не бъркайте температурата на топлообменника с тази на околната среда .. те няма как да са еднакви ,топлообменника задължително е по студен - с колко - зависи колко е натоварен климатика но поне градус два
не бъркайте температурата на топлообменника с тази на околната среда .. те няма как да са еднакви ,топлообменника задължително е по студен - с колко - зависи колко е натоварен климатика но поне градус два

Моля да обърнете внимание на това, което съм писал : 13/14 м2 нагласен на 20 гр за сън. Според това , което прочетох изглежда, че няма да е много приятно положението с дефростите.

Ползвам ZS20 в 12 кв.м спалня с много малки топлозагуби, настройката е 22 градуса през деня и 18 нощем, машината работи ОН/ОФФ почти постоянно НО, нито режима он/оф се чува(клапите са напълно незабележими, машината е на 2г и половина), нито дефростите( колкото и да са на брой - никога не съм ги броил) се чуват по начин, който може да те събуди (това е субективно но го казвам, като човек който се буди лесно). Дразнещото при този модел е цъкането на втулката, което обаче много лесно се отстранява( литиева грес, по-висока настройка на турбината и други - писано е достатъчно).

Положението с дефростите може да го решиш кардинално, като изключиш климатика вечер преди лягане или да му зададеш Sleep и го включиш като се събудиш!
Не си казал с какви топлозагуби е въпросното помещение, но в повечето случай "стандартните" помещения, особено в блоковете, където се живее около, под и над теб, се поддържа температура около 18-20 градуса без отопление поне до около 0, -2 градуса.Поне толкова е при мен без отопление.....
А и отималната температура за спане е около 15-18-20 градуса, поне така каза А1-Изкуствения интелект
https://www.google.com/search?q=%D0%...t=gws-wiz-serp

Възможно е но имам основания да мисля, че твоя случай е рядкост, тъй като познавам много хора които ползват машината (разпитвам ги при всяка възможност да споделят мнение относно работата при техните условия) и нито един не се е оплакал от шумни дефрости. Най-сериозното оплакване беше от силни вибрации на външно тяло, но се установи, че монтажниците си бяха оставили ръцете( което за съжаление се наблюдава все по-често).
ПП Дори в тези 208 страници не си спомням (това не значи че няма) друг ( особено пък масово) с подобен проблем.
Този пост е редактиран от HRS9; Днес в 12:34.

2 външни стени и над мен е открита тераса. Под мен никой не не отоплява. Има изолация на тавана от картон и вата. Дървена двойна дограма.Хладна е стаята, няма как да се изключва климатика нощем, още повече , че там спи детето. Когато дефростите са на час, успява ли да си навакса бързо ? Знам че перфера ще е най-добре, но ми е над бюджета. Колебая се между zs или ay.

Според мен за отопление ЗС е по-добрия избор, за охлаждане AY. Ще се справя машината, не се безпокойте.

с наваксването няма проблем , само дето ще е добре да го сложиш на фиксирана 2ра степен
причината е , че когато е на 3та или на ауто , веднага след дефрост развърта на макс турбината и реално и да не те събуди дефроста , ветрилника ще те събуди , докато на втора няма проблеми никакви - достатъчно тихо , за да не се усеща
иначе и при мен клапите не се усещат, няма тракащи турбини, няма кой знае колко шумно външно , ама с шума от дефроста съм изтеглил късата клечка

Според вас 20zs или 25zs спрямо това, което съм описал ? И разликата между тези двата само в дебитите ли са ?

ZS20, от повече нямате нужда. Хардуерно са еднакви, има малка разлика в мощностите и дебитите.