Искам да кажа, че като няма on/off няма дефрости, няма драми.
На мен вече не ми пречат дефростите
От как ни изтекоха карантините, си спя при Дайкинчето.
А малкия дефрости не усеща
Рахатясах.
Няма хлабаво по захващането към стената, препипах понатиснах насам натам стабилно е всичко. Освен да сменя тампоните с по- скъпи, изчетох тема за тях пак в нашия форум и имаше доволни колеги сложили тампони с пружина.
Изпратено от моят SM-A525F с помощта на Tapatalk
Една много малка промяна която направих в положението на датчика за вътрешна температура почти елиминира on/off режима.Стигам до извода че в зоната където е поставен се затопля повече и започва да on/ off -и.Зад него са тръбите с другите два сензора без никаква преграда.Възможно ли е от тях да става по топло в тази зона?След промяната, 35-та е настроена на 24 градуса, вентилатор 3 и независимо от това си сваля оборотите според t*. Прави on/off няколко пъти, при промяна на отрицателни външни температури към плюсови.
И как го извади там ? Махаш целия преден панел ли ?
Моят е един от последните ZS-S, няколко месеца след като го сложих, започнаха да продават ZS-W.
Изместил съм му датчика, защото го монтираха много близо до тавана, прави топъл джоб горе а долу на около метър над пода е студено и влиза в офф.
Снощи се прибрах след дълго отсъствие от апартамента, навсякъде беше около 10°С, пуснах в хола 50zsx-w и в спалнята 25zs-s и след час и половина навсякъде беше около 18°С.
Климатика в спалнята работеше цяла нощ на 500W при температура -7, този в хола беше на 850-900W. Сега навън е -2 и работят с консумации съответно - 450W и 750W.
Имайки предвид, че отоплявам много студен, изцяло външен апартамент, смятам, че консумациите са нормални.
Нито е имало дефрости, нито е правил on/off а вентилатора цяла нощ е бил на най-ниска степен и не се чуваше въобще как работи ( леглото ми е точно под вътрешното тяло ).
Като догонват зададената температура, тези климатици са направо брилянтни.
Обаче все някога я стигат.....и тогава майко мила.
- - - - - - - - - -
Сутринта реших да проверя нещо, отворих врати, прозорци и зададох 30° и фан 4-та с активиран сайлънт режим. Повече от 650W не качи. Значи все пак този сайлънт ограничава нещо.
След това при задание 24° и фан 2-ра заработи on/off, като при всяко тръгване надуваше до над 800W и осезаемо си припукваше.
Така го беше описал и някой друг този сайлънт режим, при стартиране на компресора не работи. Недоизмислена работа, на старият модел си беше железарка, 600W таван.
- - - - - - - - - -
Само да не ме разбере някой погрешно. Много хубаво моделче, много сполучливо.
Аз сто пъти съм го писал, че сайлънт ограничава, но не и при старт, при по-новите модели.
Не съм го установил безусловно. От няколкото пъти, когато, по скоро, пробвах този режим, сякаш така се държи и при мен.
По късно спрях да си играя. При достигната температура, докато само поддържа, климатикът така или иначе си е "сайлънт". При положение, че загубите са по големи, "сайлънт" = хладно.
Silent не ти и трябва, тя машината се саморегулира. При по-старите модели помага при работа он/офф, защото ограничава и първоначалното развъртане. При ЗСХ съм го пробвал само от любопитство.
За хората, които имат много on/off цикли, една идея, която може да пробвате.
От графиката се вижда, че единствените on/off цикли е направил на 30-ти около 10:50, когато много силно напече слъчнцето и външната температура рязко се покачи от -3 на +5.
Зададена температура 21°С, поддържа я изключително точно в граници от +/-0.4°С.
Това, което съм направил е да махна капака, който крие захранващите клеми на климатика и съм извадил датчика от мястото, на което е фиксиран.
Предният капак е почти затворен, просто щипките не са закопчани.
Сутринта като станах, работеше на 280 вата, като влязах в банята да си взема душ, видях, че беше паднал на 230 вата и като излязах и отворих вратата на банята отново се вдигна на 280-290 вата, изключително бързо и прецизно си променя консумацията в зависимост дали има отворена врата.
Е то така се почва, леко датчика настрани колкото позволява кабелчето.....
- - - - - - - - - -
Ейййй, нема такава глупост. от 24° вдигнах на 27° и никаква реакция остана си на 306W. Поработи така половин час и off-на. Е като ще ми офи на 27, го смъкнах на 23°. И тоа толуп тръгна след 10 мин. А според чайна термометъра hama стайната бе трябвало да е 26,3°.
35ZS/W монтиран в 30кв,помещение с не качествена изолация и мн,стъкла! Настроен на 23гр,трета степен на вентилатор не е дефроствал от миналата седмица няма он/оф! монтиран в София, защо машините работят така при вас незнам!!!! Имам и ZM25 там драмите с на лице?