няма да помогнат тампоните - моя е на подова стойка и тампони и има едни обороти в които пак се чува . Общо взето след като стартира след оф и задържи за малко около 650в - предполагам е някаква вибрация само на тия обороти. Над тия ватове и под - не се чува
Иначе оная ден прекъсна тока и се почна пак идиотията с дефростите на 35мин , един рестарт и се оправи.
Почвам и да се чудя дали да не поръчам и едни датчици за външното тяло , че от време на време имам чувството , че датчика на тръбното не ми отразява резистора и си прави празни дефрости
Пукат ли ви пластмасите при офф?
Сякаш много калпава сглобка/изработка имат Премиум вътрешните или е само в моя телевизор.
тва не е заскрежено - само е набило сняг
Относно пластмасите - поне при мен след дефрост пукат няколко пъти , но слабо и не винаги
Аз все още не мога да си обясня тази шумна работа на моите две "моторетки". Като вдигат и свалят обороти е най "състезателно". След подлепянето на единия, поне не дрънчи на ламарина толкова, но втория тепърва го чака тази интервенция и направо го изключвам през ноща и спим на ел. радиаторче. Както и да ги обезшумим, вибрациите и шумът тип "моторетка" за мен са най-голямата изненада. Двата Кериъра, които свалих след 15г. работа, топлеха вече много слабо, а вътрешните тела чукаха, пукаха и виеха на лагери. Но от външните тела, след толкова години работа, аз подобни звуци никога не съм чувал. МХИ Даймънд-а, който имам в кабинета от 2 години, никога не е издавал подобен шум от външното тяло, просто типичното тихо равномерно бучене и свистене. Нищо, което да оприлича на състезателното "р-р-р-р-р", което слушам тука, особено при промяна в оборотите. Аз всъщност не помня да съм чувал или следил "промяната в оборотите" на климатик през живота си.
Започвам да се замислям за алтернатива направо от друг производител, ама то всички се оплакват! Дайкините всъщност били китайки и само дефроствали, Митсубиши Електрик не били толкова добри, кучите марки съвсем за нищо не ги броят.... Нещо взех да се отчайвам от съвременната техника.
Ако се вгледате какви хора се оплакват и какви хора дават характеристики за машини които дори не са виждали на картинка, ще ви се изясни ситуацията. Техниката е такава каквато е( нито е идеална, нито е чак толкова зле) и трябва просто да се приеме а не да се натоварва с излишни очаквания. Aко не ви харесва съвременната техника и в комбинация с това искате да се погрижите родното производство да печели , ето решението: https://sandacite.bg/%D1%81%D1%82%D0...2%D0%B8%D0%BA/
Има епизодични леки цъкания при офф и при мен.
Двете най-натоварени машини от скоро се обаждат за лагери на вътрешните мотори. Струва ми се малко рано, но предполагам, че фабричните лагери са от кроки. Единият е монтиран 2019-та, другият 2020-та.