И защо трябва да пише?!
Да, голямото е хол, малкото спалня
35-цата ще бъде, мерси на отзовалите се.
Едно нагледно сравнение, между две 7ци, в идентични по квадратура помещения- 14м2.
https://photos.app.goo.gl/1MneSXB9uMcmLBet7
В детската е митсубишито.
https://photos.app.goo.gl/NBFGm2grq1kcCNxD7
Другият е в кухня.
Така критикуваното митсубиши, показва един много добър минимум. За денонощието няма нито едно спиране.
От друга страна, противниците на Он- Офф режима (наистина не е желателен, но не е толкова зловреден), могат да видят, как една "цепеница"- Дайкин начален клас, е консумирал по малко енергия, въпреки цикличната работа. За това допринася южното изложение и наличието на топлоизолация.
Според мен, двете машини имат повече плюсове, отколкото минуси.
Диаманта "губи" с шумната си лопата и по шумният дефрост. Последното го отдавам на монтажа. Всичко останало му е само предимства.
Цепеняка, ако не подминаваше зададената Т, с наистина по високият си минимум, нямаше да дразни чичо Скруджовата ми "чувствителност", но пък започнах да не обръщам внимание на дребните загуби.
След доста четене и препоръка от другата тема си взех МХИ 12 даймънд за хол и кухня около 24 квадрата. Но чета темата и си мисля че би било по добре да бях взел 9 ка защото ще работи на он офф 12 ката.
Южно изложение с изолация ново строителство.
Вратата към коридора и спалнята ще е отворена винаги примерно дали това ще помогне да работи нормално климатика или малко съм се прецакал .
Според мен си окей, стига да е отворена вратата към спалнята; всичките 20, 25, 35 са с един минимум така че която и да беше хванал, все едно. Номера с тези машини е да имат пространство около себе си за да работят добре.
Обичат и по студеното всякаш и ако имаш съседи които да те топлят, е те тогвава ще има он-офф.
Винаги можеш да сложиш някой прозорец на V
Така няма ли да си има инвертор с по голям разход от конвенционалка?
При мен започва да спира при Т над 7-8 градуса, със слънце.
За последното денонощие е спирал само два пъти, за дефрост, при външна Т около 2 градуса, с малки локвички под него.
Среден разход 275 W/h.
Щом минимумите са им еднакви, не виждам какво трябва да го притеснява.
Аз уж чета ама и доста забравям. 20,25,35 след излизане от офф един същи разход и еднакви по време ли са. При мен на 20-ката се форсира до 650 вата и като цикъл е около 10-20 секунди да качи до 650 вата и около 3 минути е там и около 40-60 секунди да бутне до около 150 вата при положителни температури около 6-7 градуса. И на трите ли им един и същи минумума на минус 5?
Трифончо честит ти трифон зарезан
Здрасти, препоръчайте магазин за SRK/SRC 35ZSX-S/W Diamond. Тук сте със сериозен опит, малко ми е притеснено да го поръчам по интернет по критерии цена. Трябва ли да внимавам за нещо, някакви разновидности на модела.
Или някой да го достави и монтира във Врачанско.
Лисо, аз пазарих от "...макса" два климатика. Единият у дома- Диаманта, другият подарък, монтиран на друго място- просто го поръчах за "там", платих го, изпълниха указанията ми и.....
Другото, което ти препоръчвам, е да звъннеш на "Клима северозапад". Там бях поръчал моят Диамант. В момента, който им беше наличен, управителят ме уведоми. Това само на едната приказка. Невероятно точен.
Успех!
пп.Не гледай най добрата оферта- не пазари от "магазин" без сервиз! Поръчвай от такъв, който ти продава и сервизира!
Пример- стока предлагана за 4900 може да се намери за 4600.
Аз избирам да "загубя" 300 пари.
Като гледам, изборът ти е в ограничени количества. Дано не се наложи да чакаш, като мен, месец и половина!
Петъре, благодаря за честитката! Наздраве на всички лозаро-винари и на всички загубени!
Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 14-02-22 в 14:00.
Здрасти, дайте тел. на Велев.