Адмирации за твоите постове. Лично на мен са ми били от полза. Даваш обективна оценка за работата на машините.
П.п. Изпуснахте вие 20ZMX, а се продаваше накрая за по 1500-1600лв. С включен Сайлънт не минава 400W (като застудее повече, дори не надхвърля 380W) и не си вдига минимума. Вярно по-висок е от на ZS преди да го вдигне, но не го покачва. Има всички плюсове на ZS като тишина и незабележим он/офф, като клапите са дори по-тихи. По-висок среден разход от 250W/h, в най-студените месеци, миналата зима, не ми е давал.
П.п. 2 За да съм по темата. В най-студения месец миналата зима, средния разход на 25ZS-S, в студеното 40м3 помещение, беше 430W/h. Зададени и поддържани 23-24гр. на Ауто турбина. Температурите стогаха до -15, като задържаха с дни -5 до -12гр. Имаше и доста мъгли, в комбинация със студ. Така че бих казал, че е ефективна машинка. Явно, когато е навряна в такива малки и изолирани стаи, ефективността спада, заради алгоритъма на работа. Миланов сам каза, че при по-високо задание/загуби, машината работи по-икономично.