В какво се изразява шума: пуфтене, шуртене, пукане, бучене...
В какво се изразява шума: пуфтене, шуртене, пукане, бучене...
Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 03-02-22 в 22:05.
При мен изолация и дограма са много добри, затова взех и възможно най-малкия модел, но със смарт контакт замервах консумацията, работи на около 450-500 вата и после изключва, после пак така. През няколко минути. А пукането е по време на работа, докато е в оф режим, не пука. Понеже още е в гаранция, не съм сигурен дали да пипам датчици и т.н., от гледна точка на това, ако се случи нещо, да не ми отпадне гаранцията.
При мицубиши хеви си е от 10--12г. така. (некадърен софтуер)
- - - - - - - - - -
Дайкин FVXS50 не прави така.
Миланов, само като се спомене за софтуер и веднага захапваш въдицата. Пошегувах се на твой гръб, да не се обидиш нещо.
Как се изказвате за софтуери на климатици като си нямате и понятие как се пишат Да не мислите ,че софтуера се пише само за вашето село или град . Програмистите няма как да знаят каква ви е изолацията на къщата или апартамента за да ви напишат оптимален за вашите условия софтуер.
Има как да знаят, примерно по скоростта на затопляне/охлаждане...има и още стотици начини разбира се... ама тук се иска освен сложен софтуер и добър хардуер(лог. контролери с доста входове, съответно скъпички)... май напоследък искат с он/оф техника да се правят на инвертори..т.е. с трици маймуни да ловят
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
Простите неща работят по-дълго и по-надежно (отоплението преди всичко трябва да е надежно), поне моят потребителски опит това ми показва. Колкото е по-сложно (или модерното умно) толкова повече проблеми, особенно разгледано в дългосрочен план.
Морфей, принципно си прав. Но нали тук се иска висок КОП, комфортна и гъвкава работа на машината и ред други глезотийки ...та , май без усложняване не ще мине "номера", особено като се пести от материала. Влагайки евтини компоненти, не става да получиш стабилна и безпроблемна работа...
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
От мненията на много колеги от форума ясно се вижда, че в последните години много е паднало качеството и издръжливостта на новите модели климатици които след няколко месеца употреба започват да дават дефекти.