Странно, при 25ZS-S на майка ми дефростът е доста тих. Да чукна на дърво, 4-та година подкарва, не се е разтракало нищо.
Странно, при 25ZS-S на майка ми дефростът е доста тих. Да чукна на дърво, 4-та година подкарва, не се е разтракало нищо.
Ври,кипи който невярва да заповяда
Изпратено от моят SM-A705FN с помощта на Tapatalk
Вярвам, на моите Хевита също е доста шумен. На майка ми ZS обаче е доста тих, хващал съм го неведнъж.
Здравейте, открих как да работя с климатика, така че да ми е комфортно и изгодно. Както ми написахте, правилната скорост за отопление е 3, въпреки че изглежда доста ветровито на нея. Консумацията пада на 230 вата, дори на 190. Струята на Мицубишито при 230 вата е много по-топла от струята на Дайкин Комфората при 190-те вата, които обича да държи. Ако отворя вратата на коридора, Мицубишито почти не изключва и поддържа зададената температура, като средната консумация му е по-ниска в такъв режим, отколкото неадекватното он-оф на ауто вентилатор. Хай режима превръща машината в калорифер, като тази вечер има мъгла и температурата вече е около нулата. С две думи, благодаря за помощта. Бях се изнервил и напрегнал много, а сега с минимални усилия с дистанционното управление, ще получа дължимото. Не знам аз ли очаквах много, Мицубиши ли са се осрали със софтуера на машината, но Ауто, 1 и 2 степен на вентилатора са недоразумения и някой в Токио трябва да си направи сеппуку :D Исках и в детската да сложа същата машина 7ца (20ка), но бяха изчерпани и взех гореспоменатия Дайкин. Сега се замислям дали не трябваше да изчакам, че цената на Дайкина вече не ми се струва оправдана. Поздрави!
не говори така за най хваления климатик във форума .. все пак е първа препоръка за малки спални ,каква 3та степен на нея е 30 дБ
2-ра степен си е перфектна, както и 1-ва, само че тя влиза в действие при конкретни условия. Например моята хала в хола, при сегашните температури, 70% от времето, което сме покрай него, ползва 1-вата си степен (23дБ при 6.3м3/мин).
П.п. 2-рата степен на ZS има потенциала да топли без проблем 15-16м2. Ако изпуска задание, качвате някой градус нагоре и получавате много приятна топлина, без течения и без почти никакъв шум. Но всичко е въпрос на гледна точка.
П.п.2 [mention]Alexi [/mention] , Хитачито, което смяташ за много подходящо за малки стаи - Широкума, е с 28дБ на 2-ра степен, в същото време 29дБ на 3-та при 20ZS са нещо неприемливо.
Този пост е редактиран от rosswen; 16-11-21 в 19:34.
20-24 е моята Широкума ,новата не съм я заглеждал в тоя аспект
Алекси и Миланов , не "харесват" такава развръзка .... дручко си е да сипят щедро плюнки след всеки пост за "проблем" на нов потребител докато опознае настройките ... :D
Между другото , моя го държа на 2ра степен на вента и се справя с 18кв.м. ... а
3та пускам ако задържи на -10/-15.
Изобщо не обръщам внимание на машината , дреме ми каква е щом си върши работата без да напомня за себе си ... просто се забавлявам със "свекървите" в тая тема сигурно Хевитата са изчерпани от пазара щот са пълен шит и не топлят
ПП:
Алекси , стига с тая широкума във всяка тема ... тя няма живи набори
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Не знам защо "проблем" е в кавички. Автоматичните режими в каквато и да е техника са за потребители, които не желаят да опознават настройки, а в случая климатика не може да си свърши работата, ако не му обърнеш внимание. Според мен тези машини са зверове и не е редно да се слагат в стаи под 20м2. Продължавам да твърдя, че управлението е неадекватно, или може би е насочено, към големи обеми, но дори да е така, ауто продължава да е напълно неадекватно, защото на ауто работи до 2ра степен. При мен на 1ва и 2ра духа гореща струя, вероятно се претопля набързо и си мисли, че е стоплил помещението, 4та е ветровита и няма да я затрудни дори и дневната ми и ми остава един верен избор. Но топли, а аз децибели не меря и си спя нормално. Освен това казват, че тишината в спалнята ражда безумия :D
Широкумата технологично е 10тина години напред от тоя моделна МХИ ,тъй както няма живи набори ( по моя критерий още няма служба ,има няма 7-8г .. Саньото подкара 14та година като и той е класи над ZS де )
Сравняваш машини, чиято разлика в цените е двойна. Широкумата е "длъжна" да е "по-класна". Макар че, по отношение на шум ме съмнява да изпъкне пред ZS, по-скоро обратното.
Този пост е редактиран от rosswen; 16-11-21 в 23:37.
Затуй ли му игра поялници и резистори по датчиците още в гаранционния срок на това топ хитачи ....
Тоширо , да извадя думата "проблем" от кавичките , но тогава що не се обърнахте гаранционно към фирмата която ви го е продала , а пишете тук ? Ако е истински проблем ще го покрива гаранцията !
Има много лесно решение за потребители като вас , стига да сте финансово-психически подготвен .... купувате и пробвате съответно продавате в олх различни модели докато попаднете на такъв чието " Ауто Фан" заработи адекватно във вашето конкретно помещение .
Още веднъж успех .
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Mig82; 16-11-21 в 23:53.
Ако трябва да съм честен - обърнах се към фирмата. Аз пряко за мен и за родители съм напазарувал 6 климатика за 4 години, та се познаваме и уж си вярваме. Според собственика и главен монтажник климатикът е малък - трябвало е 12ка да си взема, както той винаги съветва, а аз сам съм си избрал 9ка. За това, което съм написал - няма как на черното бяло да кажа. Да речем, че ми е малка стаята. В голяма стая на Ауто по-различно ли работи? Раздухва ли се? Пише ли в ръководството - трябва вентилатора да е на 3та степен? Работи ли коректно в 3 от 5 режима? Хубаво топли и съм благодарен за съдействието, което получих, но няма как да си изкривя душата и да кажа, че всичко е точно с него.
50-ката в хола винаги я държа на ауто. Коригирам единствено градусите, когато се налага. Според мен работи най-комфортно в този режим. Няма рязко раздухване след офф, всичко се случва много плавно.
В спалнята свръх преоразмерената 35-ца я държа на втора степен - тиха е, поддържа заданието точно. Над 0 градуса е в он-офф режим, но е достатъчно тих за да не ни пречи.
Имам и едно питане - възможно ли е да се настрои да гони +2 градуса, след като този режим е изключен преди време.