Втулката е бъчвообразна и се самонагажда с оста на мотора/турбината.
- - - - - - - - - -
Като побутнеш оста на турбината от към втулката със солета турбина/мотор се поместват осово с милиметри. Т.е. мотора е "меко" закрепен.
Втулката е бъчвообразна и се самонагажда с оста на мотора/турбината.
- - - - - - - - - -
Като побутнеш оста на турбината от към втулката със солета турбина/мотор се поместват осово с милиметри. Т.е. мотора е "меко" закрепен.
Вземете да турите втулката до кондезната вана, пък чакайте да се нагоди! Знаете ли защо сутрин рано зелките на нивата са толкова изпотени?
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Самонагажда се. И потракването идва като се нагоди на съосност. То за това като я смениш или размърдаш тракането изчезва и след десетина дена се появява, от циклене тръгни/спри се самоцентрира.![]()
Тя и зелката се нагажда към дебелия кочан отзад, затова по обед е вече суха!
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Имаш го климатика, разглоби го и ще видиш кое какво как е.
Ако това което казва Миланов е вярноЗначи има голяма вероярност компонентите в машините за БГ да са от онази другата купчнина. С белег "Х"И потракването идва като се нагоди на съосност
В такъв случай само криви стени и нескопосан монтаж са спасение.
Гони ги до дупка, ако трябва и ново вътрешно да слагат. Белкем вземат поука от оплакванията и да стегнат малко контрола/качеството. Язък си иначе за хубавата и тиха машина...
Както писах, на моята щайга турбината като я бутна леко с ръка отляво и се усеща как втулката играе/хлопа свободно в тампона. Но при работа странно защо не трака. Мистерия.Който я рзгадае да пише на Мицубиши да си оправят нещата. Ти нали беше споменал, че с подлагане на хартиени шайби се оправило.
Първи впечатления: Таз вечер щерката (6г.) ми вика: Тате пусни климатика няма да спа на студено.В стаята по термометърт 21⁰, а като го пусна на 20⁰ подържа 22⁰.Кво да го правя дете.Пуснах го да свети пък дали включва е друг въпрос.По-важното е ,че не го чуват.
ОФФ
Milanov , всяка вечер и бая на втулката да не ме предаде.
Изпратено от моят SM-A705FN с помощта на Tapatalk
Гледам, че и при мене тръгва пак да се обажда.
Има и начин без разглобяване, с лявата длан средно силно. На който му е съвестно- 3 дни турбината на трета степен.![]()
Здравейте,
Преди 2 седмици закупих "Инверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM, 12000 BTU,
Клас A++". При първото пускане всичко беше наред. Тогава си направих настройките за ляво/дясно и горе/долу на въздухопотока. Поради високите температури не бяхме включвали климатика до вчера, когато с изненада видях, че настройките са "ресетнати".
Майната му, опитах да ги оправя пак . Преградките за ляво/дясно не помръдваха в която и да е посока. Същото важи за лайсните за горе/долу. След около 10 минути боричкане и включване/изкючване накрая помръдха и застанаха в желаните позиции. Легнах и когато през нощта се събуди установих, че климатика отново е с ресетнати ляво/дясно и горе/долу, НО на дистанционното настройките си бяха както аз ги бях оставил.
Някой имал ли е подобен проблем ? Аз ли нещо не правя както трябва или да викам съпорта :D ?
Ами кажи по какъв начин ги настройваш? От "swing" или от фиксираните степени?
Здрасти,
Настройвам го от фиксираните степени. Когато се появи проблемът, се променят на най-дясно и най-горе. Аз го нагласям на най-ляво, и горе/долу е на средно положение.
Вижте хубаво в какъв рвжим е машината. Отопление/охлаждане и т.н. Вижте също така каква им е зададената температура. Ако е зададена по-ниска от тази в помещението, ще си седи в режим "следене", с вдигнати хоризонтални клапи и центрирани вертикални, както описвате. Когато влезе в офф, клапите застават в такава позиция и не могат да бъдат поместени. Минете отново ръчно в режин отопление, след това настройте ръчно Fan, на степен Auto. Задайте някакви по-високи градуси, например 24-25гр. След това изчакайте машината да заработи, трябват и около 2-3мин. и би трябвало да свали клапите, в избраната позиция. Това, което ми описвате, ми звучи като продължителен офф или така наречения режим "следене". На моят, в детскста, ако му задам 20-21гр., я включил (свалил клапите) 2-3 пъти за цялата нощ, я не. Седят свалени 10 минути, защото толкова време е работил климатика, после пак е изключил.
Този пост е редактиран от rosswen; 18-11-19 в 16:52.
Много ти благодаря rosswen!
Toчно това беше причината. Тествах с по-високи температури и клапите сами си дойдоха на мястото.
Не бях наясно с тази функция да се прибират когато не топли.
Ние имаме един по-стар Дайкин и клапите си стоят както ги оставиш дори когато не топли.