Страница 4 от 116 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 1735
Like Tree1218Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #46

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Цитат Първоначално публикувано от kamazmaster Виж публикацията
    Няма точна дефиниция на термина хиперинвертор, но за мен това обуславя гъвкавостта на компресора - в случая при минимум от 130вата и максимум от почти 2000вата това е разлика от 15 пъти!
    Често се обсъждат и се хвалят 100 волтовите им събратя заради невероятните им минимуми. Но доколкото аз съм гледал сервизните им ръководства това е така защото като цяло компресорите им са по-слаби и номинала им е много по близък до максимума, за разлика от европейските модели като ZSX. Например за 100 волтов при минимум от 80 вата, максимума му е 1100 а номинала 700. не помня конкретни модели. Като цяло разликата между мин. и макс. даже е под 15 пъти...
    Сигурен ли си какво точно гледаш и сравняваш?

    "Консумация при отопление:540 (45~2000) W"
    ivodoc, Aleksandars и SPSt харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    999
    #47

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Daikin S40TTRXP Японче Отоплителна мощност : 5.0 kW / 0.5 ~ 12.2 /

    Консумация : 0.890 W / 0.075 ~ 3.730 /
    Aleksandars и Vasil Vasilev харесват това.

  4. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    3,490
    #48

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Браво за усърдието и търпението да разбереш как работи твоят климатик! Не разбирам що ти трябваше накрая да го сравняваш с други, дето са направени с друга философия. Още повече, че разсъжденията ти относно 100V машини не кореспондират с действителността. Имаш хубав климатик от който си доволен, пиши за него и недей го сравнява с други.
    PS: Наистина ли си гледал сервизни ръководства на 100V машини? Дай, ако не те затруднява, някакъв линк да ги видим и ние.
    Aleksandars одобрява това.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2019
    Живее в
    Габрово
    Мнения
    14
    #49

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    За 100 волтовите не съм го казал с цел да се заяждам, а просто защото и европейските не са чак толкова зле. Гледал съм за тях преди няколко години сега новите не знам как са.
    Ако съм в грешка, извинете ме, не съм експерт по хладилна техника.
    Иначе относно 25zsx - Да, наблюдавам че границата на минимумите леко варира, зависи дали външната температура се покачва или спада. Примерно било е 5 градуса и се покачва, тогава на около 10, най късно 11 градуса вече е покачило минимума на 360вата и обратното - било е 16 градуса и започва да пада, тогава понякога сваля минимума още на 14градуса, но средно казано си е 12.
    Хубаво е да се пишат такива неща, за да може човек когато си търси климатик - да прочете за какво става дума и дали ще му върши работа за помещението. За тази моята 9ка в диапазона 4-12 градуса при COP 5.5 средно и 140W, минималното и отопление ще е 700-800 вата. При 0-4 градуса, COP предполагам около 5 и 250W - тогава ще топли със 1250W минимум. Трябва да се имат в предвид тези неща спрямо помещението, за да не влиза в он офф машината. Оттук нататък ще следя под 0-та кога и колко ще качи минимума, също и кога и колко ще падне максимума, понеже и двете неща са важни.
    Този модел се води 9ка но поне засега над 0-та има невероятен капацитет. При 2 градуса външна, като догонва няколко градуса се развърта да речем на 1000 - 1200 вата и вътре духа невероятна жега с голям дебит Което ще рече че и при големи мощности COP-а остава сравнително висок. Все пак 45кг външно и 13кг вътрешно не се среща всеки ден за 7ца и 9ка :D
    ivodoc, stiv13 и rosswen харесват това.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,926
    #50

    Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Нека не намесваме японските машини и в тази тема...
    П.п. kamazmaster, не си мислете, че при останалите машини минимумът не се променя, в зависимост от външните температури. Продължавайте да споделяте за работата на машината, когато застудее.
    Този пост е редактиран от rosswen; 01-11-19 в 16:06.
    ivodoc, SPSt и kamazmaster харесват това.

