Страница 27 от 200 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 2995
Like Tree1890Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Видяха се в чудо хората. Хиляда пъти го закопчаваха, разкопчаваха, подлагаха му, от единия карй, от другия край, напънат, разпънат, свободен, закопчан, откопчан....... няма и няма.
    Евала на момчетата обаче! В един момент на мен започна да ми става неудобно.

Не съм питал за заключения.
    За мен е важно да не трака защото е гаранционна стока а това което се случваше с климатика съвсем не може да се нарече нормален начин на работа.

За себеси имам ясен отговор на въпроса кога и защо започва да трака, но не ми се коментира.

Ако и новото почне да трака какво ще го правиш?

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Ще смени теорията

4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Някой освен Mig82 пробва ли възможността описана в техническата документация за климатиците (ZS и ZSX) да не гонят +2C както са програмирани заводски. При малки помещения или с добра изолация това вероятно ще реши проблема с първите 6 минути след офф, когато климатика развърта до 600W+ и подържа над 400W в резултат на което заданието е подминато и климатиците изключват преди да са слезли на минимума. Мисля, че така минимумите ще си дойдат на място, както и покачването им ще е както е дадено в документация. Опцията +2C изглежда полезна при помещения, които или са студени и бързо пада температурата при OFF или имат по-големи температурни разлики в двата си срещуположни края и изискват ударна доза топлина.
    Mig82 беше дал как става:
    1. Както си върви климатика натискаш големия светещ бутон на вътрешното тяло с палец и задържаш.
    2. Климатика се изключва, но да не ти пука продължаваш да държиш за 30секунди докато не чуеш биииип.
    3. Пускаш го от ДУ и вече не ти гони +2° от заданието.
    20С стават 18; 21->19;…….
    За отказ повтаряш нещата само че трябва да чуеш бип бип бип след 30те секунди.
    Има описанието на стр.46 от техн.ръководтсвото за ZS серията в точка Countermeasure for excessive temperature rise. Има го и за двата модела ZS и ZSX.
    Та ако някой иска може да го пробва и да даде отзиви как се държат моделите и какви са консумациите, както и да ли има промяна в дефростите. В този случай предполагам и Silent режима ще е с по-значимо влияние.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от stiv13; 07-01-20 в 12:32.
    rosswen одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Промяна в дефростите не би трябяало да има. Да, това може да помогне в случаяна малко, изолирано помещение, да не се презатопля. Поне според мен. ZSX държи двойно по-кратко време 600+W след офф. Около 2.5мин. и отива стремглаво към минимум. Когато е презатоплено помещението и започнат он/офф цикли и ZS, и ZSX изключват на около 30-40W над минимума си. Когато зациклят он/офф, това не е реалният минимум на машините. Един трик, който вече всеки трябва да знае, с който да изкарате машините от он/офф е да надуете турбината, за да раздуха по-топлия въздух надалеч. Също може да свалите заданието с няколко градуса, за да влезе в пп-дълъг офф и да изстине леко помещението. После вдигате заданието и би трябвало да си слезе и заработи на по-ниска консумация, без да изключва, ако загубите не са по-ниски от минималното топлоотдаване. Препоръчвам да се ползват поне на 23-25гр., за да не изключват и да ви е по-приятно. А най-вероятно и средната консумация ще е по-ниска.

6. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Сутринта на (-8) моята 20-ка на отворена врата работеше на 410w. Това си е минимум при тази външна. Нали така.
    Снощи при около нулата пак на отворена врата 216w.
    При мен за да слезе на минимум трябва вентилатора да е на 3-та и вратата да е отворена до край.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане

На -8 минимумът е около 360-380W. 400W е на -2гр. На една и съща честота, консумацията пада, с понижаване на температурите. При майка ми, в 40м3 и слънчице онзи ден, 25ZS-S си работеше близо до минимума, настроен на 23гр. и турбина Ауто, без да изключва. Външната беше +3гр.
    Този пост е редактиран от rosswen; 07-01-20 в 15:10.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

При -2° е увеличението на оборотите. Докато не отчете +2° държи 400W. При -1°, дори при +1° пак държи 400W. На по усойно място ако е външното може и до обяд да кара на 400W.
    Подгрява се с ръка външният сензор, бърз дефрост за 3..4мин и тръгват нещата нормално при -1°.
    bobivg одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Така е, минимумът пада отново, когато външната се вдигне до +2гр.

11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Разчита се, че при повишаване на външната температурав в диапазона от -2 до +2 и оставане на завишения минимум придобит при -2 климатика ще OFF-не(компресора спира), а това занулява статуса за повишен минимум и климатика възстановява възможността за работа на минимум. Ако случайно не изключи, то при +2 му се възстановява възможността за работа на минимум.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Според мен повишаването на минимума си е голям плюс , особено ако се гледа бебок. Тази сутрин на -7 ... Минавам покрай единия фуджак вее хлад , минавам покрай другия същата работа , отивам при бебока където е хевито - тиха жега , в стаята 26.5 зададени 25 дефрости няма , он/офф няма. Замислям се да сменя LMC-то ...
    kantonaa1, rosswen и Genadi80 харесват това.

13. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Моите всичките си покачват минимума при -7 и настройка 25C.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

@Mig82 , изчисти си пощата.
    @mimojef , само 20ZMX лапа 320W на -3 и на -10, при задание 25гр. [emoji16]

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Mig82 аз по скоро се интерисувах, какво се случва, ако се отмени тази корекция +2C за помещения, които бързо прегряват и климатика изключва преди да се е смъкнал на минимума си и започва да работи ON/OFF и не може да се кротне на неговия си минимум, който не е толкова нисък и е конфортен да се подържа.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от stiv13 Виж публикацията
    Mig82 аз по скоро се интерисувах, какво се случва, ако се отмени тази корекция +2C за помещения, които бързо прегряват и климатика изключва преди да се е смъкнал на минимума си и започва да работи ON/OFF и не може да се кротне на неговия си минимум, който не е толкова нисък и е конфортен да се подържа.
    Аз моя не съм го виждал да прегрява помещението. Ако го направи бих му свалил от ДУ 2° и ще влезе в дълъг офф.

18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Аз останах с впечатление, че това не гони 2C градуса над избраната температура за стаята, а по скоро развърта сякаш има да гони 2 градуса горница и за това около 6 минути бълва жега. За това ми беше питането, каква точно роля изпълнява тази корекция и да ли има смисъл практичен от нея и за какви ситуации може да се ползва и какви минуси би имала. Може да е в полза на някой, ако някой сподели за реалното и действието.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 200 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
    От rosswen във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1855
    Последно: 05-01-25, 21:48
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 15:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе