Благодаря за инфото,но мисля,че все пак има някакъв смисъл да са го програмирали по този начин.
Благодаря за инфото,но мисля,че все пак има някакъв смисъл да са го програмирали по този начин.
Ясно.Благодаря!
Здравейте на всички! Изчетох цялата тема за модела SRK/SRC ZS-W Premium, тъй като ми предстои поставяне на 2 климатика (9000 BTU) в апартамент, а техническите характеристики на този модел в съотношение с цената (~2000 лв.) са доста прилични, НОООО, слагам едно голямо НО, всичките тези проблеми, които се споменават - втулки, турбини, чести дефрости, чести он/офф, тракане от въздуховодите и др. направо ме отказват да закупя модела.
Започнах сериозно да се замислям да прежаля още 1500 лв. и единият да бъде SRK/SRC ZSX-S/W Diamond, а другият Daikin FTXM25A/RXM25A Perfera W. Първият е на цена около 3000 лв., а вторият 2600 лв.
Изчетох темата за Diamond-a, но само постовете за последните 2 години назад и там срещнах само 2 проблема, които се споменават, като единият беше за ДУ. Изчетох и цялата тема за модела на Дайкин, но тъй като е скоро пуснат на пазара все още няма отзиви за работата на машината.
Какво бихте ме посъветвали - да взема 2 бр. от Premium серията или 1 бр. Diamond и 1 бр. Daikin.
Приемам всякакви съвети и критики.
- - - - - - - - - -
Този пост е редактиран от HERUVIM; 17-08-24 в 17:30.
Благодаря за насочването. Попълних анкетата в посочената тема.
Уникааален алгоритъм имат машините ZS -Premium, газ спирачка, като трябва да охладят и якото форсиране все едно има хале да охлажда, вземи тея ватове, докато не пусне ледената струя и както ти е топло те посече един лед, после изключи стане ти жега и айде пак хладилник, въобще не ми харесва как работят за охлаждане, на отопление е друго там си иска ватове, иначе за лятото не са прецизни на подържане, даже са некомфортни, особено пък в малкото помещение около 14 кв.м - 7 та ми, там е направо невъзможно да го ползваш, трябва да си мазохист.
Аз съм доволен от 35-цата която купих преди месец,Да в началото се форсира докато темперира помещението,но след това се кротва и не се забелязва че в стаята има климатик.През ноща си работи на 26 градуса на първа степен на вентилатор и не се усеща че работи.На 8-ми последен етаж съм с южно изложение,21 кв/м. хол.
И при мен е същото, 25-ца в 20м2+3м2 антре(Котката постояно отваря вратата). Темперира помещениято и след това все едно няма климатик. На 3D Auto става по-бързо но е по-шумно, явно ползва по-висока степен на вентилатора. Но мога да го оставя на най-ниската степен на вентилатора постояно, просто ще отнеме повече време да темперира. В крайна сметка дали на 3D Auto, дали на Ауто, дали на най-ниската степен на вентилатора след известно време всички варианти водят до едно и също.
Здравейте,
тази седмица ще ми монтират два броя Mitsubishi Heavy Industries 20SRK/20SRC ZS-W.Апартаментът е на първи етаж над гаражите.Идеата ми е да се сложат от външната страна на терасата,понеже ако са под прозорците на спалнята ще са много нисо,а не искам да са толкова ниско.Знам ли кой ще мина и ще реши да ми направи номер.Мерих с ролетката и тръбния път на единия ще е около 5 метра ,а на другия ще е около 7 метра.Това проблем ли ще бъде и ще се отрази ли на машините като работа ?
Здравейте ,
Нормално ли е климатика на режим отопление ,зададени 23 градуса ,2ра степен на вентилатора ,да седи с полузатворени клапи и да не духа изобщо ..все едно не работи???