Притеснява ме разположението на вътрешното тяло.
Притеснява ме разположението на вътрешното тяло.
Колеги. Един бърз въпрос.
Между SRC-25ZS-W и Toshiba RAS-B10J2KVSG-E SHORAI EDGE кой бихте избрали за спалня?
нито единия
Здравейте,
след доста четене и умуване монтирах srk-20zs-w.
Спрях се на тази седмичка, понеже стаята е 13 кв.м с височина 245см, троен стъклопакет, вата на таваните. Като цяло добре изолирана и с малко топло загуби. Искам да е максимално тиха машината и тука дойде моето разочарование.
Климатика като го държа на ниска степен - примерно първа или втора се чува едно леко жужене или бучене по-скоро от вътрешното тяло. Тръбния път между двете тела е около 2.8-3м.
В другата спалня имам митцубиши msz -dm35vm, от който въпреки оплюванията, че е шумен аз съм доволен освен въздушната струя други шумове няма.
Очаквах хевито да е доста по-тихо.
Някой има ли идея на какво може да се дължи този шум?
Това "леко жужене или бучене" постоянно ли е?
Предполагам ти работи он - оф и в началото на цикъла, може да чуваш фреона за кратко.
Според мен е от външното тяло, защото имам абсолютно същият проблем, много долно жужене, което се чува даже при затворени прозорци.И този кошник всеки го хвали във форума.
Лесно може да се провери дали е от вътрешното или външното тяло....
Има два такива "кошника" и никой от тях няма посочения проблем, но предварително бях "подготвен" и преди монтажа им уплътних кутията с електрониката на външното тяло - между нея и капака на тялото.
Ако и тук шума е от външното тяло, "проблема" е лесно решим, ако тялото е на достъпно място.....
Този пост е редактиран от Palev; 21-08-23 в 14:47.
На вас все монтажниците са ви виновни.На първата година нямах никакви проблеми с машината, изкара една зима и я спрях и след като я пуснах, започна с номерата.И като си говорим за монтажници, повечето от тях имат лошо мнение за MH и специално за 20ZS.Сега съм решил да сложа това в спалнята и каквото ще да става
LG Deluxe DC09RK NSJ + DC09RK UL2
Постоянно се чува.
Мисля, че не е от външното тяло.
постоянно се въртя покрай вътрешното подпирам го от тук от там да не е някой резонанс от пластмаса, но не изчезва. Чувам си го и това е. Все още нямам мебели в стаята да пренощувам там да видя дали в даден момент ще изчезне
До последно си мислех, че е от вътрешното тяло, докато не се заговорихме с жената и тя се оказа права.
Пусни го само на вентилатор, ако има същият шум, значи е от турбината.
Имам General Luca и мога да ти кажа, че преди години на 31 Декември беше минус 21 градуса около обяд и машината работеше като калорифер.Не си мисли, че скъпото е най-доброто, във всяка марка си има лоши и добри машини.Не говоря за кучите марки.
Само на охлаждане ли го прави? Пробвайте го само на режим вентилатор. Ставал съм свидетел на случаи, при които се предава шум от компресора към вътрешното тяло, получаваше се някакъв резонанс. Не е характерно за всяка бройка от модела, на майка ми вече 4-5 години няма подобни проблеми. Познавам LUCA на Фуджицу, добра машина от стария материал, но не бих казал, че с нещо превъзхожда ZS. Даже по отношение на шума е по-зле.