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #51

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Не се намесват. Човека направи сравнение с японска машина, но беше некоректно, затова и се намесих.
    Продължете си по темата, тя си е добра за моделите.
    SPSt одобрява това.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2019
    Живее в
    Габрово
    Мнения
    14
    #52

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Мога да редактирам мнението и да махна частта за 100 волтовите и ако се махнат и другите постове да се изчисти темата.

    Иначе да се върна на SRK25ZSX-W
    Да знам че минимумите при всички са подвижна стойност, но е хубаво да се описват за всеки модел и марка за да може по-лесно да се избере машина отговаряща на изискванията.
    Примерно при мен очаквах при по-ниски температури да се качи минимума. Четох много преди да го взема, но за това точно не беше писано, мисля че няма нищо по темата и в ръководствата, а е важно да се знае. Ето при мен при 4гр. като качи минимума става леко прекалено мощен за помещението, ще видим надолу как ще е.
    Относно шум е много тих, особено на ULo (една чертичка) не се разбира че има климатик в стаята. Външното тяло е през една тухлена стена на подови стойки. От него също нищо не се чува вътре. Тръбния път е 4м.
    На ULo предполагам не успява да разбърка хубаво въздуха в стаята, топлия въздух се застоява горе и става склонен към режим он/офф. Държа го на втората степен или на Ауто. По ръководство на всички степени минимума на вентилатора е 12 оборота в секунда, но реално на другите степени освен ULo - не съм го чувал да слиза толкова ниско. Най-натрапчив е шума от голямата клапа. Когато излезе от режим и започне да се включва и изключва всеки път тя се притваря и отваря. Това е съпроводено с известен шум който при пълна тишина си е натрапчив. Иначе други шумове като клокочене, бълбукане, свистене, припукване и прочие засега не е имало, но и още не е започнал сезона на дефростите...
    Вече за движението на въздуха няма как да не се усеща. И на най-ниската степен - дебита си е голям и се усеща леко движение на въздуха което при този начин на отопление е неизбежно. Дебита на вентилатора чувствително намаля при завъртане на клапите наляво или надясно. Така може допълнително да се регулира вятъра в стаята. Най-силно естествено духа когато е направо.
    stiv13 и rosswen харесват това.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,926
    #53

    Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    За покачването на минимума е писано десетки пъти и е качван скрийншот от сервизното ръководство. Дори може да погледнете няколко поста по-нагоре, писал съм точно за това.

    Ето ги 2-те графики. Между 4 и 13гр. няма покачване на минимума. Не се знаеше на колко вдигат реално минимума малките машини, за големите съм писал. Честно казано, останах приятно изненадан. Стените са още топли, като задържи студ, няма да Ви идва мощен, поне според мен.
    Дефростите ще са любимата Ви тема през зимата и сериозните студове. Тази машина може да не дефроства с дни, ако няма нужда от това, дори и под -10гр. да е. Всичко, което споделяте, е много полезно. Общо взето отзиви за модела давам основно аз, а моят е 60-ка и рядко би си взел някой подобно нещо. Виж моделите от 20-35 са най-търсени.
    П.п. Аз на Ulo не го държа никога ръчно. Той сам си слиза, като падне под 250-280W, на Fan Auto. Той си преценява най-добре кога може да слезе на тази степен, без да изключва. Моят последните няколко дни, седи 70% от времето само на Ulo, и не изключва нито веднъж. Понякога качва за малко на някаква междинна степен, между Ulo и Lo, после пак настава гробна тишина. За клапите сте прав-тихи са, но са много моторчетата и не са съвсем безшумни. Това е причината да не препоръчвам тази машина за много малки стаи. Клапите са по-шумни от на ZS.
    Този пост е редактиран от rosswen; 01-11-19 в 18:10.
    stiv13 и kamazmaster харесват това.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2019
    Живее в
    Габрово
    Мнения
    14
    #54

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    А за вашия имате ли наблюдения как се променя максимума. Като ватове, иначе като обороти май е еднакъв, ако не греша. Все пак ватове и обороти не са пряко зависими, то и за минимумите важи това, дадени са обороти, мощността може да варира от други фактори ( температури на изпарение и кондензация, положение на клапана и др.)
    Примерно при +10, 0 и -10 колко може да се усили като догонва голяма температурна разлика?

