Добър вечер, да се "похваля" и аз, на моята 20-ка zs-w също се "разтрака" турбината в режим на отопление. Работила е има няма 50 часа и ... Явно ще трябва да викам монтажната група!
Добър вечер, да се "похваля" и аз, на моята 20-ка zs-w също се "разтрака" турбината в режим на отопление. Работила е има няма 50 часа и ... Явно ще трябва да викам монтажната група!
Нямам проблем с Хитачито споменал съм в предишен пост, че няма внос на седмици. Говорих с вносителя, оправда се с малката разлика в цената. Аз дори не търся разлика в цената. Ще дам същата цена като за деветка.Според мен цена за 7 ца и 9 ка с еднакъв хардуер е нормално да няма разлика. Външното тяло на машината е солидно и предполага стабилна работа при ниски температури. Вътрешното, независимо че е с мека пластмаса няма някакви фрапиращи пукания.Единствено само в началото на отопление припуква два три пъти и не го чувам цяла зима. Не съм казал, че при мен не работи в момента в ОН/ОФФ, но работи незабележимо, нито разбирам кога включва нито кога изключва, става дума за 9 ката. При 12 ката нещата са съвсем други - пак казвам става за всекидневна с по-висок шумов фон.
Този пост е редактиран от the inquirer; 22-09-19 в 22:39.
the inquirer, вместо да се мъчиш, вземи си една японска седмица хитачи и си реши проблема. Параметри чудесни, дизайн като твоите...
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.9 ~ 2.9), 7509 BTU (3072 ~ 9898)
Консумирана електроенергия: 450 W (230 ~ 980)
COP: 4.89 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A+++
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 2.2 kW (0.9 ~ 3.9), 7509 BTU (3072 ~ 13311)
Консумирана електроенергия: 390 W (190 ~ 1015)
COP: 5.64 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Energy efficiency class: A+++
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 2.8 kW, 9556 BTU
Консумирана електроенергия: 900 W
Параметри на климатизатора при -7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5 kW, 8533 BTU
COP: 5.27 (средна стойност)(коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
APF: 4.6 (целогодишна ефективност на енергийно потребление)
Mimojef, 2-ра случайност, още не са дошли да видят "тракащата" турбина на 7-цата и вече се разтрака и 12-ката. Имам еб... късмета!
Е моята я намазаха вече. Ефект ЙОК!
- - - - - - - - - -
Абе не само от грес икономисват. Гледам перката на външното с две лопатки.
Кажете каква грес да купя? И дали ще помогне, щом при mimojef няма ефект.
С дланта от ляво средно силно. Тракането спира за около 2 седмици.
Ейййй... ще ме откажете от купуването на този модел за едната детска стая! [emoji1][emoji1][emoji1]
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
При мен интересното е, че трака най-силно, когато вента е на 1 степен или в режим off. Благодаря ви rosswen и milanov за съветите.
Форумът е нож с две остриета.
Сега се заслушай в повечето клими, които видиш и ще чуеш, че повечето от тях също "поцъкват". Кои повече, кои по-малко. Форумната треска е голяма работа, ако не се пишеше толкова, сигурно повечето хора нямаше да обръщат внимание. Да не излиза като агитация или реклама - вземи, каквото прецениш, аз за себе си знам. Не искам после да излиза един вид, че съм подвел някого. Това е последното нещо, което искам.
Zarki4a, именно тогава се долавя втулката - на ниските обороти, при това не винаги. Обикновено причината е липса на смазка.
П.п. Миланов, като твойто тракане не съм чувал никъде. Не ми бие на "втулка". Аз говоря за типичното леко поцъкване.
Този пост е редактиран от rosswen; 07-10-19 в 23:20.