Добре де, ако наистина е толкова голям проблема от Mitsubishi защо си затварят очите и си с***т на името?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Добре де, ако наистина е толкова голям проблема от Mitsubishi защо си затварят очите и си с***т на името?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
А ти, след като не си го виждал разглобен (не пиша "гледал") и нямаш никакви технически познания, за какво спориш? И вътрешния вентилатор е балансиран, и шийките са съосни, лявата е закалена и полирана. Проблемът идва предимно от напрежението на тръбите, с които е свързан, заради слабата пластмасова конзола. Масата на цилиндричния вентилатор не е по-различна от тази на хитачи или панасоник.
Заради качеството на монтажниците по тези територии.
И в двете вътрешни на Премиум серията при мен има лек радиален луфт отляво, нямам симптоми към момента, но луфт си има.
Не знам как да го тълкувам, но ако след време се появи проблем, то със сигурност ще го асоциирам с това.
Втулката лежи в гумен тампон, който поддава радиално при натиск на турбината. Ако е имало нещо, да се е обадило до сега. При разглобяване си зареждайте втулките с грес, независимо от машината.
П.п. Цъкащи втулки съм смазвал и при Фуджицу 14LMCB nordic, и при Тошиба Дайсейкай 6.5 (моята), така че застрахована машина няма. При ZS Додо спомена каква е причината. Аз лично имам наблюдения над 25 и 50ZS-S, които се ползват целогодишно вече 5-та година и нямат подобни проблеми.
Този пост е редактиран от rosswen; 25-11-22 в 10:04.
Няма поддаване, а свободно движение в порядъка на 1мм, без никаква съпротива, последвано от чукане(сякаш почукваш с пръст върху твърда повърхност), което говори или за движение на втулката в корпуса, или на оста във втулката, а може и двете.
Здр. а как се маха настройката за +1,5 градуса на зададена температура
Изчел съм темата, но не съм разбрал да има такава настройка, че да може да се маха ! Според мен това е направено заради по-неуките потребители, които ако го няма се оплакват, че настройват градусите от ДУ на 23 пък то на дивана е 21 и им е студено, без да се сетят, че горе при климатика е много по-топло ! Затова и са му задали да гони градус и половина повече от изписаното на ДУ, за да може на дивана да ти е колкото на ДУ ! Китайците пък, като им зададеш от ДУ 23 и правят долу 25...и тази "настройка" не се маха
Има такава настройка в сервизното, в User manual- а не знам.Имаше потребители, които я бяха направили - изравнили показание на ДУ с реалната темп. и не бяха доволни.Според мен е по добре да е + 2 градуса, т.е. да не се пипат фабричните настройки, защото горе е по-топло, така, на нивото на хората на дивана температурата ще отговаря на зададената от ДУ!
Този пост е редактиран от Palev; 29-11-22 в 17:36.
Аз всъщност исках да вдигна температурата от +2 градуса на +4 градуса. И да попитам още нещо вреди ли на климатика да бъде постоянно на 3 та степен на вентилатора, защото на ауто постоянно смъква на 2 ра степен без да достигне зададената температуеа
Този пост е редактиран от adnan83; 29-11-22 в 17:35.
И да попитам още нещо вреди ли на климатика да бъде постоянно на 3 та степен на вентилатора, защото на ауто постоянно смъква на 2 ра степен без да достигне зададената температуеа
Ти като направиш веднъж желаните градуси, няма да ти трябва трета степен, той и на втора ще си ги държи, само не се подвеждай по правилото "клапите да сочат най- надолу" понеже така по-бързо се стопля самия климатик и почва да изключва докато в далечните краища е още студено, средното положение /на ръчно са 5 позиции/ е идеално за работа на втора степен !
Здравейте, бях питал преди да закупя климатик в темата Избор на климатизатор, но реших да дам някой лев отгоре и вземах 25zs-w. Видях че външното тяло е SRC-25zs-w/w2. Каква е разликата на външното от W и W2? Климатика е произведен 2022 юни месец.