  12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,926
    #55

    Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Зимата след дефрост, на -8 ми е развъртал до 2700W. По сервизно му дават максимална консумация на +7 от 2860W. Най-редовно развърта до 2500W след дефрост и температури под -5гр. Иначе не съм експериментирал на High Power. Страх ме е. [emoji16] Майтап, за мен важно е, че на минусови може да развърта много.
    Този пост е редактиран от rosswen; 01-11-19 в 21:00.
    ivodoc, Jack Krauser и kamazmaster харесват това.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2019
    Живее в
    Габрово
    Мнения
    14
    #56

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    А някой по запознат с устройството на ZSX серията, дали може да внесе малко светлина какви са реалните разлики във външните тела на 20ZSX и 60ZSX примерно, понеже модела на компресора го пише еднакъв (RMT5111SWE3( Twin rotary type ) x 1) но мощността е различна на първия е 0.75кВт на втория 1.5кВт. Разликата в мощността от къде идва, от управлението ли е само (инверторната платка) или си има разлика и в компресорите? Също откъм топлообменници еднакви ли са?
    Общо взето въпроса ми е - Откъде идва разликата в цената и обоснована ли е?

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #57

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Е ти пък. Как ти дойде наум да сравняваш 20ка и 60ка. Разбирам 20ка и 25ца, ама 60ката е голяма машина, няма как да има нещо еднаква о 20ката.

  16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #58

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Цитат Първоначално публикувано от kamazmaster Виж публикацията
    А някой по запознат с устройството на ZSX серията, дали може да внесе малко светлина какви са реалните разлики във външните тела на 20ZSX и 60ZSX примерно, понеже модела на компресора го пише еднакъв (RMT5111SWE3( Twin rotary type ) x 1) но мощността е различна на първия е 0.75кВт на втория 1.5кВт. Разликата в мощността от къде идва, от управлението ли е само (инверторната платка) или си има разлика и в компресорите? Също откъм топлообменници еднакви ли са?
    Общо взето въпроса ми е - Откъде идва разликата в цената и обоснована ли е?
    Компресорът на 60-тката е 5113(по-голяма кубатура), отделно инверторът го развърта до по-висока честота, и фреоновата тръба е по-дебела, демек по-голям дебит.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,926
    #59

    Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Въпросът на колегата е уместен. И на мен ми направи впечатление, че при моделите с новия фреон, всички машини са с един и същ модел компресор и големина на топлообменниците. При моделите на стария фреон, климите от 20-35 бяха с едни компресори, а 50 и 60 с друг. Аз си правя следните изводи, за моделите на новия фреон. 20-35 са със скопени мощни компресори, които могат да работят на максимална мощност, колкото си искат. Което значи, че стават и за помещения, по-големи отколкото може да се очаква. Това са мои размисли, не парадирам да е точно така.
    Този пост е редактиран от rosswen; 03-11-19 в 00:10.
    ivodoc и kamazmaster харесват това.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2019
    Живее в
    Габрово
    Мнения
    14
    #60

    Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

    Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Е ти пък. Как ти дойде наум да сравняваш 20ка и 60ка. Разбирам 20ка и 25ца, ама 60ката е голяма машина, няма как да има нещо еднаква о 20ката.
    Дойде ми наум защото W серията с "новия" фреон всички са със еднакъв модел компресор, тип топлообменик и др. Най-големия единствено е с 2кг по тежък от най-малкия, събира малко повече масло и фреон. Така че не просто се сравняват а въпроса е - Еднакви ли са?
    Сега предполагам че откъм електроника ще има разлика, но механично сякаш са много сходни, с разликата в тръбите само може би.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 116 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2675
    Последно: 28-03-24, 16:09
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 656
    Последно: 21-12-23, 19:02
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 22:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 07:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе