тука 40-60 лв ,там 160 за модула ,като теглиш чертата са си пари + занимавка .. китайските пръчки едно че имат уифи модули ,имат си датчици за влажност вън и вътре ( при това точно работещи сравнявал съм ги с други ) ,приложението ти вади графика как е варирало през денонощието температури влажност .. премиум марките да се взимат в ръце вече
Аз пък като имам wi-fi модули на Хевито и Дайкина, освен за следене на външната температура, за друго не ги ползвам...
Някой от собствениците на SRC20ZS-WT може ли да каже каква е минималната консумация на климатика при отопление и колко вата топлина отделя в този момент евентуално.
Не знам дали правилно разчитам документацията, понеже при 20, 25 и 35-цата пише че минималната консумация е 0,2kW и минималната отделена топлина е 0.9kW. Ако правилно съм разбрал трите модела имат еднакви параметри при работа на минимума и реално разликите идват само при максималния капацитет в работата на машините.
Опитвам се да си сверя часовника какво да монтирам в едно много малко спално помещение. Грубо казано около 15 квадрата е и няма много топло-загуби и се чудя с една 7-ца дали няма да преоразмеря.
Изпратено от моят 2109119DG с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от KanevT; 27-03-24 в 23:44.
Тези стойности варират спрямо външните температури, желаната вътрешна и настройката на вентилатора, при мен съм го виждал да слиза и под 0.2 кW ама колко точно е отдало тогава няма как да кажа.7-ца е подходяща за тези 15-кв( аз лично ползвам седмици в две стаи по 12 кв с малки топлозагуби и съм много доволен вече втора година) но ако мислиш че ще ти бъде голяма имаш опция за 5-ца: Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 15 ZTL-W
При мен с 35-ца също съм го виждал да слиза на 180 вата и това говорим когато навън не е кучи студ и трябва само леко да поддържа температурата. От друга страна често се споменава думата преоразмеряване но с трите модела който изброих по горе дефакто няма значение кой ще сложиш, всички имат еднакъв минимум. Може да се преоразмери с 50-ка. Там мисля че минимума беше 1,3 kW отдадена топлоенергия. А като цяло масово климатиците са с минимум 0.9kW топлоотдаване. Тук там някой шукартетен хипер инвертор може да падне до 0,7-0,6 kW , ама те са по 4-5к лв.
Ще погледна и модела който спомена, не знаех че има и 5-ца.
Изпратено от моят 2109119DG с помощта на Tapatalk
Здравейте, днес ми инсталираха SRK20ZS-W, но след като си тръгнаха майсторите и го спрях, забелязах, че хоризонталните клапи седят накриво:
Имат ли някаква опция за регулиране или е изкривена пластмасата?
Връщай ги да си оправят мизериите. Ако обичаш сподели коя фирма го монтира, за да може да я избягваме с 200.
толкова ли им се свидя да сложат поне парче кабелен канал да скрият грозотията с маркуча ? пък и разстоянието до тавана изглежда по-малко
а клапите освен да са натиснати или да е фабричен дефект - сега погледнах моя , реално не позволява такова изкривяване . Дано не излезнат с номера ,че при монтажа е било ок и ти си ги изкривил
На такива изпълнения в Шоплука им казваме: Абе оно е заеби! Започвам да разбирам, защо колегата в темата за ZTL е решил да си ги монтира сам, ако опцията за "професионалисти" е като тази - БЛАГОДАРИМ! Дано щетите да са само естетически.
Тялото е посукано и затова клапата е така. Тръбите ли надигат? Или стената е доста крива?
Кабелен канал аз ще си слагам, още съм в ремонт. Разстоянието от тавана сега го измерих - 9см - колко трябва да е за да е ок? Старите ми климатици са на 12 и 15см.
Изпратих снимки на шефа на фирмата, каза, че не е монтирано както трябва. Днес ще идват да си го оправят, да ги накарам ли да го свалят още надолу?
Свалете го надолу. Зимата ще работи по-добре. И все пак, моля сподели кой се опита да унищожи машината.
Не беше поставена пластмасовата кутия правилно, сега е ок. Реших да го оставя на 9см за сега, защото и без това ми е много нисък тавана - 2.38 е височината по края на стаята.
Не искам да споменавам името на фирмата, защото собственика ми е приятел и не е ок да ги очерням заради един калпав монтажист
От самия климатик ще има отзиви когато се вдигнат пак температурите. За сега като минус за мен е, че режима на почистване след работа на студено трябва да се пуска ръчно, но това го бях разбрал предварително от темата и прецених, че не е dealbreaker, тъй като най-важно ми беше да е тих.
За сравнение на старата тошиба RAS-B13N3KV2-E1 почистването си го прави автоматично - работи на перка само доста дълго след изключване, но пък външното тяло е шумно на високи обороти.
Благодаря за съветите!
Самопочистването като го активираш веднъж, си го прави автоматично след всяко изключване. Виж си ръководството за експлоатация.