Страница 24 от 200 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 2999
Like Tree1894Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Така е. Добра е машинката, но си иска простор.
    На трета степен на турбината кой е по-тих ap25vg или 20zs-w?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от the inquirer Виж публикацията
    На трета степен на турбината кой е по-тих ap25vg или 20zs-w?
    На 3-та степен МХИ 20ZS-W:
    Дебит - 8.5м3/мин. - 29dB;

МЕ AP25:
    Дебит - 7.3м3/мин. - 34dB;

4. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    На 3-та степен МХИ 20ZS-W:
    Дебит - 8.5м3/мин. - 29dB;

МЕ AP25:
    Дебит - 7.3м3/мин. - 34dB;
    Благодаря, rosswen. Да на хартия е така, но mimojef ги има налични, освен това не намирам никъде в сервизното информация за AP-то за sound power level, при 20zs-w e 50 dB, ако при ap25vg тази стойност е 45 dB, може тези 34 dB да се окажат по-тихи от 29 dB...

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от the inquirer Виж публикацията
    Благодаря, rosswen. Да на хартия е така, но mimojef ги има налични, освен това не намирам никъде в сервизното информация за AP-то за sound power level, при 20zs-w e 50 dB, ако при ap25vg тази стойност е 45 dB, може тези 34 dB да се окажат по-тихи от 29 dB...
    Няма как. Гледай децибелите на вътрешното. Имам и Ме, със степен 34дб и МХИ-то в хола. 34дб са си доста по-шумни от 29dB. Имаме и Фуджицу, МЕ-та и МХИ-та. Повечето децибели на хартия, са си по-шумни и в действителност. И при 3-те марки, пък да ми приказва кой, каквото ще, че било относително. Аз вярвам на ушите си. Повече децибели = повече шум, независимо от производителя. То си е показано в сервизните, мери се на едни и същи разстояния. Да го кажа по-просто. 34дб при МХИ, си се чуват горе-долу като 34дб при МЕ и при Фуджицу. 4-5dB са си осезаема разлика.
    Този пост е редактиран от rosswen; 25-12-19 в 20:03.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Весела коледа живи и здрави и вие и семействате !
    Росс
    при нокрията примерно има голяма разлика с пуснати бластери и без тях.
    По сервизно дават , че с бластери е по- шумна .
    Реално е обратното !
    При спрени бластери и ауто работи между 1 и 3 та в зависимост колко има да гони ( при темперирано някъде около 1 ва )
    С пуснати бластери ако му задам 2 ра ръчно се чува като 1 ва без бластери .
    Това което усетих е , че пусна ли бластерите все едно сваля основната турбина с една скорост надолу и дига градусите на потока.
    Спираш бластерите и турбината веднага дига една скорост на горе и струята става по- студена .
    Отделно дават нокрията , че дори на тих режим е шумна ( май беше около 30 дб )
    Реално не е така . Важен е и отвора от който излиза струята.
    При нокрията е огромен с 2 големи клапи ( колкото е основната клапа на твоя в хола ) . Мога да направя съпоставка с Тошибата преди това .
    На 5 степен на тошибата е като 3 на фуджака без бластери и 4 ( последна ) с бластери.
    На 1-2 степен с бластери е незабележим като работа да кажем като тошибата на 1-2-3 .

7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Май само децибели не са мерени.
    Имам едно приложение Toolbox на телефона,
    ползвам го за друго, но има и dB.
    Може да си поиграете, празници са...
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Kasap и pap1918 харесват това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Рафа, разликата със и без бластери е 1dB. Отделно, е възможно да ти сваля сам степента на турбината. Каквото и да ми разправяте, до сега не съм имал случай, по-високи децибели по сервизно, да не са свързани с повече щум.
    Весела Коледа на всички и лека вечер! [emoji485]

10. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Като шум от турбината ЗС-а се усеща малко по тих. Те и така си го дават по сервизно.

АП-то ми е 35-ца и го дават по-тих от 25-цата на 3-та и 4-та степен на турбината. Съмнява ме да има някаква разлика при положение, че оборотите на турбината ги дават еднакви при всички те и степени. А и вътрешните тела са еднакви.
    Ама така е по сервизно.

