Моите също са W2.
Генади, аз съм с 5 машини. 3 35-ци, една 20-ка и една 50-ка. 20-ката е скоро монтирана, но другите работят напълно идентично и комфортно. 20-ката в детската като я гледам не е по-различна от останалите. Тиха и незабележима работа.
Моите също са W2.
Генади, аз съм с 5 машини. 3 35-ци, една 20-ка и една 50-ка. 20-ката е скоро монтирана, но другите работят напълно идентично и комфортно. 20-ката в детската като я гледам не е по-различна от останалите. Тиха и незабележима работа.
не се притеснявай - под нулата пак ще почнат он/офите![]()
вдига минимума , прегрява помещението и оф-ва![]()
прав си - при мен топлозагубите са минимални , та общо взето не взимам в сметката ,че климатиците работят в различни среди
в момента навън показва +0 , работи на 250в стабилно , вътре е 24.1гр , ама много скоро ще вдигне минимума и ще се почне наново
В момента е около 0 градуса. 20-ката държи стабилно около 220-30 вата от няколко часа. 50-ката покачи от 290 до 360.
Ще си позволя едно кратко включване, което може да бъде от полза на тези, които имат проблем с цъкащи втулки. В началото на тазгодишния отоплителен сезон, една сутрин пуснах 3-та степен на вентилатора и установих, че цъкането напълно изчезна, пробвах го и на другата машина(тъй като имам 2 7-ци) и там ефекта беше незабавен и така вече доста време. Не казвам, че при всеки ще се реши проблема по този начин, но не пречи да се пробва.
аз май напипах правилния резистор![]()
в момента побелява изцяло питата преди да влезне в дефрост - без резистор на долни и горни 10см побеляване влиза в дефрост - и миналата зима си беше така
лошото е ,че баш тая нощ се падна -5 с мъгла и му се разказа играта от дефрости - през 45-50мин . Без резизстора просто щеше да е през 35мин по задание . Та трябва да изчакам малко по-нормално време да видя дали резултата ще ме задоволи.
Важното е ,че вътре е топло![]()
Ето ви снимка на майчиния 25ZS-S. Побеляваше целия преди дефрост. Снимката е при -7 външна.
![]()
Този пост е редактиран от rosswen; 18-11-24 в 11:45.
нещо такова беше и при мен тая сутрин - със все висулките, че мъглата тая нощ беше разказала играта на всички климатици
иначе в нормален режим питата е чиста почти през цялото време - с цената на повечко дефрости де
Извинявам се за може би тъпият въпрос .Може ли да се увеличи скоростта на вентилатора на вътрешното тяло с някакви настройки понеже и на максимум си духа слабичко като сила на струята?
Всъщност точно за 12-ка става въпрос и в сравнение с друга 12-ка например Hitachi RAK 35 RPC/ RAC 35 WPC който имам в другата стая,си духа доста по-слабо
- - - - - - - - - -
Мислиш че си намалят скоростта на една и съща степен в зависимост от това дали е достигнал или не температурата си .......хмм
При достигане на температурата сваля степените на турбината, дори и да е ръчно зададена. Когато е необходимо я увеличава до зададената.