Страница 125 от 128 ПърваПърва ... 75115123124125126127 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,861 до 1,875 от общо 1909
Like Tree1330Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Аз лично сега го държа на ръчна степен на вентилатор - най-често трета. Лятото го ползвах основно на Auto
    Изключително съм доволен от машината през изминалите няколко дни. Валя доста сняг, с температури около нулата и влажност на въздуха от 90-100%. Дефростите бяха на около 2-3 часа в най-силния снежовалеж, когато влага беше 100%. При по-ниска влажност ставаха още по-редки. Вижда се, че консумацията от началото на годината е 67 кВ.ч, което прави средно под 5 кВ. на ден.
    3D Auto до момента много рядко съм ползвал, иначе - да, разпределя струята много равномерно из цялото помещение.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2022

При мен настройката в режим отопление е следната: 2/3 от денонощието 23 градуса на ДУ + Ауто вент., в останалата 1/3, 20 градуса на ДУ + Ауто вент( 3D Ауто не ползвам). Лятото ползвам режим изсушаване денонощно 26 ДУ + Ауто вент. Абсолютно никакви забележки към машината вече втора година ползване, дефростите са изключително редки и незабележими. С риск да ме оплюят от "ПАШАЛЪКА" на Креозота, подовите отопления и печките на керосин, ще си позволя да кажа, че това е машината която има най-добро съотношение между цена - качество на Европейския пазар.
    Boooom, Ivanskin и Blago94 харесват това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Последните няколко денонощия, външните са 0 до -4гр. Влажността е ниска, машината си бръмчи на около 500W, когато външните са най-ниски. Дефрости няма. И да съм пропуснал някой, графиките от смарт контакта не лъжат.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2022

При мен в Кюстендил от вчера сутринта е голяма мъгла температури - вчера -5, днес - 7, влажност над 85%(вчера измерих 88%), машина си работи повече от 24 часа изцяло побеляла и пусна зорлем един дефрост днес на обяд.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Добър вечер
    При нас в село Бистрица, Дупница
    Температурата е -4 , влажността на въздуха беше 91 % , сега гледам е 99% , със силна мъгла ...
    Мицубишито прави дефрости през 3 часа някъде , но са си по нужда , външното тяло е силно заскрежено
    Климатика работи без грешка , настроен на 25градуса
    HRS9 одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

То дефрост на 3ч., при подобни условия, си е направо похвално.
    Mega, Ivanskin и Blago94 харесват това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Аз съм ползвал само Мицу Електрик, дето доста ги плюят тук за честите дефрости, като се зачете човек из темите и като чета, че марки като Мицу Хеви ги хвалят че размразявали по-рядко, а то обяснението било че работят с побеляло външно тяло дълго време според постовете тук, което пък не е толкова похвално заради намалената ефективност при намаляване на въздушния поток през външното тяло. Вярно че Diamond серията имат доста тежки тела и фреон за компенсиране, но все пак. Както писах и в друга тема при МЕ не можеш да видиш натрупан скреж дълго време, та едно за сметка на друго в крайна сметка и няма идеален климатик
    espace одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от casal Виж публикацията
    няма идеален климатик
    Това съвсем не е вярно, явно не знаете за съществуването на Star-Light ACT-12TSWF

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Това съвсем не е вярно, явно не знаете за съществуването на Star-Light ACT-12TSWF
    Хаха, за климите с марката на Емаг съм чел малко, но наистина съм останал с впечатление че са с може би най добро съотношение цена/качество, а спестените пари човек може да даде за ток, вместо да плаща за скъпи марки, които използват името си за да надуват цените и да използват хорското удовлетворение че се притежава нещо от утвърдена марка - начин на мислене на повечето хора, от който големите компании трупат допълнително пари

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

casal - Това го има и си е маркетингов подход, но категорично не важи за модела от темата, доказателствата за което са прекалено много и ако човек си постави за цел да ги изследва по-задълбочено ще се убеди и сам.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    То дефрост на 3ч., при подобни условия, си е направо похвално.
    Абсолютно!
    За сравенние, при 90/100% влажност на въздуха и температура навън около -2/-3 гр., KGTE (12ка) в хола влизаше в дефрост през 30 минути.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Blago94 Виж публикацията
    KGTE
    Споко, това е затишие преди да блокира четирипътния.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Споко, това е затишие преди да блокира четирипътния.
    Още е новичък, поне до гаранцията....

17. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Blago94 Виж публикацията
    Още е новичък, поне до гаранцията....
    Пожелавам ви да имате късмет и при вас да не се появи този проблем.
    Blago94 одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Източник на втората снимка - НИМХ

Привет на всички!

През изминалия месец следих консумацията на 20ZSX - WB със смарт контакт. Ето и равносметката:
    Среднодневен разход от около 4.57 кВ. Температурата вътре е нагласена на 23 гр. Вентилаторът обикновено е на 3 степен.
    Както е видно и от картата на НИМХ за януари, районът тук на Петрич и Сандански може да се похвали с прилична зима, особено в периода след 12.01, до към 22.01. Особено на фона на липсата на какъвто и да е сняг и студ в Северна България.
    Темпертурата се поддържаше много добре. Дефростът, в най-тежкия снеговалеж и в последвалата гъста мъгла, с влажност 90/100%, бе през 2.5/3 ч. Целият процес траеше между 7 и 12 минути. Температурата падаше с не повече от 0.5-0.6 гр. Вече писах, че KGTE в съседното помещение (хол+кухня) праваше дефрост през 30-40 минути в този период.
    Немалка част от климатиците в града издъхнаха (хората тук нямат особено желание да инвестират в по-читави машини, защото климатът ни бил топъл), някои дори постраха от падащия от покривите тежък сняг.
    Единственото ми притеснение бе това, че т.нар. щуцер отдолу замръзваше през нощта. Изглежда обаче другите отвори на дъното не са запечатани и от там водата се оттичаше. По-отдавнашните потребители на машината могат ли да кажат колко са отворите на дъното? Имах намерение на монтирам тавичка и на ZSX, но за съжаление вишката не успя да стигне до външното тяло. (тава сложиха само на Дженерала).
    На този етап бих казал, че машината напълно оправда очакванията за стабилна работа в по-тежки зимни условия.
    Ако трябва да го сравните с други марки и модели, например Дайсейкай на Тошиба, LN на Електрик, Уруру Сарара на Дайкин, къде бихте го поставили?
    Ще помоля и други членове на форума да споделят техните мнения/наблюдения над машината.

Поздрави!
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    HRS9 одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3032
    Последно: 17-02-25, 18:29
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе