Благодаря.
Благодаря.
Ами трябва да те разочаровам, големият в случая работи точно както трябва /няма опция да спира и да почива дълго време като някои китайци/, на малкият обема и външните температури не му позволяват да стигне до намаляването на градусите а директно спира, но се предполага, че зимата нещата ще са по-добре и няма да е постоянно on/off ! Проблемът в случая е, ако са ти го монтирали така, че струята да е насочена там където седите обикновено, ако не е така, то няма значение с каква температура духа !
Може и проблема да идва от мен.До сега съм бил само на парно при температура мерена на 30 см. от пода в порядъка на 25-27 градуса.Явно съм се изнежил.Ще видим как,ще се държи зимата,но при разликите в цените,ще се свиква с вятъра.
пп: та въпроса ми беше да не съм се набутал с въпросните машинки.Уж гледах да са висок клас и да не са "но нейм " китайки.Но вече съм ги купил така,че ще си ги ползвам.
Разбира се ,че неочаквам същата температура от климатика.А от към сметки едва ли,ще е повече от отминалия сезон (който все още продължава).До тук съм на 5400 лв. за "домбас" (черни камъни)отделно 400 лв. борови изрезки (подпалки) и 600 лв. за три кубика дърва,като парното се пали в 16:00 часа и се гаси в 23:00.Естествено в най студените дни,ще се пали парното,както и събота и неделя.Климатиците,ще се ползват когато температурата е над нулата.
Доста сте попривикнал към високи температури през зимата. У нас също сме свикнали и през повечето време го предпочитаме локалното парно на природен газ, но лимитът ни на поносимост на температура е в границата някъде до 23-24 градуса максимум на половин метър от пода и от там нататък вече го усещам като дискомфортна топлина. Термостатът стои твърдо фиксиран на 23 градуса на половин метър от пода и автоматично пуска и спира котела, за да поддържа зададената температура. За нещастие обаче тази зима единият ми радиатор в хола беше повреден почти цяла зима /чаках ги от обслужващата фирма 2 месеца!/ и през това време се наложи да се топлим там с MHI-я. Мога да кажа, че правеше "жега" вкъщи с лекота, напълно незабележимо като за хол, без духане и дискомфорт, при все че беше често в он/офф и развърташе на моменти. Уточнявам обаче, че зимата бе необичайно рехава, но все пак с отрицателни температури отвън в някои дни до -5, -10 през нощта. Все пак трябва да се абстрахирам, като изключа обстоятелствата, че ме отопляват отдолу комшии, но отстрани и отгоре не. Така че машината си топлеше абсолютно прилично с обичайните за нас градуси 22-24 и не е имало никакъв проблем. И то, топлина, която се усеща малко по-различно от тази на парното, но бе приятна. Не съм усещал да ми духа вятър. Ако ще го ползвате само над нулата, си е жива "загуба" на тези машини. Те вадят силата си точно под. Моята е лесна с газта, но тази хамалогия с въглищата, подпалки и мръсотия при вас, може да се спести, освен само в люти студове. Въпрос на настройки и проби с въздушната струя, тествайте различно насочване, ще свикнете с времето предполагам.![]()
Има ли опция за активиране на подсветка на дистанционното ?
Този пост е редактиран от cosera; 04-06-23 в 15:02.
Не.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Един бърз въпрос - има ли нужда да се "запушва" кондензния маркуч от вътрешното тяло с някаква цедка, гъба или нещо друго , което няма да попречи на водата да излиза , но пък ще попречи на насекоми да влизат вътре , както и да намали вятър/пушек/прахоляк ? Зимата може и да го затапя да не дишам пушека от комините , но питането е за лятото.
35zs-w монтиран на подови стойки на отворена тераса - маркуча съм го хванал със свинска опашка за задното краче на стойката и е до земята - мога да го резна ,така че да не допира плочките ако препоръчате. За момента нямам проблеми , но се замислих дали няма да е полезно.
Poco според мен всичко по пътя на конденза в дългосрочен план ще доведе до запушване и теч на вътрешното тяло при охлаждане.
Дилемата е 20 или 25 от премиума?!! Много топъл , саниран вътрешен панелен апартамент в Бургас. Изчетено е всичко от написаното за конкретния модел. Прилагам и схема с квадратура и разпололожение. Показано е единственото възможно място за вътрешното тяло и притесненията са ,че при максимално насочване на струята в посока към вратата ще бие в отсрещната стена и няма да работи коректно. Иначе, имам врати за отваряне и някакво нагаждане при отоплението. Важно ми е ,лятото ,малко поне да охлажда и кухнята в която сега е 27 градуса. По назад имаше активен потребител със същия в стая 21квадрата. Надявам се да ми налее акъл!!! Приемам и препоръки за читава фирма от която да купя и да се надявам на качествен монтаж.![]()
Този пост е редактиран от Stoqnov Veselin; 11-06-23 в 08:46.