Благодаря, видях я ламаринката на клипа, даже я препратих на фирмата. Днес отваряме да видим какво става вътре.
https://youtu.be/LaUXNXvC4w4?si=sZN3U8yLX8M9CN2S
Благодаря, видях я ламаринката на клипа, даже я препратих на фирмата. Днес отваряме да видим какво става вътре.
https://youtu.be/LaUXNXvC4w4?si=sZN3U8yLX8M9CN2S
Този пост е редактиран от Алцек; 11-01-25 в 10:49. Причина: граматика, линк от Ю тюб
И на моята Перфера за 3.2к лева и подрънкват ламаринките от време на време. Дори още след монтажа ми се наложи интервенцийка, защото дрънчеше в един определен диапазон. Много съм любопитен, Мимо какво ще препоръча като по-добро в ценовия диапазон на ZS? Аз съм имал и от онези, които той "хвали". Само ще кажа, че се отървах от тях по най-бързия начин, а Мимо си купу 2-ри ZS.
Той взе втори, защото е пристрастен към тракането на втулки и разбалансирани турбини.
Само не знам, защо си мислите, че другите климатици са цвете?
Май ще се получат нещата с обезшумяването. Първо искам да благодаря на управителя на фирма Камео(Русе) - г-н Симеон Христов, за това че реагира напълно адекватно на моите оплаквания и се съгласи да дойде(в извънработно време! ), да отвори едното външно тяло и да елиминира вибрациите и дрънченето. Естествено, точно като застанахме на терасата пред двата климатика и те се кротнаха - жужат тихичко, все едно нищо не е било. Свалихме ламарините на едното външно тяло, за да блокираме въпросната ламаринка, която ми показахте тук във форума и междувременно климатикът(който надухме на 30 градуса) не можа да устиска и се раздрънча. Оказа се мястото където топлообменника ляга върху пода на кутията, в левия ъгъл. Г-н Христов си носеше самолепяща лента(термо? не знам) и подлепи мястото+още няколко критични точки, които снимах, но още не знам как да качвам снимкинвъв форума. Няколко часа по-късно има очевадна разлика между "коригирания" климатик и съседа му. Особено на ниските обороти се чува как се опитва да се раздрънчи на ламарини, но не може! Ще изчакаме още два-три дни и ще подлепим и другото външно тяло, на същите места. Ще направя подробни снимки и ще ги кача.
Поста ми беше ироничен. Все пак съм ги накичил 5 броя по стените.
задължително снимките да качиш
все пак това ще бъде изключително полезна информация за всеки , който има проблем
Добро утро на всички.Днес съм решил MHI-то да не го спирам въобще,искам да го видя дали ще заскрежи поне един път питата на външното.При нас в Пазарджик не е за вярване че имаме обилен снеговажеж днес и външна темперетура около 0 градуса.Другите ми две машини си направиха по два-три дефроста,но те са на открито и снега и вятъра ги брули здраво,а MHI-то е в терасара на сухо както се казва.Зададени са му 24 градуса и трета степен на вентилатор и съм му отворил врата към коридора за да може заедно с другите две машини(Hitachi 35RPC) да отопляват целия апартамент.Да бъда честен с вас,доволен съм от MHI-то.
ZS e зимна машима. Ако някой има ненужни дефрости, без да бачка он/офф под 0-та, то е софтуерен бъг. При майка ми една 25-ца бачкаше в доста тежки условия, в къща без изолация и дефростите бях само по нужда. Гена, бях сигурен, че ще ти хареса. Из мненията ти съм забелязал кое ти харесва в машините и кое не те интересува особено. Като цяло, изискванията ти към климатиците до голяма степен се припокриват с моите. Това, че го ръчкаш, не значи че не ти харесва машината. Просто краста. Аз нямам климатик, който да не съм човъркал, ей така за спорта.
50-ката дефростна към 9 сутринта и сега пак. Снега се набива точно в топлообменника. Задание 24, турбина на 3-та степен. Другите са по-разтоварени и там не съм забелязал, но и не следя нон-стоп. Сега чистя сняг и гледам, че седмицата е заскрежила леко, но си перка на 230-40 вата и не знам кога ще реши да се изтръска от снега.
Страшна алтернатива. Какво стана с пелетното котле?
То аз за почти 8 години им свикнах на дефростите и начина на работа,а и не ми се провисва от 8-я етаж да правя тази гимнастика.Преди малко гледам МХИ-то взело леко да заскрежава питата,дано тази вечер я видя побеляла.Тук при нас отново заваля сняг и температурата е около 0 градуса в момента.Между другото може ли някой да препоръча качествени тампони да му сложа на МХИ-то.
Външното шумно ли е? Моите са без тампони и след демонтиране на транспортните решетки изчезнаха шумовете при определени обороти.