Значи накрая наистина ще се окаже, че проблемът не е във втулката.
Mimojef, турбината има ли "замятане"? На мен ми се струва, че проблема е от небалансирана турбина. При мен се вижда, че "замята" и си мисля, дали е възможно тя да прецаква втулките?
Ами аз бях почти сигурен, че не е от нея.
В началото още хората искаха да поръчат и турбина и втулка, но до колкото разбрах са им пратили само втулката.
Почвало се от най "мекото". В което има логика.
- - - - - - - - - -
Заркич, аз не виждам замятане на турвината. При теб как са новите втулки?
Радиален бой на турбината, не може да няма никакъв. Аз до сега не съм виждал турбина, която да не замята поне малко. Има известни допуски разбира се. Ако са по-големи от допустимите-тогава може и да се разбие я втулка, я лагер.
При мен за момента няма тракане, но при седмицата турбината "замята" доста повече от на 12-та. Дори на моменти въздушната струя се усеща на "тласъци".
Всъщност сага се сещам, че единия пич спомена, че турбината му направо "спи".
- - - - - - - - - -
Ще светна вътре с едно фенерче докато е на следене, за да видя.
Само да не излезе някой прилеп отвътре да ми извади някое око!
Мойта турбина "спи" само при 3-та и 4-та степен, а при 2-ра и най-вече при 1-ва си "замята" доволно. Тя и втулката като тракаше беше на 1-ва скорост и в режим "следене".
При мен турбината преди замяташе не малко, а много. Все си мислех, че е крива или провиснала. Даже имаше вибрации на вътрешното тяло при високи обороти. Докато не смених лагерите на мотора, и играенето на турбината с вибрациите изчезнаха. Някой малайзиец е бързал да се прибере у дома си е претупал сглобката.
Но дори когато беше с вибрациите и играещата турбина, пак не съм чувал втулката на Панасоника да е чукала. Един път, когато беше станал въпрос за тракащи втулки във форума, надигнах леко с ръка турбината от лявата страна на спрян климатик, да проверя има ли луфт и си хлопаше/чаткаше свободно, но при работа странно защо не е тракала.
Доста голяма част от шумовете , не са в климатичните системи, а в техните ползватели. Моля, за здрав сън, всички знаем, че трябват здрави нерви!
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
...и като се дръпне щепсела на климатичната система шумовете напускат ползвателят и...
Иване, прав си.
Аз за дребни неща никога не викам техници. За каквато и да е техника. Не знам дали в конкретния случай проблема е в системата или в нейния ползвател, но това не е шум а тракане, което на моменти е доста силно и се чува в съседните стаи.
Жалко за търговците и за монтажните групи, които дават всичко от себе си за да може клиента да получи качествена услуга, и въпреки това обират негативите в такива случаи.
Те (Вие) са/сте буфера между вносителя и крайния потревител.
Аз съм доволен и от търговеца и от момчетата които монтираха. Перфектно обслужване! Бих ги препоръчал на всеки.(и съм го правил)
Моето виждане се различава малко от твоето. Според мен проблемите (в повечето случаи) не са нито в продавачите, нито в монтажниците, нито в слабите нерви на ползвателите, а главно в некачествената изработка на стоката (не само за конкретната).
Дори и вносителелят няма вина. Освен ако умишлено не внася машини асемблирани от второ качество компоненти.
Мимоджеф, валът на мотора и втулката трябва да са на една ос. Няма ли някакъв гумен тампон на мотора? Ако нещо е усукано, става точно това. Като дойдат майсторите да сменят турбината, им кажи да извадят целия мотор навън и пак да го монтират. най-добре да сменят цялото вътрешно, защото имам усещането, че доста се затрудняват.
Тя и така наречената "втулка" има тампон ... ами сега