Пиши му на лични съобщения в прифила му VeleV.Klima
Пиши му на лични съобщения в прифила му VeleV.Klima
Здравейте-като нов собственик на 35ца която ще бъде монтирана в понеделник 21/02/22 от vimax Бургас моля за някои практични съвета относно монтажа на вътрешното и външното тяло-разстояние от тавана и стената.Четох също някъде че се маха задната решетка на външното тяло и т.н-за да мога да го изискам от монтажниците-ако разбира се това не попречи на гаранцията .
След 3 дена четене на темата и 1ви въпрос, админа да ти праща схема на монтаж,все едно че искам сам да си го монтирам е безценно.Успех моди .
Аз съм лаик, но питаш за "разстояния при монтаж" и получи най-подробно възможния отговор.
6,5см до тавана е малко, по добре 12..15. Мое си мнение.
Ако ще го ползваш за отопление горещо ти препоръчвам над него да оставиш поне 15см. Дупката да е тази означена с D за да останат конусите зад тялото и да може да се демонтира лесно ако се наложи. Другите неща писани поне в 100 пъти, които обаче някои монтажници си ги спестяват. Вакуумиране (предупреди ги преди да са дошли за да не ти пробутват номера със забравената помпа). Минимум 3 метра тръбен път (ако трябва да го навият на геврек зад външното тяло). Тръбите да са самостоятелно изолирани, а не в обща изолация. Не е лошо да покажеш една скица, чертеж с обзавеждането, прозорци, врати, балкони и къде мислиш да го монтират за да няма после неприятни изненади от избрано неподходящо място.
п.п също ако трябва си доплати за по здрава и голяма стойка. От една страна тялото е тежко от друга ще се изнесе външното тяло по далеч от стената. Сега не ми се рови, но имаше една снимка на ЗСХ монтиран на хилава малка стойка и стоеше като залепено за стената.
Този пост е редактиран от bobivg; 17-02-22 в 09:07.
Благодаря много-ще се опитам да пратя снимка.То в апартамента(изцяло южен),който купих наскоро има монтиран климатик но много стар и не работи добре-затова го сменям.Двете тела са на източна стена и преграда му терасите.Дели ги стената само и разстоянието между двете в никакъв случай не надвишава 1метър.Ето тази препоръка за мин3м тръбен път ми допада много-сигурно има някакво практично значение- нямам никакъв опит с климатици-за първи път закупувам.Старото вътрешно тяло е на 16-17см от тавана и 30-35см от стената към терасата.Благодаря още един път много.Успех ви желая,
- - - - - - - - - -
file:///C:/Users/Toshiba/Desktop/%D0%97%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B5.PNG
- - - - - - - - - -
Не мога да прикача снимка на планировката
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Вътрешното тяло на климатика е между двете канапета от снимката
На мястото на стария е добре.
Можело е и по-малък типоразмер да си поръчаш, и 20-ска ще ти върши работа.
Този пост е редактиран от bobivg; 17-02-22 в 10:52.
Не, даже ще е още по добре за работата на машината.