а за отопление изцяло на къща 120кв.няколко години. Тъй че не съм, чак толкова "невръстен".
    Дубря си са усетил и баш навреми!

В такъв случай, имаш право на ваксина. За вредни- питай модератора.
    Късничко се включваш. Сума ти потребители са загубили безценен опит. Все пак, по добре късно...

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020
    Живее в
    Русе
    Дубря си са усетил и баш навреми!

В такъв случай, имаш право на ваксина. За вредни- питай модератора.
    Късничко се включваш. Сума ти потребители са загубили безценен опит. Все пак, по добре късно...
    Абе виж сега, ваксина взимам всяка вечер, ама не на Пфайзера а българска плодова, и за сега нямам странични ефеки (като не броим първите дози които приех преди мн. години... обелен нос и пукната капачка на коляното) ама стига съм писал глупусти
    Форумчето е много добро, доста маняци виждам, че има тук и по този повод един виц ще постна:
    "Гледам тъщата стои на терасата. Слухти. Попитах я дали е добре? Тя ми отговори, че брои колко оборота прави перката на климатика"
    А по повод "По добре късно от колкото..." аз смятам, че човек се учи докато е прост! Явно тук бая имаме да се учим още!!!

10. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Цитат Първоначално публикувано от ivotu6ana Виж публикацията
    човек се учи докато е прост! Явно тук бая имаме да се учим още!!!
    Верно е сякаш, та като сме стигнАле до тука, да попитам още веднъж;

Какъв показател е факторът на мощност?
    Тази сутрин ги заварвам двамцата, сякаш наговорени, цъкат си с 252-255-6 вата. Такъв синхрон и чифт волове не са правили. Веднага прицъквам божествените ватметърчета, при което установявам, че Михо работи с cosф 0.72, а Дайко само 0.66 заковал.

Та това ми е въпросът- е ли това + за работата на Митсубишито или само ми се ще да вярвам, че е тъй?
    По електротехника ма гониха за 6, обаче финтирах последния час и си останах само с 5. Явно това съм пропуснал.

11. jtj
    jtj е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012
    Живее в
    Казанлък

По-малкият cosф означава наличие на по голяма реактивна мощност и от там по ниско КПД.Колкото cosф клони към 1 ца е по добре,но за битовия потребител няма значение .Битовите електромери не мерят реактивна мощност.

12. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Чакам да минат празниците и ще купувам климатик. Мислех да слагам или 12 Мидеа Брийзлес или 20ZS-W.
    Ама ако това което спомена Миланов е вярно, може и да сложа една 25ЗС.
    Може ли когато дойдат да го монтират да помолиш за следното нещо.
    След монтажа при теста да е с вързан манометър и когато приключи теста вместо да го спираш да намалиш температурата така че да офне. Виж за колко време ще падне налягането. Според мен ще се случи веднага, в рамките на няколко секунди.
    Този пост е редактиран от bobivg; 30-12-21 в 10:09.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Трифоне не знам как е при вас, но последните няколко дена са направо пролетни при нас с теператури до 10-12 дневни и 5-6 нощни бонус лек дъжд. С 2 мощни климатика съм и без оффене не става, затова изключих по големия и само на мхи-то караме, в хола е 22 градуса в спалнята е 24, като някой път го оставям и на 25 и това е за през деня и вент на 4, жената като си ляга го намаля на 24 и вент на 3, един път по погрешка в тъмното го бях оставил на 2, хем по тихо хем топли себе си и около него и търпи може би още един градус нагоре за през ноща, тоест настроен на 25 градуса с вент на 2 може да си поддържа 24 може би 24,5 и да не вдига. Утре е петък и го дават 13 градуса външни и 5-7 нощни, ако ги пусна и двата ще е офф след офф, единия вариант който не съм пробвал е вентовете и на 2-та да са на 2, да бих приел е че все още разучвам как да ги вкарам в режим на търпимост без да офф-ят. Иначе таз сутрин ватметъра показваше 104 киливата или 48 киловата от 23 декември вечерта до сега или 48/160 часа=300 вата средно, но времето е меко още и разликата между стаята и хола е 2-3 градуса.

