В крайна сметка и аз успях да видя права линия на моя в хола.Само на 25 градуса и трета степен настроен успява да изкара права черта.От няколко дни не е спирал.
Този в спалната обаче настрен по същия начин изкарва права линия ,но после влиза в офф
В крайна сметка и аз успях да видя права линия на моя в хола.Само на 25 градуса и трета степен настроен успява да изкара права черта.От няколко дни не е спирал.
Този в спалната обаче настрен по същия начин изкарва права линия ,но после влиза в офф
Добър вечер на всички.Да Ви попитам някой задал настройка за разположението на машината и има ли някакъв ефект?
Няма да мести хоризонталните клапи при он/оф.
Добър вечер на всички.След като снощи след работа си поиграх с машината,като и смених местоположението от ДУ да е централно разположена,зададох и 24 градуса,3 степен на вентилатор и хоризонтални клапи на предспоследна долна позиция ,машината работи почти 24 часа без да офф-не с изключение на един около 10:00 когато по невнимание го изключих.Външните температури са били в диапазона от 4 градуса през ноща до около 8 през деня.За около 20 мин. по обяд си вдига малко консумацията заради отваряне на помещението за проветряване,по-късно следобяд му е отворена вратата към коридора и пак малко си вдига консумацията.В момента крета на 230 вата.
в момента времето го позволява и без да си играеш с дистанционното
моят не е офвал от 4-5 дена и си крета денонощно на минимума , ама навън е достатъчно студено без пада под нулата и няма слънце .
Попаднах на темата, докато търсих отговор на леките неудобства, които ми причиняват домашните климатици SRR35ZS-W/SRC35 и FDUM50VH/SRC50ZSX-W2 и реших да си споделя преживяванията, може да помогне на някои. Имам канални климатици с въздуховоди в отделните помещения като отоплявам и охлаждам къща от 160м2. 18-ката е отговорна за долния етаж а 12-ката за горния. Оразмерени са малко на ръба на теория до -15 ще могат да се справят. Нямам проблеми със зададените температури, от тази гледна точка са ок, но забелязах, че големия постоянно претопля с 1 градус над зададеното, спира, чака температурата да падне с 1 градус под зададеното и тогава се включва. Това води до работа в режим on/off в цикли от по 20 мин. Направо си работи като конвенционален климатик, което не ми се вижда ок. Съответно в най-отдалечената стая (кабинета ми), се усещаше температурната вариация, понеже е от север и там делтата ставаше над 2 градуса, което вече се усещаше. Особено като седиш и работиш. В началото си мислих, че може би е проблем с термостата и се загрява много бързо около него. Гледах тия модификации дето правят разни хора с със сензорите, но открих че през intensis claud-a мога да направя корекция с + или минус няколко градуса за да компенсирам. Ефект разбира се никакъв. Като цяло тия климатици са бая дървета от към настройки, но не се отказах. Тези, които ми монтираха системата разбира се оказаха безполезни, само вдигаха рамене. Отхвърлих неправилно оразмеряване, понеже имам добър проект за ОВК и сметките излизат, започнах да се съмнявам в техническата изправност на машината и докато четох техническите упътвания за монтаж, попаднах на настройката за ESP (еxternal static pressure) или аз както си е обяснявам съпротивление на въздуха във въздуховодите. След малко експерименти с тази настройка, установих емпирично, че при стойност по висока от стандартната на климатика с 5 паскала и вентилаторите на 3-та степен машината започна да работи като хората.
Ето преди как изглеждаше положението
и след интервенцията
Надявам се инфото да е от полза за тези с канални климатици, макар че сме малко сигурно.
Здравейте, имам канелен климатик вързан към въздуховоди - модел вътрешно/външно тяло - FDUM50H/SRC50ZSX-W2. Нямам проблеми с отопление и охлаждане, но доста ме дразни, че работи в момента на on-off режим с цикли по 20 минути дори и повече. Това предизвиква неудобство, понеже прескача зададената температура с 1 градус и леко претопля, после температурата пада с 1 градус под зададената. Особено кофти се усеща в кабинета ми, който е накрая на въздуховодите. Там отклонението става по към 3 градуса амплитуда и като седя и цъкам на компа го усещам.
Ето как е в момента
Играх си малко с ESP (extrnal static pressure) показателя и успях да го накарам за 1-2 заса да влезе в нормален режим
Но после след време, го видях че пак си знае неговото. За жалост няма автоматичен режим на вентилатора и вече обмислям да хвана home automation-a да го напътства. Виждам, че при определни външни температури и чрез скоростта на вентилатора мога да го накарам да влезе в нормален режим. Отхвърлих като причина сензора за температурата, понеже отчита правилно и около него не е значително по-топло (разлика под 1 градус спрямо другия край на помещението). Дайте някакви идеи към какво да се ориентирам.
Здравейте,
искам да попитам този така наречен "сополмод".Нужно ли е да изключвам климатика докато изкарвам датчика и ще има ли проблем с гаранцията,ако нещо се случи с климатика.Извинявам се ,ако въпросите са глупави,но по-добре да се застраховам преди да правя каквот и да е било.
Задължително го изключи от мрежата. До датчика са захранващите проводници.
Аз направих сополмод на една от другите ми машини от подписа ми,днес ще видя как ще се държи.На Хевито не смея че е още новичко а, и не съм го разучил.
то при хевито само изкарваш датчика отвън - за 2 мин работа е
ако случайно опреш до викане на сервиз си вкарваш датчика обратно
Някой може ли да качи снимка точно къде е температурния датчик?
копирам нещо дето съм писал миналата година
Климатика с изкаран датчик - вижда се къде е
https://mega.nz/file/DEx0lSTR#TWLewT...lkZSLYY0no2e7s
Тук се вижда от къде точно излиза жицата - за мен така е най-удачно . По удачно би било да я изкарам отзад , но тва ако знаех преди да монтирам климатика
https://mega.nz/file/SF5lCYpb#EuK1Jy...mjxqXeD6vGsFPc
Оригинално датчика се намира зад тази решетчица - където ми е пръстта . Там са 2 датчика - този за влажност и за температура
https://mega.nz/file/aRAhnDhI#R54uK6...XE1XMB4FQbhBCs
Тук се вижда и жицата как слиза надолу
https://mega.nz/file/nBpgXRSJ#sRc34L...ufkxVef6MCnm3E
А тук се вижда празното място на датчика , като вляво е датчика за влажността - реално жицата , която виждаш - просто бяха 2 една до друга
https://mega.nz/file/iQ5jxB6Q#RmwhYD...YMR7fQ2yO6JXsE
само вдигаш капака за филтрите и развърташ винтчето за капачето дето е електроника , съответно и това капаче сваляш - нищо друго
не помня дали тънка отвертка или пинсета ползвах за кабелчето