Тя разликата е пренебрежителна между 20 и 25. Единственото, с което може да се прецакаш е по-висока цена, при сингъл сплит. Иначе като тишина няма разлика. 1 dB при първите 3 степени е недоловимо.
Тя разликата е пренебрежителна между 20 и 25. Единственото, с което може да се прецакаш е по-висока цена, при сингъл сплит. Иначе като тишина няма разлика. 1 dB при първите 3 степени е недоловимо.
е има .. 20ката ще е с още по ниски дебити и е правилния избор за спалня
Коментирай климатиците от темата, не коментирай участниците.![]()
Ми коментирам си ги.Ти за кой път пишеш едно и също? В смисъл, какъв е смисълът да се пише едно и също 150 пъти?
едно и също се пита .. защо духа много ,защо не работи като инвертор и т.н. .. никой не си прави труда да чете 80 страници писаници
Здравейте, закупих 2 бройки от модела съответно 7-ца в 11 кв.м и 12-ка в 37 кв.м, като цяло съм доволен, но има кусури и това е недобре балансираната турбина която започва да бие над 2-ра степен, иначе на ауто вент не вдига над 3 степен и няма проблем.
Като консумация засякох кротване на 350 вата и 250 вата след което офф. Струята е доволно топла не се усеща течение, подържа добре температурата, тих е, но интересното е, че с бутона тих режим се спъва само компресора да не се форсира до някакви средни стойности предполагам, но не и вътрешната турбина /което не е така при други марки/ , за сметка на това пък на 1 степен като работи е доволно тих. В сравнение с хиперинвертор дайсейкай 5, при еднаква консумация тошибата има по висока производителност, което е разбираемо, все пак е хиперинвертор, а и пада до стойности от 120 вата за продължително време. Тишината при хевито е осезаема. Удволетворен съм от покупката само турбината ми се щеше да е по балансирана че това биене не ми е по вкуса.
Имате гаранция , възползвайте се за турбината ...
Скороста на турбината се спъва достатъчно като просто я оставите на 1-ва степен ... не е като при "другите" , фиджитсу например да се раздухва след офф и при наваксване.
интересно как сте установили по-голямата "производителност" на дайсейкая (не че отричам).
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Да, това че няма раздухване след офф е комфортно.
Ами как установи, като си играм и замервам много и осезаемо повече топлина издухва дайсейкая при еднаква консумация.
Мери ги при външна +2°..+4°.
Фуджицу никога не надвишава степента на турбината на която е оставен ,може само да я намалява - примера не е удачен
Моето японско нисък клас фиджитсу се раздухва яко на първа ако му отворя прозорец или врата ...
Да, дайсейкаите наистина духат доста топло, при ниска консумация. Обаче взимайте предвид дебитите, те са с не по-малка тежест, при изчисление на топлоотдаване/COP. При ZS дебитите са по-високи от тези на Дайсейкай 5. Не оспорвам, че е по-ефективен, особено като се има в предвид хардуера на външното тяло, просто като уточнение.
Този пост е редактиран от rosswen; 04-11-21 в 23:21.