Просто исках да споделя работата в ОН-ОФФ през 5мин. а не през 10.
Иначе... нищо не очаквам от машината. Духа си там, топли.........каквото такова.
Просто исках да споделя работата в ОН-ОФФ през 5мин. а не през 10.
Иначе... нищо не очаквам от машината. Духа си там, топли.........каквото такова.
Работата в ОН/ОФФ не ми помага да направя избор за третата машина. И май пак ще избера Хитака и за третата стая, няма аналог към момента като цена и хардуер. 12 ката топли много, 9-ката едва ли ще отстъпва защото хардуера не е пипнат, харесват ми ниските нива на шум при 9-ката. Освен може би някоя Мидея или някой Купър и Хънтър..., ама повечето викат, че Мидея в студа не топли, а пък за Купъра няма обективни отзиви за отопление. Или освен да се пазаря за някое МЕ, Очаквам и други идеи. Може и някоя японка с приличен хардуер до около 800 лв с монтаж.
При сегашните условия не може да се съди за работата на машината. Споменах вече, че акцента ми е върху ОФФ-а след 5мин.
Не се излагай с трето хитачи, вземи си хевито. За мен не е гот да се оборудваш само с машини от 1 марка и модел.
Все едно да закусиш с палачинки и кафе, на обяд пак да ядеш палачинки с кафе, и за вечеря пак палачинки с кафе.Може да се супер вкусни, но има още много други вкусни ястия.
Това да си с три еднакви машини на дадена марка не мисля че е проблем.
Щом е доволен от нещо, обикновено човек дублира, няма нищо лошо в това.Моите всичките са различни, понеже нямаше начин как да са от една марка.
Бе колкото повече машини, толкова повече матриал за писане.
Този пост е редактиран от mimojef; 21-09-19 в 22:59.
Смей се, ама питай инджИнерите от хеви какво толкова се е променило за 3мин. 3мин ОФФ значи нещо збъркано има. Ако може някой нека да даде поне един смислен довод за такава работа.
(Става и в кубче от стиропор/фибран.)
- - - - - - - - - -
mimojef, докато е в офф му подухай около сензора с един сешоар, качи му 30...35° и след 3мин пак ще се включи.
- - - - - - - - - -
Цък...
Щом си много доволен от Хитака, може да заложиш отново на такъв. Добре е машините да са от една марка, защото иначе постоянно ще правиш сравнение. Аз спя под 20ZMX на Хеви в 13,5м2, който без включен silent също развърта до 600W и е с по-големи дебити от ZS, но въпреки това не се разбира, че бачка, а струята е винаги приятно топла. Не надхвърля заданието с повече от 1гр., което не мисля, че е някакъв проблем. Аз примерно, без да се чудя, бих взел ZS в такава стая, понеже съм го виждал и зная как работи и доста ми допада. На мен това не ми пречи, он/офф е много незабележим, така че за мен драми няма. Не се заблуждавай, че другите клими няма да работят он/офф в тази стая. Дали ще го правят на 10/3 мин. или 5/5, не виждам голяма разлика. Отделно, дефроства рядко и тихо, което е много важно за помещение, в което се спи. Другите марки пък си имат други днедостатъци, ако се зачетеш из темите за тях, ще разбереш какви са. Чети и си прави изводи. На един му допада едно, на друг-друго. Прецени за теб кое е с приоритет и с кое не би правил компромис.
Този пост е редактиран от rosswen; 22-09-19 в 20:57.
Просто се пошегувах.Защо вместо да хабиш цялата тази енергия в размисли, не опиташ да се свържеш с някой познат около теб и сам да се убедиш в качествата на дадена машина. Защото явно ние, които изтъкваме положителните й страни тежим по-малко от критиците. Ако беше наблизо до мен (а знам, че не си), щях да те поканя да ми дойдеш на гости за няколко часа и да гледаш всичко каквото искаш. Рос добър съвет ти е дал, а ако има някой, който да разбира най-много като потребител от Мицубиши, това е той. Наистина най-правилното е да са от една марка климите. Аз също харесвам Хитачи и мисля, че не са оценени по достойнство или са шампиони по себестойност. Останалото с по две-три марки климатици е за експериментатори като нас тука.
Какъв е проблемът с Хитачито, че търсиш друго? Няма седмица ли?