popov има точно твоя модел и е писал за дефрости на 20-40 минути ..
На Попов не е точно моя модел а предходния.
Нали му сменяха платка и в момента е доволен.
Темата е за конкретен модел, а не за разни дефрости. ОК?
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Ма недейте така изкривява нещата ... умишлено ли си пропуснал фактора брой он/офф цикли !
От тези в подписа ти кой да работи он/офф под 0° че да прави такива магарии ?
В моя подпис също няма такива машини защото съм им осигурил достатъчен "обем" работа под 0° (над 180 кум.м. общо за цялата къща). Достатъчно хилядарки съм залепил по стените , че и за цепеници да лепя още.
Така наречения контролен "дефрост" при модела Zs се случва на 10 он/оф цикъла , за да не се случва това се иска ползвателя да може да си настрои машината.
Забравил си (може би) запетая пред "по-често" в последното изречение за да се отдели вариянта ОЛХ от другия.
Този пост е редактиран от Mig82; 13-02-20 в 11:31.
Здравейте, говорих със сервиза по моя казус и казаха, че ще ми сменят фреон, но преди това искам да съм подготвен как протича процедурата, за да не им оставям място за грешки, така че искам да помоля запознатите да споделят как се сменя фреон по учебник и най-важното, колко точно фреон трябва да вкарат, пише ли го някъде на външното тяло, това което откривам в брошурите е 2.5кг., става дума SCM 50ZS Мултисплит.
момчета ,след много хвалене и моя се разтрака .mimojef беше качил и видео ,при мен няма смисъл .... същата работа. трака си и
това е. забелязах че, е само на ниските скоростина турбината, ако е на по=висока скорост , няма прболем.
На колко време е климатика?
здравей,много работа имам покрай тоя скапан коронавирус, та чак сега пиша. климатика е монтиран на 12.07.2019 , като 3 месеца е ползван само на охлаждане и мога да кажа ,че се справя отлично ,без шум. от октомври го пуснах на отопление без да го спирам ,през деняе настроен на 23С, а през ноща на 21С, но от около месец започна да трака от вътрешното тяло , точно както е на твоето видео , само ,че тези дни е вече много натрапчиво и осезаемо да не кажа влудяващо.като застана срещу него ми се струва ,че основно тракането идва някъде от ляво в горната част на вътреното тяло.след като изчетах форума за този модел ,ми се струва , че е някакъв конструктивен проблем за тази серия ZS-W.
Здравейте,
Явно наистина имат проблем: имаме два такива и единия се разтрака, дойдоха техниците смазаха втулката и спря.
Казаха че ако пак се получи ще я сменят...
Моите и трите zs-w са закупени август 2019 и тракат. На всички комшии и познати, които имат въпросния модел и са закупени през периода юли-септември 2019 също се разтракаха. След този период монтираните за сега нямат оплаквания. Това ме навежда на мисълта, че може би проблема е във въпросната партида.
P.S. имам наблюдения и отзиви на над 20 машини от въпросния модел. В нашия квартал е доста популярен.
Новото ми вътрешно тяло е с доста крива турбина. Не трака, но шумът от турбината е на тласъци. Очаквам изненади скоро.
Заркич, твоите нали ги беше ремонтирал с наместване. Пак ли се разтракаха?
След това пак се разтракаха, и се наложи да занимавам техническия отдел във фирмата, в която работя (фирмата няма нищо общо с климатици, просто имаме кадърни и разбиращи техници) и те ми решиха проблема.
Mimojef и при мен на 20-ката е така турбината, на 35-ците не са "криви", но и те тракаха.
Абе хайде. Маината му.
Малко ли са доказаните специалисти във форума, че си опрял да питаш външни хора, дето това не им е работата.
Да беше питал тук и да си решиш проблема от първия път.