Като удари истински студ, какъвто не е инало от 2016-та, тогава ги сравнявай пак.
Като удари истински студ, какъвто не е инало от 2016-та, тогава ги сравнявай пак.
Дано да не удря.
Моя стана вече 15 дена не е изключвал...работи си без да спира..няма ON няма OF...един път само го видях да размразява когато валеше сняг...Тоя климатик е перфектен за неизолирани къщи...
Този пост е редактиран от supermario; 06-12-23 в 00:03.
Ключа от палатката де е бил…...Тоя климатик е перфектен за неизолирани къщи….
Да бяха го написали в сервизното.
Абе колко изолация е. За нула време ще я окъртя.
- - - - - - - - - -
Между другото след изваждане на датчика и отваряне на вратата моя единия в малката стая се позакрепи. Другия в голямата няма шанс. Жалко , че цяла нощ е било +3
По графиката мога да позная кога големия ми блуден син се е прибрал и е затворил вратата
[QUOTE=mimojef;1062962]Да бяха го написали в сервизното.
Благодаря за информацията, мен ме интересуваше само дали се справя с 21 кв..На мойте машини нито им слухтя нито им се вталявам, топло ми е,тихо ми е и плащам малко за ток.Честно казано другото хич не ме интересува.
Poco благодаря за разяснението. За мен машината работи много комфортно. Моите в къщи въобще не ги бърка дали оффи, или не. Важното е да им е топло и за сега се справя отлично. Държи се на 25 градуса, понякога 24. В помещението е точно толкова на другия ъгъл измерено. Когато го засякох да оффи на цикъл 5-работа / 3-почива дърпа около 300 Вата. Ми не е болка за умиране. Когато започне да работи без офене прави около 240-250 Вата при външна около 4-5 градуса.
Вчера видях, че е избягала нивелацията на външното тяло. Явно тежестта в дясната част си казва думата. Не знам! Уж го нивелираха при монтажа. Трябва ли да се нивелира отново?
Справя се идеално, все пак говорим за Поморие, където температури под нулата са толкова чести, колкото минаването на Халеевата комета На етажа има още две дърти конвенционалки, които помагат при нужда, но миналата зима тази в спалнята да е пускана десетина пъти. Общата квадратура е 80, но стаята на тинейджърката е постоянно затворена и там работи вторият старец, затова не я броя Скритият жокер е, че на първият етаж на къщата се топлят с парно на пелети, което прави възможно 12-ка да се справя със 60 квадрата ! Колко бързо ще се амортизира...не мисля, че постоянната работа от минимума до средно натоварване за 4 месеца в годината, ще го съсипе толкова бързо. Най-важното е, че има поле за изява и затова нямам никакви проблеми с on-off, които тормози толкова хора !
Здравейте.
Вчера пуснах тема, свързана с един казус, но колегата Aleksandars ме упъти, че е по-добре да пиша в тази тема. Благодаря!
Става дума за климатик SRK 25ZS-W, който миналата зима е отоплявал перфектно и лятото е охлаждал добре, но тази зима не усещам комфорта, който се усещаше през миналата. Прави ми огромно впечатление, че жалузите на климатика стоят постоянно надолу и не се вдигат никога в хоризонтално положение, когато градусите са настроени на над 22-23. Докато градусите са направени на 20-21, климатика работи известно време, да кажем 5-10 минути, след което жалузите се вдигат и полъхва съвсем леко. След около 5 минути, жалузите отново слизат надолу и започва да духа по-силно. Точно така работеше и миналата зима, когато го правих на 24-25 градуса. Пробвал съм в автоматичен режим, както и на степени, но резултата е един и същ. Стаята е около 10 квадрата, но не знам дали в този случай е от значение, понеже както споменах, климатика работеше супер миналата година, работи добре и на охлаждане. Днес си взех един стаен термометър, за да се уверя в това, че не може да достигне температурата. В момента е настроен на 27 градуса, на 3-та степен, а термометъра отчита 19 градуса от около 20 минути. Чистил съм филтрите преди около седмица. Пробвал съм всичко така, както е било настройвано през миналата зима. Освен тези проблеми, има някакъв шум от външното тяло, който ми изглежда така, сякаш компресора вибрира и нещо много малко се докосва постоянно до него - става някакъв резонанс. Не мисля обаче, че проблемът е от този резонанс, защото и миналата зима беше така. Не знам какво друго да добавя, но ако съм пропуснал нещо, ще се коригирам.
Благодаря предварително!
В тези 10м2 винаги трябва да работи както е работил миналата зима.
Вероятно е изпуснал фреона.
Викай техници да го диагностицират.