Само на мен ли така ми се струва или наистина когато ЗС е темперирал не развърта турбината до степента която съм му задал.
    Забелязвам, че оставяйки го на 3-та, след ОФФ не завърта турбината до зададената степен. Трябва ръчно да мина през 4-та и да стигна пак до 3-та за да завърти на нея. Което си е проблем в комбинация с по-дългото задържане на висока консумация. Ето ни още една причина за бързият ОФФ след ОН-а.

АП-то въпреки, че е с по-ниски дебити, успява да изстреля струята доста далеч от тялото. Оста на долната му клапа (която е доста голяма) е точно в задния край на клапата и успява да улови струята на самия изход.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Шума зависи не само от скоростта на потока , съсдаван от турбината , но и от площта и формата на отвора , през който преминава и наличие на препятствия ( решетки , клапи и др.) по пътя на потока. Така , че няма как да сравниш само по скорост на въртене на турбината.
    rosswen одобрява това.

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Не точно. По-скоро от диаметъра на турбината. Колкото е по-голям, толкова машината е по-тиха.

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Съвкупност е от много фактори. Колко пъти е дъвкано. В крайна сметка, вижте какво пише на отделните степени, като децибели и по това се ориентирайте. Специално при МЕ и МХИ не е като да нямам наблюдения. Имам ги и в еднакви помещения. И при големите, и при малките машини положението си е еднакво. Повече децибели = повече шум, независимо от марката/модела. 24dB при МЕ са си една идея по-тихи от 25dB при МХИ. 23dB при МХИ са си една идея по-тихи от 24dB при МЕ. Специално и на моя SF35, и на бабата SF25 на 3-та степен им дават 34dB. Еми в малка стая си е шумна, та си такова мамата. Напълно сравнима с 34-те децибела на 2-рата степен, на 60-ката в хола, на която и дават същите децибели. 3-та степен на 25ZS е доста по-тиха, както е и посочено в сервизното. Няма какво да вадим от 9 кладенеца вода. Хората са го мерили и са го написали.
    Този пост е редактиран от rosswen; 27-12-19 в 10:05.

14.  

15. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Независимо дали шумът е с +- 1,2 децибела, когато няма чести он/Офф-и, ухото привиква с монотонността му и дори започва да действа унасящо.
    Най много време се задържам около АП-то което при температури под +5С работи на 3-та степен без да изключва. Децибелите са 31 по сервизно а тялото е на 1.5м. от главата ми. Много бързо съзнанието ми го игнорира. Започнат ли обаче ОН/ОФФ-ите и аз започвам да се озъртам за дистанционното. Или му смъквам скоростта на турбината или вдигам градусите.
    milanov одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Това е вярно. Да не забравяме, че твоето МЕ не е в 12м2. И аз не забелязвам 60-ката, когато си бачка на 34dB, нищо че също е на 1-2 метра от главата ми, голяма част от времето. Но като стане въпрос за спане, този шум ме дразни много повече, отколкото този на МЕ-то в 14м2 спалня + он/офф, който бачка на 24дБ. Монотонното го понасям до 25-27dB. Нагоре ми идва в повечко... За спане става въпрос. Иначе съм седял и на 43dB със старото МЕ в хола. 43dB са си 43, отвратителна работа, няма нищо относително в тоя шум...
    Този пост е редактиран от rosswen; 27-12-19 в 10:37.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Рос, периферната скорост на лопатките на вентилатора определя 90% от шума. Колкото е по-висока, толкова работата е по-зле.

rosswen одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Рос, периферната скорост на лопатките на вентилатора определя 90% от шума. Колкото е по-висока, толкова работата е по-зле.

Важното е да не остане някой човечец в заблуда, че на 34dB ще му е по-тихо отколкото на 29dB, мерени на еднакво рязстояние. Виж, ако нещо има нередно в камбанарията му, тогава вече става сложно.
    Този пост е редактиран от rosswen; 27-12-19 в 12:00.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 200 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
    От rosswen във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1855
    Последно: 05-01-25, 21:48
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 15:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе