Ето ти подова цепеница Haier 12ка за 900лв. от един миналогодишен черен петък с 1400гр. фреон. Външна около 0° . Без грижи се справи с 30кв.м с вътрешна изолация миналата зима без помощ от "нийде". За сега е чук , но не става за спалня освен ако не си под 40ти набор
https://m.youtube.com/watch?v=7K8GZwc5rTo
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Вярно ли не може да разчетеш една графика с 3 чертички от предходната страница!!!
Намалявам оборите на вътрешния вентилатор -> Пада дебита -> Дига се температурата на конензацията -> съответно се дига и температурата на струята -> Дига се и консумацията. Оборотите на компресора се запазват.
Хладна струя се усеща когато работят с ниски обороти и ниска консумация. Това е много далече от ограничението на максималните обороти!!!
За мен не е проблем, защото помещението е таванско и с голяма площ. Доволен съм от отопляващите му възможности и комфорт. Спорът е за това, че се внушава "гореща струя при понижени обороти на вътрешния вентилатор", което не е вярно. Нито за етериите, нито за MHI. Сгорещяване на струята се наблюдава само в момента на намаляването на оборотите на турбината, веднага след което компресорът се ограничава.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от rosswen; 23-11-19 в 16:21.
Твоите са се бъгнали климатици. На моите цепеници като намаля вентилатора струята става по топла и остава по топла. Компресор не се ограничава, запазва обороти. Вдига се консумацията. Това при работа около минимума 200...300.400W.
Като се намали вентилатора се ограничава компресора ако е около номинал и над него. Тогава падат оборотите му.
- - - - - - - - - -
Какво слава богу. Климатика трябва да работи според това което си му задал, не според външната температура. Ако има топлозагуби работи на колкото трябва за да ги покрива. Ако са малки загубите и -5° да стане работи си на 200W примерно и вентилатора на ниска степен за да не ти е хладна струята. Почне ли да изпуска стайната температура вдига обороти/консумация и лекичко турбината така че пак да не ти е хладна струята.
При +9° външна и около 200W не би трябвало да я усещаш хладна на първа степен. Дай турбината на ауто или тихо ауто ( ако го има 8-та), нали тошибите имаха 3 степени под първа. Като свали на тях ще стане много приятен полъха.
Миланов, струята НИКОГА не е хладна! Откъде го измисли? Помещението ми е темперирано, поради което и на 3 скорост духа топло. Неколкократно написах, че само с промяна на скоростта на вентилатора почти не се постига промяна на температурата на струята, поради ограничаването на компресора. Или поне не се усеща от тялото. Ако искаш гореща струя, трябва едновременно с намалянето на вентилатора да увеличиш и температурата. Така можеш да подминеш и 50°C. Но не и с панасоника, разбира се.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Следете машините. Според мен, покачването трябва да си е при -2гр, като при предшественика. На 25ZS-S е при -2гр. също. Това, което сте наблюдавали, според мен е друго. Малкото ми Хеви в детската - ZMX, като паднат температурите под 5-6гр. примерно, държи висока консумация близо 5 минути от он цикъла, докато на по-високи температури, държи само 45 секунди. За това му включвам silent и го ограничавам по този начин. При мен silent ограничава оборотите до номинал и не ги подминава, независимо какво се случва. Би трябвало 5 мин. след офф-а да започне да сваля. Отделно, когато зациклят он/офф, започват да изключват на по-висок минимум, примерно на 200-220W, вместо на 160-190W. Това, явно и при Panasonic Етерия се наблюдава, гледам потребители се оплакват от потобно поведение.
Ако се включи сйлънт режим на 35 zs-w,ще се разреди ли он-оф цикъла?Климатика работи в 20кв.всекидневна+отворена врата към 10кв.спалня настроен на 25°С.Какво точно прави този сайлънт?
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk