Един ден кат сгъне MHI 35ZS-W, купувам и слагам MHI 20SZX в хола 22 кв, белкам се разбачка като инвертор, нит ма инетересува разход, дефрости,онноффи, само да си върше работата, и да не ме предава във студ и пек.точка.
Един ден кат сгъне MHI 35ZS-W, купувам и слагам MHI 20SZX в хола 22 кв, белкам се разбачка като инвертор, нит ма инетересува разход, дефрости,онноффи, само да си върше работата, и да не ме предава във студ и пек.точка.
Ако са монтирани гумени тампони на външното може от това да се чува този ламаринен звук.Преди 2 седмици на моя 35SRC ZS-W му сложих тампони,при което при работа на около 230-260 вата се получаваше метален звук все едно нещо стърже някъде.Махнат тампоните и звука изчезна.
Здревейте.Днес ми монтираха Митсубиши 12 Премиум от Зора.Направи ми впечетление,че ми сложиха захранващ кабел 1мм2.Казах им ,че искам 1.5 мм2.Не можело ,такъв кабел включвал монтажа.Попитах ги дали вакумират системата с вакум помпа.Казаха ,че било задължително.Но не ги видях да я използват.Мисля ,че го направиха на ръка,като изпуснаха фреон.Иначе климатика работи и духа топло.
Нищо ново...пак си купете от тях...
Не мога да разбера как все още се купуват машини от големите вериги,особено такива който са по 2000 лв. и отгоре.Това което са направили при монтажа може да се окаже проблем след време.Толкова много фирми има в нашата страна който се занимавам само с продажба и монтаж на климатици ,а вие се набухте точно в Зората,който изпозлват външни фирми за монтаж и го претупват набързо.Ако аз съм дал 2200 в Зората за тази машина и ми направят такъв монтаж щях да ги изгоня на момента в който сте споменали за захранващия кабел.
хората се грижат за вас - с 1 квадрат кабел няма да вдига максималната си мощност и ще ви е по икономично .. а като фъснеш малко фреон освен че той намалява ,гони и злите духове във вас !
Обадих се предварително във въпросната фирма.ДЕ ДЕ КЛИМА ОТ ПЛОВДИВ.Питах ги всичко предварително,за кабел,вакумиране и т.н.Взех си половин почивен ден заради монтажа.Стоях до тях,утидох до другата стая за малко и хоп.Било вакумирано.Въобще не съм очаквал при положение ,че носиха вакум помпа и казаха ,че ще вакумират.Обадих се на управителя, който взе да мрънка по телефона.Говорих и с управителя на Зора.Утре щял да ми отговори.Ще видим
Дано не е поредната съсипана машина. Не знам, ако ги повикаш повторно, дали няма да оплескат нещата още повече.
Ще ги викна да сменят кабела.Едва ли ще могат да го вакумират повторно.
и да не го сменят не е проблем, 1 кв.мм спокойно издържа на 2000 вата натоварване...
https://www.cablecommerce.bg/kabelen-kalkulator/