"стара светлина" какво е?
"стара светлина" какво е?
опс Звездна светлина
Разочарован съм от МХИ , Имат хардуер, а както се видя в разликата 9-12 , имат и софтуер.
Защо тогава климатик за 3000 лв се работи на он/оф и харчи като евтин от интернет за 600лв
Има нещо грешно.
Защо ли си мисля че темата за диаманта се е преместила тук. Климатика ми не спира за офф с дни, преди два дена ми офф-на два пъти през деня и това беше. Излекувах и сензора за движение и сега ме кефи, тоалетната Артия помага. гори ми по 4-6 коловата на 24 часа. Повишавам градусите на другия за по 3-4 вечерно.
Здравейте, имам следния проблем, Всеки път след off се получава нещо резонанс в стаята за около 20-30 сек(това при по високи обороти на компресора) после утихва. Silent бутона не предотвратява форсирането(резонанса).Този резонанс го има както и на топло така и на студено. Климатика е поставен под прозореца , на отворен прозорец до тялото не се чува нищо. Стената на която е сложен е тухлена с 10 см изолация ,стойките са поставени след като е позтавена изолацията. Монтажниците идваха, сложиха нов тръбен път около 5м, смениха тампоните с прекъснат болт с тампони пружинен тип- пак нищо. Климатика е подов SRF35ZSX-W в 26кв хол + отворен коридор 8 кв. Дори при -1 С винаги работи в оn/off режим. Имате ли идея какво друго може да се направи за да се намали резонанса или да не се форсира толкова много след офф . Благодаря предварително
Чакай, чакай, 35 подовия трябва да е ZS-W. ZSX е само 50-ка. Сайлънт не ограничава първоначалното развъртане при този модел.
Този пост е редактиран от rosswen; 14-12-22 в 18:05.
Извинявам се ZS-W е мпдела 12000BTU
Този пост е редактиран от rosswen; 15-12-22 в 07:27.
Днес понамотах малко изолирбанд на въздушния датчик в опит да разредя он/офф циклите на климатика при сестра ми. Външната температура беше 11-12градуса, но не усетих да има разлика. Питането ми е следното ако, някой има опит. Повечко ли трябва да се намотае или просто температурата навън е много висока и затова не може да усетя промяна.
Само не разбрах, как хем климатика няма да спира /понеже на датчика му е студено/ , хем в помещението няма да стане баня !?
Идеята е да стане по инертен и да се избегне първоначалното прегряване на помещението след като стартира. По скоро не че се избягва, а той да не е разбрал и да има време да се стабилизира след 5-тата минута когато е вече намалил мощността.
Идеята е...и аз си блъскам главата с това да го накарам да работи на минимум.
Според мен логиката ти е погрешна, въпросът е да го накараш максимално бързо да разбере че няма нужда от повече топлина в помещението и да намали, и после леко като падне температурата веднага да включи на минимум, а това как става, като изкараш датчика и го залепиш с един изолирбанд отстрани на климатика, което направих аз.
Да има подобрение и то видимо в поведението, но малко, мен ме удвелетворява така поведението, така по точно ми поддържа градусите, веднага усеща дори и най малкото колебание в температурата, но няма как да го накараш да работи на минимал, трябва да смениш марката и така може да стане.
Моя 20 zs-s до минус 3 градуса си пада на минимума от 198 вата в спалня 14 квадрата, но и дори тогава изключва, след отваряне на вратата през деня, мърка на около 205 вата, несаниран блок първи етаж, комшии само отгоре. Но след леки селски тунинг, който за момента работи перфектно.
Моят не знам колко точно харчи( 50ка е), но за декември съм платил 23лв. ток, климатикът е пускан около 18 дена от 17-18 до 23ч., което означава, че е работил сумарно около 100ч. и е изразходил към 10лв., което ако се сметна излиза, че средно е харчил по около 230вата на час, ако работи постоянно съм сигурен, че ще слезе под 200вата на час.
Потърси в темата за 20 ZS-S писал съм. Намерих какво съм писал, копирах го.
Външния датчик за температура е набутан в парче фибран с големината на клетката на датчика, понеже мислех да го върна на мястото му, но само го пуснах обратно, под капака, вътре в климатика, така свободно....