Трифончо точно лятото Панасоника умря, двоен топлообменник, след 13.00 часа започваше да работи с 400-450 вата и едвам смогваше, гореше ми по 6-7 киловата на ден в най горещите дни настроен на 25 по ДУ и вент на 4, иначе сутрин съм го виждал и на 90 вата. И затова взех и Мишо да помага.

14.  

15. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Може ли когато дойдат да го монтират да помолиш за следното нещо.
    След монтажа при теста да е с вързан манометър и когато приключи теста вместо да го спираш да намалиш температурата така че да офне. Виж за колко време ще падне налягането. Според мен ще се случи веднага, в рамките на няколко секунди.
    Още не знам дали ще е МХИ. По клоня към Мидеа.
    Ако е МХИ ще видя какво мога да направя за теб
    bobivg одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2021
    Живее в
    Аксаково

Цитат Първоначално публикувано от peter`s Виж публикацията
    Трифоне не знам как е при вас, но последните няколко дена са направо пролетни при нас с теператури до 10-12 дневни и 5-6 нощни....
    Тук е по хладно времето.
    При подобни температури, моите климатици също изключват, но това не ме притеснява. Това пък кореспондира с предното ми мнение. Отговорът на колегата е показателен и, според мен, обяснява защо специалиста в Митсубиши "казва" на климатиците си да повишават минимум и над определена температура.
    Ватметърчето ми показва едно от предимствата на Митсубиши.
    rosswen одобрява това.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от peter`s Виж публикацията
    .
    купуваш си топ модел климатик ,после до държиш на 4та степен на вентилатора че да не офи .. и това в 12 квадрата ,представям си какъв шум и веене е .. в такава стая не бих пуснал нищо над най тих режим ,докато се справя с отоплението ( -10 примерно )след това ръчна следваща степен
    djsmiley, mystikalrs, GLARYS и 1 други харесват това.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    купуваш си топ модел климатик ,после до държиш на 4та степен на вентилатора че да не офи .. и това в 12 квадрата ,представям си какъв шум и веене е .. в такава стая не бих пуснал нищо над най тих режим ,докато се справя с отоплението ( -10 примерно )след това ръчна следваща степен
    Алекси забрави да споменеш че спим под него на 1,2 метра. Днес сериозно се заиграх с клапите, с ръка на сърцето казвам че в хола е по топло от спалнята, егати ситуацията, аз на мене си не вярвам така че споко ако ти не ми вярваш. Значи клапите ги настроих на степен една по надолу от автоматично от горе надолу, застанах извън стаята на 20-30 сантиметра и ми духаше в очите, това бше тест че максимално дебит излиза през отвора на вратата, странично ако гледаш към климатика са най наляво но ги настроих допълнително на ръка докато ми хареса на къде духат, казвам ти пак в хола е по топло. Последно писах в 10 сутринта, сега е 18.00. За 8 часа си е хапнал 5 иловата като имаш впредвид че в пловдив е топло, тоест е станал перфектен за мен топлообмен 5кв/8 часа= 625 вата на час(имал е да изравнява). Както казах и преди,ще му намеря цаката. Времето в Пловдив е перфектното за един климатик,7-8 градуса външна + висока влажност, навън ръми и вали като ги сменя едно с друго, а аз секефя че му хванах цаката и ще намаля оплюването на климатика. През деня изобщо не пука че вента е на 4, вечерно може и на 3, така свикнахме, оставих го един път по погрешка на 2 и пак си работеше без офф но в хола нищо не отиваше. Панасоника е изключен

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
    От rosswen във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1855
    Последно: 05-01-25, 21:48
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 15:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе