Здравейте, все още се чувствам нов във форума и съм от потребителите, които още опознават своите машини (аз съм с SRC 35 ZS-W в 22 квадрата хол с големи френски прозорци). Като цяло избягването на он-офф циклите и за мен се оказа истинско предизвикателство .
В началото си мислех, че като сложиш климатика режим отопление автоматичен вентилатор, той сам умно си определя, как да поддържа темепратурата и как да е максимално икономичен/ефективен, но веднага забелязах, че момента в който затопли помещението, затваря клапите и се изключва, след известно време отново натоварва външното тяло, отваря и започва да духа. Това много ме подразни, тъй като искам машината да работи равномерно. Заданието което поставях беше 22 градуса.
Решението беше да се постави климатика в режим 3D - auto и да се повиши температурата на 23 градуса, вентилатора отново остана в автоматичен режим. Така в продължение на цял ден не забелязах да се самоизключва а потреблението варираше от 230 до около 300 вата.
Помослих, че съм се справил с проблема, но следващият ден поднесе разкъсана облачност и от време на време навлизаше слънце в стаята и я затопляше, което отново предизвика он-оф цикли. Започнах отново да чета из форума и намерих решение, изключих 3D функцията на клапите и зададох 24 градуса и вентилатор на 2ра степен. И така до следващите нови метеорологични условия . Благодаря на всички, които изписаха по този проблем.
Имам един въпрос:
Измервам консумираната мощност на машината със смарт контакт на HAMA, на който максималното му натоварване е 3680w. Питането е във връзка с безопасността, понеже в характеристиката на машината пише Отоплителен капацитет 4.0 (0.9-5.0)KW. Дали това означава максимална консумирана мощност или е някаква друга характеристика. И колко всъщност реално максимално може да консумира този модел климатик, поне за сега не съм го виждал да надвишава 1100вата. В случай че може да достигне пик от 4кв ще трябва да разкарам този смарт контакт...
Това са данни за отдавана а не за консумирана мощност. Давай смело. Няма страшно.
26 ..27 градуса задание и няма да off-и.
значи като вдигнеш заданието и известно време не изключва това "решение" е отдавна известно ..
На -2° се отваря и прозореца.
Благодаря за бързите отговори, значи изобщо няма поводи за притеснения. И да кажа че това с отварянето на коридора също помогна . Аз все пак тепърва опознавам машината, беше изключително трудно да схвана логиката че всъщност като зададеш по високи стойности става, по икономично . Може би когато стане -5 -10 няма да е така, но ще видим.
При мен при зададени 21⁰С, в стаята прави 23⁰С. Наблюдавах го как работи 5мин ON, 20мин OFF. Мисля, че това с вдигането на градуси и отваряне на прозорци ще е вполза само на енергото.
Изпратено от моят SM-A705FN с помощта на Tapatalk
И с отварянето на коридора няма да се оправи. При нашите има 25ZS-S в 20км.м неизолирана панелка. Баща ми изобщо не затваря вратите и съответно се отоплява и около 15кв.м коридор. Климатика си офф-и колкото щеш.
Привет! Температурите паднаха и за жалост имам нови впечатления от климатика. Доста трябва да се внимава при покупката на такава машина - с какви стойности и за какви условия се оразмерява, за да няма разочарования.
Ти разочарован ли си?
Ами те хората са си го написали, 20-ка за 15кв. 25ца за 20кв..
Като сложите 25ца в 16кв. спалня, с гаредороб който отнема към 2кв. и резултата е мрънкане по форумите.
Аз не се интересувам толко то тия климатици, ама и аз разбрах, че тия Хевита не обичат да се преоразмеряват.
Разочарован съм (с натрупване). Няма тайни разбира се. Работи категорично като конвенционален климатик и няма трикове за спасение. В почивката започва да се усеща дискомфорт. Преди да изключи пада до около 450W консумация. Явно има като някава темп. карта като при автомобилите. Не знам колко е топлоотдаването при тази консумация и външни условия около 0 градуса и ниска влага, но да речем 1800W. Да, ама аз смятах подобни загуби (около 2kW) при външна -15 и вътрешна +20. Практически като си избирах климатика гледах точно това - колко запазва при -15, и въобще нямах акъл да потърся 7ца или 20ка за тази стая. Не знам до каква консумация и отдаване пада 20-ката и дали щеше да ми е от полза, ама едва ли. Тарикат мъж не пискал, ама другите да си знаят.
П.П.: мнозинство търговци, инсталaтори и всякакви майстори изповядват религията, че климатик под 12ка няма, та не знам дали съм преоразмерил :D
Този пост е редактиран от Toshiro; 01-12-21 в 12:27.