Този пост е редактиран от the inquirer; 21-11-20 в 21:21.
Габрово -14гр.Хол 25кв. Спалня 17кв. Коридор10кв. 50ка.на 23гр.680вата.25ца.22гр.480вата.
Паднаха температурите (София -2*, -5*) и започна дефрости през 1-2ч и яко дъни 'бас' в стената, а е на тампони(не с цяла шпилка) - ще ги сменям.
При вас как е положението с резонанс по стената от външното тяло ?
Този пост е редактиран от Palev; 29-01-21 в 10:57.
35 е моя, но и на 25 го прави.
Определено при дефрост е най-шумно, наблюдавам 3-4 машини различни фирми са монтирали.
Без тампони е страшно, с тампони пак бумти в стената.
Той е заскрежен и на 10*(градуса) :D , не събира лед в тялото, изтича.
Натиск по тялото мисля, че не оказва влияние или поне не усещам защото съм на прозореца да го натискам.
Вън не се чува, само вътре в целия апартамент все едно съм пуснал 'бас тест' .
Щом и на +10 е заскрежен, гаранция му го няма фреона. От тук нататък идват и всички останали "екстри", които споменахте.
Определено не е нормално на +10* да заскрежава, колкото и да е влажно навън! Равномерно ли заскрежава или на ивици.Това, че заскрежава на +10*, казали го на фирмата, която го е монтирала?Някакви проверки, замервания правиха ли му, при монтажа вакуумираха ли го?
Равномерно заскрежава.
На +10 дори и да заскрежи се почиства в някакъв момент без дефрост.
Колкото и да е натоварен, побеляване на +10 си е нередно.
Ами, като спре компресора и се саморазмразява от високата околна температура
Това, че заскрежава на +10*, каза ли го на фирмата, която го е монтирала?Някакви проверки, замервания правиха ли му, при монтажа вакуумираха ли го?
На +10*, при това с двуредов топлообменник, да заскрежава, не ми струва нормално.........
Този пост е редактиран от Palev; 29-01-21 в 16:28.
dobatavision1
Имаш ли визуален достъп или можеш ли да провериш с пръст за омазняване около гайките, там където влизат тръбите, във външното тяло?
И не отговори на въпроса:
Това, че заскрежава на +10*, каза ли го на фирмата, която го е монтирала?
Нещо много дефростват новите модели...
Снощи при нас беше -6° и 68% влажност според метеостанцията - ясна, суха и студена нощ. Бях оставил климатика да работи през нощта - външната пита суха и никакви дефрости.