Стърженето го има винаги когато е пуснат хоризонтала да се движи и то точно когато отидът до най долу и като почнат да се връщат нагоре тогава се чува за секунда на следващото качване пак така и дразни много мисля с wd да го пръсна леко от страната на мотора...вертикала е изключен в едно положение но мисля че нагоре и надолу е добре да е пуснат но ще го изключва явно и него заради това ПУКАНЕ.
- - - - - - - - - -
Каквото и да включвам изключвам докато работи хоризонтала винаги пука.
Ето ви клип как "чегърта"
https://youtube.com/shorts/fYTWL5IRBKw?feature=share
Да звънкам ли на тези който го монтираха или да го оставя така че се спи точно под него и дразни доста
И аз мисля че ще трябва да свикна просто ми е над главата и чувам всеки шум но ако ще трябва да се сваля и разглабя а той е на 10 дена мисля че няма смисъл....
Що не ги изключиш тея движения, за кво са ти?
Тези клапи не трябва да издават никакъв шум по време на движение.
Имам две вътрешни от тази серия и двете се държат аналогично.
Викай ги да си го оправят.
Не ми се иска да го разглабят още на 10тия ден....
Някой правил ли е дезинфекция на топлообменника на Премиум серията със спрейовете за климатици, без да се разглобява?
Интересуваме има ли опасност от протичане при пръскане директно върху предната и задната пита или всичко отива във ваните.
Здравейте,
Понеже времето ме притиска, не успях да прочета темата и заради това ще питам направо:
Купихме апартамент и трябва да го климатизираме. Ще бъдат основен източник за отопление/охлаждане. Ако е от значение, става въпрос за гр. Русе - лятото е 40+, а зимата стига и до -20
Апартамента е тухла, на 2ри етаж , 1ви жилищен. Отдолу са търговски помещения и гаражи. Мисля, че топлоизолация няма никъде. Ще правим топлоизолация на едната стена в спалнята, както съм описал в снимката.
Спрял съм се на 25ZS-W /в спалня/ и 35ZS-W /в хол/трапезария/. По принцип апартамента има още една спалня, но засега тя няма да се ползва и отоплява. В последствие ще сложим и там климатик, ако се налага.
25-цата да отоплява спалнята (ще има легло - 164х204см.,гардероб 160х230см и телевизор) и коридора (ще има сушилня и пералня), а 35-цата да отоплява хола/трапезарията (ще има ъглов диван, секция, телевизор и хладилник) и терасата/кухнята (кухненски уреди и шкафове).
Питането ми е - въпросните климатици ще бъдат ли достатъчни или са големи за този апартамент?
Като изисквания към климатиците, единствено да са икономични.
Аз бих сложил 20 в спалнята и 25 в хола, но най-добре специалист да дойде и да каже със сигурност на място.