Вярно бе, то май и при моя ZSX го има. При моделите със стария фреон май я нямаше тази опция.
1. Видях опциите, но не съм ги пипал.
2. Ще опитам. Селска къща е и може наистина да е крива стената.
3.
А по точка 4 някакво съдействие. В момента го ползвам с отворен капак и не изглежда много добре.
Климатика е 25-ца в стая 4,5х4м. Вентилатора е на втора степен, защото на автоматично май върти на 3-та и е по-шумен
Този пост е редактиран от babatam; 15-10-23 в 11:50.
Този пост е редактиран от HRS9; 17-10-23 в 20:35.
Изчетох голяма част от темата относно он/оффа бълването на жега и т.н. ии леко се отказвам от този модел. Хората с опит и наблюдения над други климатици може ли да дадете някаква информация към какво например да се насоча което няма тези проблеми и е от долу горе същия клас. Има ли такива които си работят като инвертори или при достигане на температура в стаята всичките са един дол дренки ������������*♂️
Ако навън е жега или климатика е преоразмерен едва ли ще намериш модел , който да не оф-ва . Виж като е по-студенко навън си работи като инвертор. Миналата седмица имаше 2 студени дни - тоя климатик не офна нито веднъж. Реално е още преходен сезон и го пускам след работа ( 5-11 - вечерно време няма офф ) и събота неделя сутрин и вечер . Реално като го пусна сутринта и като огрее слънцето към обяд почва да офи - веднага го изключвам и го пускам чак към 8 вечерта за 2 часа . През деня карам на слънце - просто условията ми позволяват. Тавански 3ти етаж на къща дето по цял ден я грее слънцето.
Но действително конструкторите са направили голяма грешка като са завряли датчика където е и поне според мен от това му идват голяма част от драмите.
А иначе до сега един път само е дефростнал ( имам го само от пролетта де ) и щеше да падна от стола - така мощно изпъшка , че помислих ,че се е спукала тръбата и фреона изхвърча. Определено в спалня не бих го слагал . Та аз пък си търся климатик за едната спалня на 1вия етаж и определено няма да е тоя - просто ще изкара акъла на някой ако дефростне посред нощ така мощно.
Може би, среден клас Тошиба.
В стаи по 14м2 и Дайкин Перфера, и Тошиба ще бачкат он/офф. Това показва личният ми опит. Просто при Хеви компресорът се напъва безсмислено след офф. На Тошибата управлението на турбината при он/офф е по-дървено от това на Хевито.
Този пост е редактиран от rosswen; 24-10-23 в 21:57.
То въпроса е и при кой модел/марка е по-незабележим он-оф-а….