Този пост е редактиран от balaid74; 21-11-24 в 22:17.
Превърти от дистанционното пак до последната степен и ще задуха.
Аз за това казвам, че на тези им трябва един дежурен по дистанционно постоянно да го цъка.
Здравейте на всички.Да Ви попитам ,на вашите машини махната ли е транспортната решетка на външното,че аз мисля да я махам че чат-пат дрънчи.
Аз не съм махал на нито една от машините, нямам никакви опалквания, засега (2г).
На тия решетки единственото предназначение е да предпазват при транспорт. Във всички други случаи, могат единствено да пречат.
Добро утро на всички.Вчера реших да да пусна машината по-рано,още докато бях на работа.Първоначално му бях задал макс вентилатор и задание 22 градуса.В 22:00 малко преди да се прибера му зададох 25 и вентилатор на трета степен.При това задание е направил само един он/офф за това време.
Изпратено от моят 2201116SG с помощта на Tapatalk
Как успявате да изкарате такава ефективност на климатика? Аз имам 2 бр .Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM.В софия днеска е около 0 градуса,даже вече е -1.Отопляват 2 стаи по 12 кв. и коридор + кухня 7 кв.Както и да ги настроя ми работят On/off.Иначе си стигат градусите,даже потдържат 25градуса в целия апартамент,за което не се оплаквам.![]()
Правилно ли разбирам от картинките, че вентилаторите са на макс ? Ти включваш коридора и кухнята в отопляемата квадратура, но ако климатика не духа право в тях през някоя портална врата, няма как да поемат много топлина, тогава се оказва, че топлиш две стаи по 12 квдрата и е нормално да са on/off особено, ако си добре изолиран ! Пробвай на 25 градуса, може да помогне малко, а едва ли ще ти вдигне много сметките .
Вентилаторите сега са на макс-да.Реално това е разпределението на апартамента.Вратите постоянно са отворени.В червено са климатиците.Ще опитам на 25гр.Благодаря за съвета.![]()
Реално - конвенционалки.
При това разпределение и разположение на климатиците, кухнята, коридора и тоалетната ги изключваме от сметката, до там топлото трудно ще стига ! При макс на вентилатора се вдига минимума на климатика /поне така мисля/ и това допълнитела утежнява ситуацията, дръж ги на втора степен и клапите насочени така, че потока да е към вратите на стаите.
P.S А как ви е комфортно да стоите в стаята при вентилаторите на макс...просто не знам !?
[QUOTE=stivi;1077601
P.S А как ви е комфортно да стоите в стаята при вентилаторите на макс...просто не знам !?[/QUOTE]
Прекалено е просто да се обясни - тъй като помещенията са малки, машината започва да работи на максимален вентилатор, но след съвсем кратко време започва да намалява степените и най-вероятно като се темперира помещението си работи на 2-ра. Аз ползвам 2 броя от същата машина на степен 3 в идентични помещения и на практика се случва точно това което обясних. Проблем би било ако настройката(което НЕ е така при нито една марка или модел доколкото знам поне аз) държеше вентилатора постоянно на зададената степен. ПОНИМАЕШь? УАКАРИМАС-КА?